Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Przyznam szczerze że Aces zaskakująco dobrze według mnie. Tam gdzie Bruce powinien wyciągać wysokie tony a nie ma siły zaczyna improwizować ale według mnie wychodzi to dobrze już lepsza improwizacja niż jakieś zadławienie i odpuszczenie. I tak jeszcze sie nasz śpiwok rozkręci podczas trasy i bedzie tylko lepiej 
Mało znanych kawałków jest - myślisz, że prawdziwi fani przyjadą dla takiego gniota jak 7 Syn albo Afraid?Pierre Dolinski pisze:Nie wiem Steve na czym opierasz te przypuszczenia. Uargumentuj.
gdyby końcówki nie spartolił, to by było super, a tak.. 
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
http://www.youtube.com/watch?v=UKqtl6f5XSI - seventh son z atlanty
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
Najlepsze podsumowanie tych kilkunastu stron wątku...PanPrezes pisze:gdyby zagrali to zasrane ID to chyba wszyscy byliby więcej niż zadowoleni z setu, a tak to nawet takie perły jak Phantom czy Afraid do końca nie zakryją pewnego niesmaku
M.
Prawdziwi fani pewnie wogóle nie interesują sie jaki set będzieSteve pisze:Mało znanych kawałków jest - myślisz, że prawdziwi fani przyjadą dla takiego gniota jak 7 Syn albo Afraid?Pierre Dolinski pisze:Nie wiem Steve na czym opierasz te przypuszczenia. Uargumentuj.
Byłem w zeszłym roku z osobamiu lubiącymi Maiden na zasadzie "fajny zespół, legenda, wypadałoby zobaczyć" i nie mieli pojęcia jaki będzie set, jaka to trasa itp
Na taki zespół idzie się dla samego koncertu... nie na "przeboje", to nie Rodowicz...
Murray gra na flying V
Swoją drogą naprawdę niezła ta scenografia, niby trochę ascetyczna, ale jednak oświetlenie robi odpowiedni klimat... Choć ostatnia trasa jest myślę raczej nie do pobicia pod tym względem, ale tym razem za to są fajerwerki
Swoją drogą naprawdę niezła ta scenografia, niby trochę ascetyczna, ale jednak oświetlenie robi odpowiedni klimat... Choć ostatnia trasa jest myślę raczej nie do pobicia pod tym względem, ale tym razem za to są fajerwerki
Trzeba zobaczyć to w całości ... Jest więcej odsłon backdropów, efektowne Edki, no i Dickie ma w końcu "swoje włosy" a nie tą myckę ... 
Widać też, że Murray ostatnio ostro schudł. Może sytuacja finansowa w zespole nie jest najlepsza i podobnie jak meta są zmuszeni do ruszania w światowe trasy, by mieć z czego zapłacić rachunki, a o jedzeniu nie ma nawet mowy 
-
Deleted User 5453
Murray i Flying V, nie spodziewałam się czegoś takiego. Murray z Les Paulem to rzadki widok, a Flying V jeszcze u niego nie widziałam 
Ta scenografia jednak nie jest zła tylko przydałyby się góry lodowe no i ten Eddie pirat/generał wszystko psuje. Dwa pozostałe Edwardy zajebiste
I nadal twierdzę, że te stroje Bruce'a to tragedia jakaś 
Ta scenografia jednak nie jest zła tylko przydałyby się góry lodowe no i ten Eddie pirat/generał wszystko psuje. Dwa pozostałe Edwardy zajebiste
Pora zacząć oswajać się z brakiem ID i szukać "plusów dodatnich"...
A zatem - Afraid TSS z dodanym Adrianem miażdży
M.
A zatem - Afraid TSS z dodanym Adrianem miażdży
M.
AFRAID to jeden z najlepszych numerów IM... Jest rewelacyjnie, będzie jeszcze lepiej (...)
-
Deleted User 5490
ttomasz pisze:Prawdziwi fani pewnie wogóle nie interesują sie jaki set będzieSteve pisze:Mało znanych kawałków jest - myślisz, że prawdziwi fani przyjadą dla takiego gniota jak 7 Syn albo Afraid?Pierre Dolinski pisze:Nie wiem Steve na czym opierasz te przypuszczenia. Uargumentuj.Tylko na zasadzie "idziemy na Iron Maiden", a pod sceną dopiero "zagrają fear? zagrają numbera?".
Byłem w zeszłym roku z osobamiu lubiącymi Maiden na zasadzie "fajny zespół, legenda, wypadałoby zobaczyć" i nie mieli pojęcia jaki będzie set, jaka to trasa itp
Jasne. Prawdziwi fani... znałem takiego jednego z Wrocławia, znana postać netowa. Miał 2 płyty na krzyż, na resztę nie było go stać, bo non stop chodził nawalony, na koncertach Maiden nie trzeźwiał więc było mu wszystko jedno co grają. Ciekawe co było ważniejsze? Maiden, czy promile.
Jak na "amatorskie" zdjęcia z Atlanty to dużo i wyraźnie na nich widać. Widzę, że Dave coraz bardziej kocha stajnię Gibsona. Odmieniło mu się widać na stare lata.
Ostatnio zmieniony pn cze 25, 2012 3:54 pm przez Deleted User 5490, łącznie zmieniany 1 raz.
Niewątpliwie jeżeli jest przesądzony brak ID to tylko Afraid jest w stanie ten brak zrekompensować 
-
Deleted User 5490
Oczywiście można było również zapodać Weekend Warrior albo The Apparition. Też piękne i Jan mógłby sobie pograć solówki....Olszu pisze:Niewątpliwie jeżeli jest przesądzony brak ID to tylko Afraid jest w stanie ten brak zrekompensować
Deave wygląda jakoś tak młodziej chudy, włosy podcięte chyba była jakaś dieta
IRON MAIDEN
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Dave zawsze lubił stajnie Gibsona
Bardzo dużo w swojej karierze zagrał na gitarach Les Paul. Na V-ce też grywał w studiu, a nawet w latach 80' zdarzyło mu się grywać na jednej z nich na koncertach (prawdopodobnie oglądając zdjęcia z tras promujących Piece of Mind albo Powerslave można ją zobaczyć na koncertach). Już nie mówiąc o początku lat 90', gdzie grywał na SG (tu wyjątek, bo grał na nich tylko w latach 1990-1993, zdarzyło mu się ich użyć w czasach Blaze'a, a w karierze wcześniejszej i późniejszej raczej trudno go zauważyć z tym modelem, co dla mnie osobiście jest trochę dziwne). Za czasów Blaze'a w studiu nagrywał na bardzo wielu gitarach, w XXI wieku już się tak nie orientuję, ale są to najczęściej Les Paule i Stratocastery. No ale zawsze miła odmiana 
Jasne. jest jeszcze pareinnych pozycji które mogły by wypełnić ID ale nawet jak się patrzy na tą setliste to widok ATSS nie razi tak w oczy biorąc pod uwagę iż jest to trasa "Maiden England". Moim cochym marzeniem było usłyszceć kiedyś na żywo Afraid ale nie przypuszczałem że kiedyś to nastąpi ale gdy utrzyma się ten set do trasy po europie to upiekę swie pieczenie na jednym ogniu bo zaliczę Siódmego syna i AfraidPierre Dolinski pisze:Oczywiście można było również zapodać Weekend Warrior albo The Apparition. Też piękne i Jan mógłby sobie pograć solówki....