to ja się powtórze, najlepszy album to Seventh son, choć korci żeby wymienić obok Powerslave i Piece of Mind
Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- IronCrimson
- -#Prodigal son

Re: Jaki jest wedlug was najlepszy album Maiden (oprócz BNW)
ej, no w innym temacie możemy dokończyć 
to ja się powtórze, najlepszy album to Seventh son, choć korci żeby wymienić obok Powerslave i Piece of Mind
akurat pierwsze plyty whitesnake to byl rasowy zakorzeniony w bluesie hard rock, tylko w pewnym momencie coverdale zauwazyl ze na topie jest glam, trwala ondulacja oraz szminka na ustach i dlatego musial przemeblowac calkowicie sklad bo pozostali muzycy nie byli specjalnie podekscytowani perpektywa robienia wiochy.IronCrimson pisze:Co do Whitesnake'a - Zacznijmy od tego że to jest Glam Rock, czyli siłą rzeczy kicz (kicz może być dobry albo nie, eddie jak by nie patrzeć także jest kiczowaty) poza tym jestem fanem umiejętności takich ludzi jak Coverdale (jego wokal nazwałbym wręcz wybitnym), Steve Vai (nazwisko mówi samo za siebie) czy John Sykes.
- panzerschreck
- -#Lord of the flies

Kontynuujcie proszę, doskonały temat 
Nicotine-Valium-Vicodine-Marijuana-Ecstasy and Alcohol
O Nirvanie nikt nie wspomniał. Może i nie była metalowym zespołem, ale jest moim nr 1 spośród amerykańskich zespołówmimski pisze:w USA powstała Meta, Megadeth, Slayer, Nile, Testament, prawie że Annihilator, Dillinger Escape Plan, prawie że Strapping Young Lad, Death, Atheist, Terrorizer, Fear Factory, Converge, Cannibal Corpse, prawie że Cryptopsy, Cynic, Suffocation
A tak na marginesie to kupiłem dzisiaj A Matter of Life And Death 
dzięki za info
- Władysław_Warneńczyk
- -#Ancient mariner

ja dzisiaj kupiłem nową Majkę Jeżowską. JEST MOC!
Wspieramy Cię. (zaciska kciuki)xse666 pisze: O Nirvanie nikt nie wspomniał. Może i nie była metalowym zespołem, ale jest moim nr 1 spośród amerykańskich zespołów
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
Deleted User 5490
Ściskam jajka za Kurta razem z Wami. 
Jaki może być następny temat do dyskusji??

Jak dla mnie, A Matter of Life and Death i Seventh Son of a Seventh Son, na trzecim miejscu Somewhere in Time. Wszystkie mają cechy concept albumów i może dlatego najbardziej mi odpowiadają. Każdy ma jakiś łączący element, motyw przewodni - to nie są tylko kolekcje singli. W sumie może warto by jeszcze dołożyć tu The X Factor... Ze względu na wojenno-religijne odniesienia (których nie brak też na The X Factor), moim ulubieńcem wśród wymienionych albumów jest AMoLaD (i jeszcze ta okładka - uwielbiam ją!). Ale mam i tak wszystko, czego i Tobie życzę.
Killers, Piece Of Mind, Seventh Son ! 
Moim zdaniem to The number of the beast
Powerslave
Bóg > Blues > Zappa > Beatles > Black Sabbath > dzisiejszy metal. Dobranoc.
Wcześnie chodzisz spać.
dance of death, Final Frontier , fear of the dark
IRON MAIDEN
ale w temacie jest pytanie o najlepsze, nie o najgorsze
Final Frontier i fear of the dark (mother of mercy jest poprostu suuuper) sa według mnie albumami całkiem niezłymi obydwa stoją u mnie na połce i są dość czesto słuchane
Ja tam lubie live after death no i the number of the beast 
Wybralbym Powerslave i Pice of mind
Powerslave
Majka Jeżowska >>>> Nirvanadeath_busters pisze:ja dzisiaj kupiłem nową Majkę Jeżowską. JEST MOC!
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN