Maiden England World Tour 2012
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England World Tour 2012
Na Bank Zagrają. Raczej stadion/festiwal niż hala... może by tak "Ursynalia 2013" ale byłby odjazd?
Serio ulubionąWątpliwe czy podczas historycznej trasy pominęliby kraj z jedną ze swoich ulubionych publik.
Teraz nie wiadomo, bo wszystko się zmienia. Natomiast w wielu wywiadach członkowie IM pytani o najlepszą publikę (w różnych krajach) wymieniali głównie tę w Ameryce Południowej i polską. Jak będę miał chęć i czas to znajdę parę przykładów.
-
Deleted User 2259
No już się tak nie podniecajcie,jak nie przyjadę to my przyjedziemy do nich,zawsze może być wina organizatora.
pewnie znow na SONI zagraja na Bemowie 
IMO na jakieś 90% będzie Soni 
Ja tam myślałem, że północ Europy i od Meksyku w dół, a do Polski to zawsze mają "sentyment, bo przybyli tam za komuny itd".Slaug pisze:Teraz nie wiadomo, bo wszystko się zmienia. Natomiast w wielu wywiadach członkowie IM pytani o najlepszą publikę (w różnych krajach) wymieniali głównie tę w Ameryce Południowej i polską. Jak będę miał chęć i czas to znajdę parę przykładów.
W sumie, może masz rację. Pamiętam, że kilkakrotnie mówili, że lubią przyjeżdżać do Polski, ale czy że względu na publike? Tego nie jestem już teraz pewien. Być może jest tak jak mówisz, co nie umniejsza faktu, że lubią do nas przybywać. 
-
Deleted User 2259
Ja nigdy nie rozumiałem,jak się można podniecać,że zespół mówi,że lubi przyjeżdżac,że względu na publikę,ile ty masz lat?
-
Deleted User 5490
Ilu zagranicznym dziennikarzom to powiedzieli i w jakich mediach? Wiadomo, że z pewnych przyczyn to co powiedzieli w tej kwestii polskim dziennikarzom zupełnie mnie nie interesuje.Slaug pisze:Teraz nie wiadomo, bo wszystko się zmienia. Natomiast w wielu wywiadach członkowie IM pytani o najlepszą publikę (w różnych krajach) wymieniali głównie tę w Ameryce Południowej i polską. Jak będę miał chęć i czas to znajdę parę przykładów.
Mam nadzieję, że nie jesteś gołosłowny i już szukasz tych przykładów. Usatysfakcjonuje mnie jeśli wrzucisz linki do mediów elektronicznych bądź jakieś skany papierowej prasy.
"Eureka!" Niestety nie mogę tego powiedzieć tym razem.
Szukałem, szperałem. Klęska. Nic nie znalazłem. Gołosłowny nie jestem, szukałem, niestety z marnym skutkiem.
Przekonany natomiast jestem, że czytałem kiedyś wywiad z Janickiem, przeprowadzony w GB, gdzie mówił głównie o stylu swojej gry(
) i na koniec o swoich korzeniach i sentymencie do PL z nimi związanym, ale cóż to znaczy, nie ma dowodów, nie ma pewności.
Poza tym Bruce ma biało-czerwoną koszulkę z orzełkiem, co świadczy chyba o jakiejś co najmniej sympatii do PL.
No i samo w sobie- Behind the Iron Curtain.
Mimo to nie mam żadnych linków, czy skanów. Przepraszam!
A tak btw. Nie sądzicie, że świat by był milszy i ciekawszy gdyby ludzie nie spinali i byliby odrobinę serdeczniejszy? Ale to już kompletny offtop. Poproszę małego warna, zasłużyłem, ale musiałem to napisać.
Szukałem, szperałem. Klęska. Nic nie znalazłem. Gołosłowny nie jestem, szukałem, niestety z marnym skutkiem.
Przekonany natomiast jestem, że czytałem kiedyś wywiad z Janickiem, przeprowadzony w GB, gdzie mówił głównie o stylu swojej gry(
Poza tym Bruce ma biało-czerwoną koszulkę z orzełkiem, co świadczy chyba o jakiejś co najmniej sympatii do PL.
No i samo w sobie- Behind the Iron Curtain.
Mimo to nie mam żadnych linków, czy skanów. Przepraszam!
Invader pisze:Ja nigdy nie rozumiałem,jak się można podniecać,że zespół mówi,że lubi przyjeżdżac,że względu na publikę,ile ty masz lat?
- Odpowiedź sama w sobie, ale pozwolę sobie skomentować. Cóż, po pierwsze nie zauważyłem, żeby się tu ktoś podniecał. Po drugie jeśli słyszysz od kogokolwiek, że lubi wracać do miejsca z Tobą związanego to IMO jest to na pewno miłe. Po trzecie mam 17 lat. Możesz już cisnąć, że jestem niedojrzały i głupi, bo mam 17 lat. Pozwalam. Pozdrawiam!Invader pisze:Ja nigdy nie rozumiałem
A tak btw. Nie sądzicie, że świat by był milszy i ciekawszy gdyby ludzie nie spinali i byliby odrobinę serdeczniejszy? Ale to już kompletny offtop. Poproszę małego warna, zasłużyłem, ale musiałem to napisać.
-
Deleted User 5490
Nikt się nie spina. Sam się spiąłeś.
Ja po prostu wiem, że polscy fani są najlepszymi fanami na świecie, dlatego, że tak sami o sobie mówią. Taki mały, śmiszny szowinizm.
