16/10/2012 - Brit Floyd - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

16/10/2012 - Brit Floyd - Warszawa

Post autor: yankes »

BRIT FLOYD - największe na świecie show poświęcone Pink Floyd
Światowa trasa 'A Foot In The Door' 2012.

Po występach dla ponad ćwierć miliona fanów w Wielkiej Brytanii i Europie w 2011 roku, BRIT FLOYD - The World's Greatest Pink Floyd Show, z dumą informuje, że 16 października 2012 roku zawita także do Polski z nowym widowiskiem 'A Foot In The Door'.

Stworzone specjalnie przez dyrektora muzycznego BRIT FLOYD - Damian'a Darlington'a, aby uczcić wydanie najnowszej oficjalnej płyty Pink Floyd - albumu 'best of' zatytułowanego 'A Foot In the Door' show to wszystkie najlepsze utwory Pink Floyd, w całości - utwór po utworze - i wybrane osobiście przez członków zespołu Pink Floyd.

Jako bonus specjalny, w odpowiedzi na oczekiwania fanów, nowe widowisko BRIT FLOYD zawiera także pełne 23-minutowe, doskonałe i zapierające dech w piersiach wykonanie Echoes, pochodzącego z albumu Pink Floyd z 1971 roku 'Meddle'.

'A Foot In The Door' to także najważniejsze kompozycje z The Wall.

Podczas The BRIT FLOYD 'A Foot In The Door' usłyszymy: Hey You, See Emily Play, The Happiest Days of Our Lives, Another Brick In The Wall (pt 2), Have A Cigar, Wish You Were Here, Time, The Great Gig In The Sky, Money, Comfortably Numb, Echoes, High Hopes, Learning To Fly, The Fletcher Memorial Home, Shine On You Crazy Diamond, Brain Damage, Eclipse i Run Like Hell.

Bilety w cenach:
154 płyta
176 golden circle i trybuny
276 zł golden circle early entrance
520 zł (VIP)
wejdą do sprzedaży w środę (18-tego kwietnia) o 10.00 na http://LiveNation.pl.

info od osoby z LN:
spiewac bedzie Ola, sklad praktycznie jak z Australian Pink Floyd ale z nowym widowiskiem.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 16/10/2012 - Brit Floyd - Warszawa

Post autor: Siwy »

Zamiast Learning mogliby dać On The Turning Away, poza tym ciekawie to wygląda. Teraz pytanie jak szybko się bilety będą rozchodzić po rozpoczęciu sprzedaży...
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

warto na to iść?
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Olszu
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Olszu »

Nie ma co z cenami biletów grubo przesadzili tym bardzie że to tylko cover band. Ja bynajmniej i tak wole Australianów. Są tańsi i w przyszłym roku zagrają cały album The Dark Side of the Moon !
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

szkoda ze nie w spodku :-/
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Kurde Echoes !! Będe mial na uwadze
izehytol
-#Invader
-#Invader

Post autor: izehytol »

Kto widział APFS na pierwszej trasie w Polsce, ten widział już Brit Floyd. ;) Dla mnie po rozłamie ekipy APFS na dwie ekipy, Australijczycy przestali mieć tę magię, jaką mnie porwali na pierwszym koncercie w Warszawie (kto widział charyzmatycznego Iana Cattela i słyszał solo Oli Bieńkowskiej, ten wie o czym mówię). Bilety dość drogie, więc nie wiem, czy się wybiorę, ale z pewnością będzie to wspaniały koncert.
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Bynajmniej
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
matig7
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: matig7 »

izehytol pisze:Kto widział APFS na pierwszej trasie w Polsce, ten widział już Brit Floyd. ;) Dla mnie po rozłamie ekipy APFS na dwie ekipy, Australijczycy przestali mieć tę magię, jaką mnie porwali na pierwszym koncercie w Warszawie (kto widział charyzmatycznego Iana Cattela i słyszał solo Oli Bieńkowskiej, ten wie o czym mówię). Bilety dość drogie, więc nie wiem, czy się wybiorę, ale z pewnością będzie to wspaniały koncert.
Dokładnie. Byłem na pierwszych dwóch trasach TAPFS i w porównaniu z tym co zobaczyłem na tej kolejnej, już po rozłamie na dwie grupy to było to niebo a ziemia.
Nie sprawdzałem w sumie kto teraz występuje w tym Brit Floyd ze starego składu TAPFS ale jeśli jest tak jak piszesz to..
kam pisze:warto na to iść?
Warto!

No i jeszcze mają być 'Echa' - kto na żywo nie słyszał, to warto nawet tylko dla tego utworu się wybrać! Blisko pół godziny magii - myślę, że nawet w wykonaniu coverbandu.
Siwy
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Siwy »

matig7 pisze: myślę, że nawet w wykonaniu coverbandu.
właśnie o to mi chodzi, że usłyszenie tej muzyki na żywo musi być niesamowitym przeżyciem, nawet w wykonaniu cover czy też tribute bandu :)
ODPOWIEDZ