Black Sabbath - World Tour 2012 [ ODWOŁANE ]
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Black Sabbath - World Tour 2012 [ ODWOŁANE ]
Bębniarz Ozza. Odnośnie wyjazdu do Pragi nie masz co żałowac ,bo tam zapewne bedzie inny set 
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Jedzie ktos ze SKAW-TOUR z Krakowa ?
https://www.last.fm/user/kamooo
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

wygląda świetnie, choć Ozzy chyba coraz mniej się rusza ale zobaczyć go całego mokrego i chlastającego wszystkich wodą, i usłyszeć te wszystkie kawałki w wykonaniu 1/2 Sabbath to będzie niezapomniane przeżycie. nie mogę się doczekać Wiednia!
hmm. Tony gra w peruce? czy udało mu się zachować włosy po chemii?
hmm. Tony gra w peruce? czy udało mu się zachować włosy po chemii?
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

No ale wszędzie piszą:Mike Stanley pisze:usłyszeć te wszystkie kawałki w wykonaniu 1/2 Sabbath to będzie niezapomniane przeżycie. nie mogę się doczekać Wiednia!
"Geezer Butler, który pojawi się u boku wokalisty w czasie specjalnego setu kawałków Black Sabbath".
Więc chyba nie będzie tam wyłącznie numerów BS, ja bym zresztą wolał w takim wypadku jakiś set przekrojowy z całej kariery Ozza
No My jedziemy , ale myślałem że wiesz już o tym ...Maidenholik pisze:Jedzie ktos ze SKAW-TOUR z Krakowa ?
Up The irons
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

O Jezusie Przenajświętszy, ależ się działo!!
Wiem, wiem... Brak Bill'a Warda w zespole to przykra sprawa, ale chyba mało kto z obecnych na wczorajszym koncercie się tym przejął. Od chwili, w której na scenie pierwszy raz od 7 lat pojawiło się 3/4 oryginalnego składu Black Sabbath, wszyscy zgromadzeni w malutkiej O2 Academy (pojemność niewiele większa od naszej Stodoły!) oszaleli... I nie był to entuzjazm nieuzasadniony. Sabbath brzmieli naprawdę potężnie i słychać było, że włożyli sporo wysiłku w próby przed koncertem. Pomijam fakt, że był to najdłuższy koncert Ozzy'ego od lat (1h45m muzyki!)... Widać było, że pierwszy od 13 lat występ w ich rodzinnym Birmingham, miejscu narodzin heavy metalu, mimo małej widowni był dla nich niezmiernie ważny. Chyba po ostatnich problemach zdrowotnych Tony'ego oraz kontrowersjach wokół Bill'a chcieli udowodnić, że nadal mają coś do powiedzenia jako zespół. I udowodnili, bez dwóch zdań. Na szczęście nie skończyło się na odgrzewaniu starych, ale sprawdzonych kotletów jak "Iron Man" czy "Paranoid", a mogliśmy usłyszeć takie dawno nie grane smaczki jak "The Wizard" (MOC!!
, "Under the Sun", "Wheels of Confusion" czy "Tomorrow's Dream". Bohaterem wieczoru z pewnością był Tony Iommi - cała sala niejednokrotnie skandowała jego imię, a jego riffy, jak zwykle zresztą, wgniatały w ziemię. Tony schudł nieco, ale wyglądał nadspodziewanie dobrze - częściej niż zazwyczaj uśmiechnięty i bardzo ruchliwy. Jak skomentował później Geezer Butler - "Tony was a hero- you were the best medicine he has had". Rzeczywiście, publiczność reagowała wyjątkowo spontanicznie - skacząc i śpiewając przez większość koncertu (nieco mniejszy entuzjazm wzbudziło solo na perkusji bębniarza Ozzy'ego - IMHO absurdalny pomysł...
). Osobiście uważam, że złoty okres w historii Black Sabbath to era Ś.p. Ronniego Jamesa Dio, ale nie sposób odmówić legendarności i mocy oryginalnemu line-up'owi, od którego wszystko się zaczęło. Zdecydowanie był to jeden z 10-ciu najlepszych gigów w mojej koncertowej karierze. Long live Black Sabbath!
Kilka moich filmików:
Into The Void: http://www.youtube.com/watch?v=D-TSOEq-OG4
War Pigs: http://www.youtube.com/watch?v=EYVkNNlGgpc
Iron Man: http://www.youtube.com/watch?v=aeeTv9b0k84
Setlista:

