Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
INFINITE DREAMS
Super, ale można się było tego spodziewać (o ile rzeczywiście zostanie).
PHANTOM OF THE OPERA
Mega wiadomość. Zaskoczyli mnie pozytywnie, nie mogę się doczekać usłyszenia tego kawałka Live.
WASTED YEARS
Kompletnie niepotrzebnie. Nie ma w tym energii, osobiście wolałbym, żeby zostały wymienione.
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
Skoro Maiden England to SSOASS obowiązkowo. Ciekawy jestem jak im to wyjdzie. Na pewno będzie się działo.
ACES HIGH
Świetnie, że ten kawałek będzie pierwszy po powrocie zespołu. Może być moc.
Super, ale można się było tego spodziewać (o ile rzeczywiście zostanie).
PHANTOM OF THE OPERA
Mega wiadomość. Zaskoczyli mnie pozytywnie, nie mogę się doczekać usłyszenia tego kawałka Live.
WASTED YEARS
Kompletnie niepotrzebnie. Nie ma w tym energii, osobiście wolałbym, żeby zostały wymienione.
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
Skoro Maiden England to SSOASS obowiązkowo. Ciekawy jestem jak im to wyjdzie. Na pewno będzie się działo.
ACES HIGH
Świetnie, że ten kawałek będzie pierwszy po powrocie zespołu. Może być moc.
Każdy zespół ma takie utwory gdzie nie może je od tak wywalić z setu tym bardziej Hallowed.Maiden_Madness pisze:Chociaż większość utworów trochę oklepana np. Wasted, Hallowed, Run to the Hills, Number of the Beast, Can I Play(...) i oczywiście nasz kochany Fear... Wywalić to wszystko w cholerę i wstawić rzadziej grane kawałki.
Co do setu to jestem mocno zaskoczony oczywiście pozytywnie
tez podziwiam ludzi ktorzy sie tego dopatrzyli bo ja tam nic nie widze nawet na stopklatceIgorW pisze:Cholera, nie widzę tego na setliście
ale setlista bomba, zawsze mozna krecic nosem, ale ID, PRISONER, PHANTOM, AH no i SSOTSS zalatwia sprawe
dla mnie zbedene FOTD (nie ta epoka i szkoda ze robia wyjatek) i RTTH zarzniety dobolowo.
No i Wicker pominales RUNNING FREE, ktore bruce tanczy na filmiku
o ktorej naszego czasu zaczyna sie pierwszy koncert na trasie?
- Mercenary155
- -#Invader

O ile Facebook sie nie myli to koncert zaczął się 15 minut temu 
Na moje to o 3 w nocy. No chyba ze postanowili grac koncert o 11 rano 
+1Papuh pisze:Na moje to o 3 w nocy. No chyba ze postanowili grac koncert o 11 rano
Zawsze sądziłem że FB i jego użytkownicy to inna kasta ludzi. Oczywiście, nie oceniałem ich najwyżej...Mercenary155 pisze:O ile Facebook sie nie myli to koncert zaczął się 15 minut temu
Na stopklatce jest dużo widoczne, trzeba zatrzymać natychmiast jak pokazuje się kartka. Kilka numerów zapisane skrótami, niektóre pojedynczymi słowami. Lista wygląda na sensowną, taką jak rozklejane są na scenie. Running Free nie ma na liście. Nie widać ze 2 kawałków na początku setu, pomiędzy tym co czyta, potwornie sepleniąc, Dave, a tym co już jest widoczne na stopklatce.
Btw. HBTN będzie grane do końca świata, a przynajmniej do końca Iron Maiden, a ściślej do końca Steve'a Harrisa.
M.
Running Free słychać, że jest po prostu w tle puszczone z taśmy podczas nagrywania wypowiedzi. Nie sądzę, żeby było, choć wolałbym od RTTH zdecydowanie. 
jesli potwierdzi sie ta setlista to jest naprawde swietna tylko zamiast niepasujacego FOTD daliby jakis niegrany utworek z SiT chocby juz nawet DEJAVU i byloby idealnie 
Witam.
Też uważam FOTD za zbędny. Skoro jednak muszą go odbębnić, to fajnie byłoby usłyszeć go jako finał całego setu, a nie obowiązkowo przed IM. Zawsze to jakieś urozmaicenie.
Też uważam FOTD za zbędny. Skoro jednak muszą go odbębnić, to fajnie byłoby usłyszeć go jako finał całego setu, a nie obowiązkowo przed IM. Zawsze to jakieś urozmaicenie.
Hhahahahhahahahhaha... Sorry, musiałem musiałem, MUSIAŁEM!!! Zawsze będzie Fear of The Dark, zawsze, oni się nie uwolnią od tego gó... kiedy zamiast tych 6 minut wcisnąć kurczę dwa krótsze killery albo zagrać KILLERS to nie, nie, ukłon dla kindermetalczyków!!!
Człowieku, uspokój się. Metalowczykiem nie jestem, a Fear Of The Dark lubię,i zawsze sprawia mi przyjemność słuchanie go na żywo. Więc wyluzuj: )
-
Deleted User 1499
Ale pchanie go w set z trasa historyczną jest. . . bezsensu 
- dostoevsky
- -#Assassin

Nie ma Infinite Dreams. 
jednak troche inna setlista niz dal Wicker
super z Afraid, beznadzieja z Infinite
super z Afraid, beznadzieja z Infinite
Wicker to nie wyrocznia, mówił o swoich przypuszczeniach jeno
Setlist świetny, z wyjątkiem właśnie tego braku Infinite Dreams - kawałka, których kocham. Jednak Afraid to również świetna sprawa... czekam na koncerty za rok i bootlegi za kilka dni 
afraid - spelnienie marzen chyba z Blazem go ostatni raz slyszalem, nie wiem jak grac trase poswiecona 7th son i nie grac ID, leniwi sa panowie i ida na maxa na latwzine :/
jesli nie teraz to juz nigdy, a kawalek genialny, grunt ze tytulowego graja
jesli nie teraz to juz nigdy, a kawalek genialny, grunt ze tytulowego graja
miejmy nadzieję że dodadzą go na europejską część trasy. najlepiej zamiast can i play, ale zobaczymy 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
23:58 nie potrzebnie. Zamiast tego mogłoby być Infinite, w końcu to ma być Maiden England.