Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Kapitalny koncercik!

- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Mój drugi album Candlemass za mną i naprawdę trudno nie zachwycić się tym zespołem
Podsumowując Psalms For The Dead, to naprawdę bardzo dobra płyta, chociaż trochę nierówna (mimo to, dla mnie 8/10), jednak blednie trochę na tle genialnej poprzedniczki. Swoją drogą ciekawe czy panowie dotrzymają słowa i faktycznie jest to ich pożegnalny album... Byłoby wielką stratą, gdyby tacy kompozytorzy przestali już tworzyć muzykę...
Cały czas namawiam wszystkich, którzy nie znają Candlemass, do zapoznania się z tym dziełem
Jak już to "kompozytor". Za Wszystkie utwory zarówno na Death Magic Doom jak i Psalms for the Dead odpowiada Leif Edling, basista Candlemass.Mr.Hankey pisze: Podsumowując Psalms For The Dead, to naprawdę bardzo dobra płyta, chociaż trochę nierówna (mimo to, dla mnie 8/10), jednak blednie trochę na tle genialnej poprzedniczki. Swoją drogą ciekawe czy panowie dotrzymają słowa i faktycznie jest to ich pożegnalny album... Byłoby wielką stratą, gdyby tacy kompozytorzy przestali już tworzyć muzykę...
A ogólnie to fajnie że Ci się podoba
Leif Edling robi szkielety utworów. Ale dopracowywuje z zespołem 
Nie wiem. W książeczkach do obu albumów piszę czarno na białym "Lyrics & Music by Leif Edling". O żadnym wspólnym "dopracowywaniu" nie widziałem ani słowa.IronKevin pisze:Leif Edling robi szkielety utworów. Ale dopracowywuje z zespołem
Zajebiaszcza płyta, pamietam jak sie jarałem ''From Mars...'' a potem troche zawiodłem nastepna płyta i tak troche o nich zapomniałem, ale to jest jest własnie to na co czekałem, nie jakieś pitu pitu, czy darcie ryja bez sensu, tylko cos pomiedzy haha :j
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Następny będzie King Of The Grey Islands. Chcę poznać albumy z Robertem, bo jak do tej pory oba, które słyszałem były fantastyczne, a sam wokal bardzo, ale to bardzo przypadł mi do gustu. Naprawdę świetna barwa. Tak szczerze, to ciężko jest mi sobie wyobrazić kogoś innego w roli wokalisty w CandlemassKuba pisze:Łykaj teraz "Biały Album" z 2005 roku, jeszcze z Messiahem Marcolinem jako wokalistą
- Iron Soldier
- -#Invader

nadal świetne
- Iron Soldier
- -#Invader

nadal świetne
-
Deleted User 2259
E tam najlepszy jest stary Candlemass
Nie słucham,a oglądam w 11 odcinki na youtube,polecam xD
Nie słucham,a oglądam w 11 odcinki na youtube,polecam xD
Trochę nowości.

Oj tak, Panowie potrafili swego czasu zacnie zasuwać.
Prawda. Ten album, jak i 2 wcześniejsze (choć Beneath the Remains może trochę bardziej) to rzeczy, które się nie zestarzeją.yankes pisze:Oj tak, Panowie potrafili swego czasu zacnie zasuwać.
- MetallicaTruFan^^
- -#Long distance runner

Dzięki tobie odświeżyłem sobie wczoraj ten album 
jakie to jest masakrycznie słabe... a szkoda.
EDIT:
za to to:

urywa dupę!
już nie mam tu najwięcej postów

Jak na moje ucho gdyby Slayer miał grać punk rocka to właśnie chyba tak
- Elevatorman
- -#Clansman

Exploited nawet chyba dziękowali Slayerowi w książeczce do tej płyty 
Tak z końcem lat 90-tych to miałem to na oryginalnej kasecie, ale szczerze powiem że się nie wczytywałem. Niestety ale z CD się jakoś spotkać nie mogłemElevatorman pisze:Exploited nawet chyba dziękowali Slayerowi w książeczce do tej płyty
Ale jak tylko gdzieś przyczaję na sklepowej półce to biorę zaraz
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Ależ mocarna płyta
Niestety mam już za sobą erę Candlemass z Robertem Lowem. Niestety, bo nie można już liczyć na więcej muzyki w ich wykonaniu. Jednak te trzy płyty które nagrali w tym składzie, to moim zdaniem absolutny geniusz, jedne z najlepszych albumów jakie poznałem, jeden z najlepszych zespołów jakie znam. Bardzo ciężko jest mi sobie wyobrazić kogoś innego za mikrofonem w tej kapeli, bo moim zdaniem Robert sprawdzał się tam znakomicie. Jego wokal na każdej z trzech płyt w mojej ocenie brzmi absolutnie fantastycznie i pasuje do tej muzyki jak ulał. Zapoznałem się też z epką Lucifer Rising i moim zdaniem na żywo gość też radził sobie naprawdę niczego sobie. Szkoda, że nie poznałem tego zespołu wcześniej i nie byłem na żadnym koncercie... No ale co zrobić, wiem, że trzy ostanie płyty Candlemass towarzyszyć będą mi już zawsze, a jak będzie z resztą, o tym przekonam się już niedługo - "Biała" czeka