Kilka moich filmików:
Into The Void: http://www.youtube.com/watch?v=D-TSOEq-OG4
War Pigs: http://www.youtube.com/watch?v=EYVkNNlGgpc
Iron Man: http://www.youtube.com/watch?v=aeeTv9b0k84
Setlista:
kto w końcu siedział za tymi bębnami?
Przed chwilą w Trójce w Minimaxie Leszek Adamczyk powiedział, że Mike Bordin bębnił wczoraj, ale z tego co widzę na filmach to nie on.
Przed chwilą w Trójce w Minimaxie Leszek Adamczyk powiedział, że Mike Bordin bębnił wczoraj, ale z tego co widzę na filmach to nie on.
Ostatnio zmieniony pn maja 21, 2012 12:36 am przez kam, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Deleted User 2868
Tommy Clufetoskam pisze:kto w końcu siedział za tymi bębnami?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Oczywiście, na koncertach Ozzy & Friends można spodziewać się setu kawałków Black Sabbath z udziałem Geezera, ale pewnie poprzestaną na kilku szlagierach typu "War Pigs", "Iron Man" czy "Paranoid". Na Wizarda bym nie liczył.DeJMIeN Wielki pisze:No ale wszędzie piszą:
"Geezer Butler, który pojawi się u boku wokalisty w czasie specjalnego setu kawałków Black Sabbath".
Więc chyba nie będzie tam wyłącznie numerów BS, ja bym zresztą wolał w takim wypadku jakiś set przekrojowy z całej kariery Ozza
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Paranoid'a przypuszczam, że cała ekipa zagra na finał
BTW Tony nadzwyczaj dobrze wygląda, bo naprawdę się bałem co zastanę na zdjęciach i filmikach
BTW Tony nadzwyczaj dobrze wygląda, bo naprawdę się bałem co zastanę na zdjęciach i filmikach
- Shedao Shai
- -#Nomad

WICKER MAN - tak bardzo zazdroszczę
oby w gigach Ozzy & Friends nie wygłupiali się z solowymi dokonaniami Ozza...
Cały boot jest już do pobrania
Na razie widziałem audio ale myślę, że video się zaraz pojawi.
jest i brzmi to nad podziw dobrze. Idealne dla tych, którzy opuścili koncert w 1998 r.
Najbliższe koncerty w 2026: Geoff Tate, Eric Clapton, Frontiers Rock Festival, Neil Zaza, Paul Quinn, Uli Jon Roth, SBB, IRON MAIDEN
-
Tanie bilety
- -#Prodigal son

Mam ostatnich parę biletów pod scenę lub pierwsze rzędy sektora 102 tanio sprzedam. GG8811917 Skype plax2numer1 mail plax2@interia.pl Przy kontakcie trzeba napisać ze jesteście z forum.Pozdrawiam
spiew ozza w kawalkach, ktore slyszalem to jakis zart...
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

śpiew w Wheels Of Confusion tragedia !
Ale poza tym nawet nieźle jak na niego
Ale poza tym nawet nieźle jak na niego
- Maidenholik
- -#Ancient mariner

Wiem, Diabelku, wiem;) Pytalem tak zapobiegawczo.Diabeł pisze:No My jedziemy , ale myślałem że wiesz już o tym ...Maidenholik pisze:Jedzie ktos ze SKAW-TOUR z Krakowa ?
Chcialbym wiecej repertuaru Sabbs w Pradze, ale mysle, ze i tak dobrze bedzie.
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ozzy nie brzmiał dobrze od jakichś 20-tu lat, jeśli w ogóle można powiedzieć, że kiedykolwiek był świetnym technicznie wokalistą.Tipton pisze:spiew ozza w kawalkach, ktore slyszalem to jakis zart...
-
Deleted User 5490
Posłuchałem sobie tego nagrania z Birmingham o którym mówił tomala. Naprawdę nie jest źle. Można nawet z przyjemnością posłuchać.