Teraz słucham...

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Teraz słucham...

Post autor: IgorW »

Mam podobne odczucia po wysłuchaniu Candlemass, ale z pewnością będę jeszcze słuchał, więc może się coś zmieni :)
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Dość ciekawe panowie jest to że członkowie Candlemass, wypieprzyli Roberta tuż po wydaniu "Psalms of The Dead" , i przed nieoficjalnym pożegnalnym World Tour , a w jego miejsce od razu wzięli Matsa Levena z Kruxa, który jak dobrze wiemy, jest najlepszym przyjacielem szefa Candlemass . Według nich , został wyrzucony przez to że cieniutko wypadał na żywo i nie umiał zapamiętać tekstu , wciąż podchodząc do promptera.. Z kolei Robert wypowiedział się na amerykańskim forum BM że prawda jest zupełnie inna , nigdy nie miał problemu z zapamiętywaniem tekstu , opinie były pozytywne itp , ale mimo to nie był zdziwiony wyrzuceniem z kapeli , ponieważ od dłuższego czasu był mówiąc kolokwialnie " olewany " . Na sam koniec rzucił jeszcze że zniszczyli wizerunek Marcolina , a teraz próbują jego.

Oj nie ładnie się panowie z Candlemass zachowują na koniec kariery , płytę kupiłem , ale dziwnie mi się jej słucha w kontekście ostatnich wydarzeń..
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Fakt, dość sucho ta sprawa wygląda, podobnego kalibru ferment jak z Wardem i Black Sabbath. Mats to jednak znakomity wokalista i koncert z nim mogą być świetne. Nie powiedział jednak, że na stałe wejdzie do Candlemass.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Obrazek
Mnie nowy Sabaton nie powala, jedna z najsłabszych (o ile nie najsłabsza) ich płyta. Brak tego czegoś, tej mocy, tego czadu co na innych płytach, tych piosenek których refreny i melodie potrafiły na stałe zamieszkać w mym umyśle. Chyba te konflikty które przyczyniły się na rozpadzie Sabatonu odbiły sie również na muzyce. Na plus jedynie Carolus Rex i Killing Ground (o bitwie pod Wschową, czyli z moich terenów) no i może jeszcze The Lion From The North. Reszta nudne flaki z olejem. Przesłuchałem 2 razy i na razie tyle. Może jeszcze dam temu albumowi szansę, ale na razie szału nie ma.
IronKevin
-#Invader
-#Invader

Post autor: IronKevin »

Absolutnie zgadzam się. Najgorszy album Sabaton, gdzie te wchodzące w głowę melodię ? Tak naprawdę jedynym, naprawdę wartym uwagi utworem z tego albumu jest "Carolus Rex" . Reszta mogłaby nie powstać. Słyszałem że chłopaki którzy odeszli z Sabatonu już majstrują coś przy nowym zespole, który też ma poruszać się w klimatach wojenno-heavy metalowych.

U mnie :

Overkill-Electric Age

Barren Earth-The Devil's Resolve
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Ja też przesłuchałem nowego Sabatona, to ich pierwszy album jaki słyszałem. Zaskoczyło mnie, że muzycznie bardzo często brzmi to jak Nightwish z okresu Wishmaster :lol:
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Wspaniały koncert. TD to są jednak geniusze muzyki elektronicznej :)
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Obrazek

Jak dla mnie miazga :shock:

Skąd Edling bierze te wszystkie riffy ?!

Moim zdaniem świetny album, z każdym kolejnym przesłuchaniem utwierdzam się w przekonaniu że nie ustępuje niczym świetnemu "Death Magic Doom".

Może momentami zbyt się to zbliża do ostatniej płyty KRUX, może to przez to że dość dużo na nowym albumie grają organy Hammonda :?: Ale co tam - żeby daleko nie szukać - chociażby bez tychże organów "Prophet nie miałby takiej majestatyczności jaką ma :twisted:

To jak śpiewa na tej płycie Robert Lowe to jest majstersztyk :!: Wielka szkoda że w takim okolicznościach się panowie rozstali ale cóż - ważne że płyta już w sklepach ;-) Gość był absolutnie wartością "dodaną" dla tego zespołu.

