Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Nie wiem czy było to już pokazywane bo nie chce mi się przeglądać wszystkich wątków wstecz ale przed chwilą dokopałem się do tego http://vimeo.com/44519999# i.... wgniata w ziemie 
Jeżeli Maideni mięli by w przyszłym roku wpaść do PL to oby to był osobny koncert a nie Sonisphere
Taa
Przecież to z góry wiadome że Maideni jak wpadną do nas to tylko na Sonisphere, mimo że mamy tyle świetnych hal 
Nie dość że mamy tyle hal to na dodatek są stadiony gdzie z powodzeniem mógłby być taki koncert
Na 90% to będzie SONI.
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Patrząc na tę setlistę i scenografię mam wrażenie, że z Maiden jest jak z reprezentacją Polski na Euro 2012: miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze...
Poziom zaangażowania, forma i wykonanie porównywalne.
Jedyne co jest na tym samym wysokim poziomie w obu przypadkach to marketing i autopromocja.
Wstyd, panowie z Iron Maiden!
Poziom zaangażowania, forma i wykonanie porównywalne.
Jedyne co jest na tym samym wysokim poziomie w obu przypadkach to marketing i autopromocja.
-
Deleted User 2259
Dlatego lepiej na Metallice lepiej jeździć,czy jak za starych czasów na Dream Theater(bo teraz jak nie ma MP,to grają prawie cały czas to samo).
Ale nie mów, jedziemy w przyszłym rokuAncient Mariner pisze:Patrząc na tę setlistę i scenografię mam wrażenie, że z Maiden jest jak z reprezentacją Polski na Euro 2012: miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze...
Poziom zaangażowania, forma i wykonanie porównywalne.![]()
-
Deleted User 1499
Kacapoły piszesz i nic poza tym.Ancient Mariner pisze:Patrząc na tę setlistę i scenografię mam wrażenie, że z Maiden jest jak z reprezentacją Polski na Euro 2012: miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze...
Niechce ich bronić ale prócz braku ID nic temu setu nie brakuje , wykonanie jest takie jak zawsze , forma również więc nie czaje twojego porównania.
-
Deleted User 5490
Faktycznie. Niczego nie brakuje... a nawet jest aż nadto. Takie Fear of the Dark czy Afraid To Shoot Strangers. Pasują do tej trasy jak Palikot do tiary biskupiej.
A jak się okaże, iż kolejne DVD będzie zawieralo koncerty z 1988 i 1992 (Donington) - to Afraid i Fear... będą pasowały! W końcu Maiden England. Gdzieś za 5 koncertów będą w optymalnej formie....
Właśnie tylko Infinite Dreams brakuje tylko to dorzucą i set będzie idealny 
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Nie podniecaj się tak koleżko i pozwól innym wrzucić kamyczek do ogródka pod nazwą Iron Maiden. Mam prawo do własnego zdania i mam prawo to wyrazić na tym forum. Mnie wykonanie i forma (chodzi o Dickinsona) się nie podoba - nie interesuje mnie jaka jest tego przyczyna, czy to jest przez to, że nie dba o głos, jak tutaj ktoś wcześniej pisał, czy przez pierwszy koncert na trasie i się dopiero rozkręca. Chodzi o fakt.sekcjazwlok pisze:Kacapoły piszesz i nic poza tym.Ancient Mariner pisze:Patrząc na tę setlistę i scenografię mam wrażenie, że z Maiden jest jak z reprezentacją Polski na Euro 2012: miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze...
Niechce ich bronić ale prócz braku ID nic temu setu nie brakuje , wykonanie jest takie jak zawsze , forma również więc nie czaje twojego porównania.
Zaangażowanie - tak jak Wicker napisał: 13 kawałków było granych na trasie SBIT, no to jest lekka przesada, że teraz dodają ledwie 3 utwory, których dłużej nie grali. Jeszcze tylko brakuje, zeby zamienili Prisonera na Wrathchilda.
Scena ta sama od mniej więcej 8-10 lat, tylko szmaty zmieniają.
Żeby nie było nieporozumień: nie spodziewałem sie niczego innego (może oprocz ID i Still Lifew setliście), bo zapowiedzi IM dot tras znam nie od wczoraj...
A o Rodzie S. to powinien Kotler w swoich podręcznikach do marketingu pisać.
+1IronKevin pisze:Taa Przecież to z góry wiadome że Maideni jak wpadną do nas to tylko na Sonisphere, mimo że mamy tyle świetnych hal
-
Ancient Mariner
- -#Invader

Jasne, raczej na pewno pojadę (ale raczej nie w PL, jeśli to będzie spęd bydła na Soni), bo minusy nie przesłaniają mi plusów tej trasy.Michcio pisze:Ale nie mów, jedziemy w przyszłym rokuAncient Mariner pisze:Patrząc na tę setlistę i scenografię mam wrażenie, że z Maiden jest jak z reprezentacją Polski na Euro 2012: miało być jak nigdy, wyszło jak zawsze...
Wstyd, panowie z Iron Maiden!?
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

1. Po co mają grać w hali dla 12-14.000 jak mogą spokojnie przyciągnąć 2 x więcej osób?Olszu pisze:Nie dość że mamy tyle hal to na dodatek są stadiony gdzie z powodzeniem mógłby być taki koncert
2. Stadiony o odpowiedniej wielkości, np. Pepsi Arena, praktycznie nie organizują koncertów, natomiast nie ma szans, żeby Maiden zgromadziło 50.000 osób na Stadionie Narodowym tudzież zapełniło jeden z nowych stadionów w pozostałych miastach (za małe rynki)...
Stąd raczej na pewno Sonisphere, pytanie czy na Bemowie. Ewentualnie klepisko a'la Gwardia.
-
Deleted User 5490
To już z dwojga złego lepsze to Bemowo.
Co do koncertu, ja wybiorę się na pewno jak będą na starym kontynencie, jednakże jak już pisałem kiedyś wcześniej pojadę na koncert do Czech bądź Niemiec jeśli takie widowisko się tam odbędzie a jest to prawie pewne moim skromnym zdaniem. Bemowo sobie odpuszczam, nie podoba mi się tam. Z dwojga złego ja osobiście wolał bym tą Gwardię. Bo skoro IM nie zgromadziło by 50tyś na stadionie narodowym to po co brać "obiekt" na którym wejdzie ze 100 tyś ludzi. Już lepiej niech będzie to na tej Gwardii tam przynajmniej jakieś trybuny na około są ktoś kto będzie gdzieś dalej z tyłu też w miarę będzie mógł cieszyć się widowiskiem. Co do scenografii podoba mi się przynajmniej z materiałów które widziałem w necie ale werdykt końcowy wydam jak zobaczę ja na żywo. Co do zdania forumowicza Ancient Mariner. W sumie to było wiadomo że w scenografii zmienią się głównie tylko "szmaty". Raczej chyba nikt nie brał pod uwagę drastyczniej zmiany scenografii pojawienia się jakiegoś telebimu zamiast płachty z tyłu czy innych różnych potrzebnych bądź niepotrzebnych udziwnień. Są piękne grafiki, jest Eddi z duszą, jest pirotechnika która na koncertach IM sprawdza się zawsze i moim zdaniem powinna być nieodzownym elementem pokazu. Czy są jak nasza reprezentacja? Nie wiem ale na pewno dużo częściej pokazują światowy poziom 
-
Deleted User 5490
Na Gwardii ostatnio było za ciasno więc ja jednak obstaję przy Bemowie.
Bemowo, bez cen zaporowych i będzie absolutnie git.... Pożyjemy, zobaczymy(...)