A jak wypada Candlemass z Matsem Levénem ?
Ano tak :
http://www.youtube.com/watch?v=tUPTK7-h0Eo

PS. Żeby tylko Black Sabbath się "pożegnali jesienią takim albumem, o takiej mocy, to nie będę nawet pytał kto tam bębni :razz:
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Obrazek

Kupiłem sobie, cudów się nie spodziewałem i ..... zostałem przemile zaskoczony ! :)

Świetny album jakiego po Maxie kompletnie się nie spodziewałem, ostatnio jak słuchałem czy to ostatnich płyt Soulfly czy CC to miałem wrażenie że w kółko jedno i to samo gra. Takie to wszystko było na "odwal się", jakby na kolanie pisane :???:

A tutaj taka rakieta jak ten album :twisted:
voivod
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: voivod »

a u mnie właśnie najlepszy kawałek jaki iommi nagrał na przestrzeni hmm... w sumie już 30 lat

http://www.youtube.com/watch?v=tulPARGsY4Y
flightoficarus
-#Invader
-#Invader

Post autor: flightoficarus »

Kuba pisze:Kupiłem sobie, cudów się nie spodziewałem i ..... zostałem przemile zaskoczony !
Ja po pierwszym wysłuchaniu nie byłam jakoś wielce zachwycona, może dlatego, że byłam przyzwyczajona do "starego grania" Soulfly, ale muszę przyznać, że im dłużej słucham, tym bardziej mi się podoba ;-)

A na ten moment - stary, dobry Tankard:
http://www.youtube.com/watch?v=r6aaqQ6iR0c
Ostatnio zmieniony śr cze 13, 2012 8:33 pm przez flightoficarus, łącznie zmieniany 1 raz.
Have you ever been alone at night?
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Świetna nowa płyta Luxtorpedy. Moim zdaniem nawet lepsza, konkretniejsza niż poprzednia.
Obrazek

Nowy Firewind też niczego sobie.
Obrazek

Slash też się spisał. Jego solowy debiut był mizerny, drugi krążek już spełnił moje oczekiwania. Kawał dobrego grania.
Obrazek
Deleted User 5147

Post autor: Deleted User 5147 »

Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

Pablo1919 pisze:Obrazek
Mnie nowy Sabaton nie powala, jedna z najsłabszych (o ile nie najsłabsza) ich płyta. Brak tego czegoś, tej mocy, tego czadu co na innych płytach, tych piosenek których refreny i melodie potrafiły na stałe zamieszkać w mym umyśle. Chyba te konflikty które przyczyniły się na rozpadzie Sabatonu odbiły sie również na muzyce. Na plus jedynie Carolus Rex i Killing Ground (o bitwie pod Wschową, czyli z moich terenów) no i może jeszcze The Lion From The North. Reszta nudne flaki z olejem. Przesłuchałem 2 razy i na razie tyle. Może jeszcze dam temu albumowi szansę, ale na razie szału nie ma.
nudne jak flaki z olejem.

Obrazek
jeszcze nigdy żaden zespół, żadna płyta, nie waliły mi tak Floydami jak to. Co najważniejsze: W BARDZO DOBRYM stylu. Polecam
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
Dziku
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Dziku »

Obrazek

hohoho !!
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Obrazek
Całkiem przyjemne.
Obrazek
Na razie tylko audio, ale wiadomo, że rewelacja :mrgreen:
Awatar użytkownika
syzygy
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: syzygy »

Obrazek
Skinny Puppy - Handover

świetne!
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

Obrazek

no to myk!
Awatar użytkownika
IronCezarek
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: IronCezarek »

Obrazek
Taki miły hard rock
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Obrazek

Na razie tylko dwa odsłuchy. Nie niszczy systemu jak przy pierwszym kontakcie From Mars To Sirius. Pewnie będę musiał się w to głębiej wgryźć, zanim odkryje geniusz tego albumu, jak miałem z The Way Of All Flesh.
ODPOWIEDZ