Bruce klepie takie kumplementy pod adresem gospodarzy imprezy pod każdą długością i szerokością geograficzną na świecie. Dlaczego? Żeby ci, którzy zapłacili za bilet na koncert Maiden w trakcie imprezy czuli się wyjątkowo, co czyniłoby dla nich show niezapomnianym.
To samo powtarza lokalnym dziennikarzom, żeby połechtać ich i czytelników patriotyczne ego.
Gdyby powiedział w brytyjskiej prasie "polscy fani są zdecydowanie lepsi od naszych" to mogłoby mieć jakąś wartość. Tak się składa, że Dickinson nigdy czegoś tak nie powiedział.
A że nie jesteśmy najlepszymi fanami? No nie jesteśmy. Świadczą o tym wyniki sprzedaży płyt i biletów na koncerty. Kiedy Szwedzi wykupują cały stadion przez internet w kilka godzin u nas bilety na jedyny koncert w kraju są w ciągłej sprzedaży. To samo ze sprzedażą płyt. Wystarczy porównać ile płyt trzeba kupić w Polsce, żeby jakiś tytuł miał status złotej płyty i porównać to z wymaganiami w innych krajach.
Ogólnie nasz rynek jest do dupy a polscy fani nie wyrażają jakoś szczególnie miłości do zespołu poprzez wydawanie kasy na płyty, oficjalne gadżety itd.
Może trochę poszaleją na koncertach w Polsce ale opowiadanie, że są wyjątkowi to nadużycie. W każdym kraju są wyjątkowi ludzie. Jest tylko jedna Polska, jedne Czechy, Niemcy, Brazylia czy Chile.
Zeznania Jana też nie są miarodajne właśnie przez jego polskie korzenie i sentyment do naszego kraju. Gdyby o sympatii dla PL w brytyjskiej gazecie gorąco zapewniał Steve Harris, to byłoby to akurat większym dowodem na to, że Maiden doceniają nas bardziej niż np. Czechów. Tak się składa, że Maideni grając w środkowej Europie wolą nocować w Pradze niż w Warszawie.
Ja po prostu wiem, że polscy fani są najlepszymi fanami na świecie, dlatego, że tak sami o sobie mówią. Taki mały, śmiszny szowinizm.
Bruce klepie takie kumplementy pod adresem gospodarzy imprezy pod każdą długością i szerokością geograficzną na świecie. Dlaczego? Żeby ci, którzy zapłacili za bilet na koncert Maiden w trakcie imprezy czuli się wyjątkowo, co czyniłoby dla nich show niezapomnianym.
To samo powtarza lokalnym dziennikarzom, żeby połechtać ich i czytelników patriotyczne ego.
Gdyby powiedział w brytyjskiej prasie "polscy fani są zdecydowanie lepsi od naszych" to mogłoby mieć jakąś wartość. Tak się składa, że Dickinson nigdy czegoś tak nie powiedział.
A że nie jesteśmy najlepszymi fanami? No nie jesteśmy. Świadczą o tym wyniki sprzedaży płyt i biletów na koncerty. Kiedy Szwedzi wykupują cały stadion przez internet w kilka godzin u nas bilety na jedyny koncert w kraju są w ciągłej sprzedaży. To samo ze sprzedażą płyt. Wystarczy porównać ile płyt trzeba kupić w Polsce, żeby jakiś tytuł miał status złotej płyty i porównać to z wymaganiami w innych krajach.
Ogólnie nasz rynek jest do dupy a polscy fani nie wyrażają jakoś szczególnie miłości do zespołu poprzez wydawanie kasy na płyty, oficjalne gadżety itd.
Może trochę poszaleją na koncertach w Polsce ale opowiadanie, że są wyjątkowi to nadużycie. W każdym kraju są wyjątkowi ludzie. Jest tylko jedna Polska, jedne Czechy, Niemcy, Brazylia czy Chile.
Zeznania Jana też nie są miarodajne właśnie przez jego polskie korzenie i sentyment do naszego kraju. Gdyby o sympatii dla PL w brytyjskiej gazecie gorąco zapewniał Steve Harris, to byłoby to akurat większym dowodem na to, że Maiden doceniają nas bardziej niż np. Czechów. Tak się składa, że Maideni grając w środkowej Europie wolą nocować w Pradze niż w Warszawie.
trolling level: expert
-
Deleted User 5490
Ty. Mały. Czy ja przypadkiem ci nie przeszkadzam? To jest forum. Tu się wymienia poglądy. Czemu miał służyć ten post?voivod pisze:trolling level: expert
Lubisz trollować?
Ja na ten przykład wolę sobie pogadać w takim temacie niż zakładać głupawe temaciki np. Top 10 najgorszych wokalistów.
To dopiero jest trolling.
Czytanie moich przydługich wypowiedzi nie jest obowiązkowe.
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Czy to jest naprawdę takie ważne czy jesteśmy dla zespołu taką lub inną publicznością ?
Cieszmy się może po prostu, że należymy do grona krajów dla których na ogół zawsze znajdzie się miejsce w ich rozpisce koncertowej, zwłaszcza że z zespołów koncertujących u nas jeszcze niewielką garstkę można za takie uznać

Cieszmy się może po prostu, że należymy do grona krajów dla których na ogół zawsze znajdzie się miejsce w ich rozpisce koncertowej, zwłaszcza że z zespołów koncertujących u nas jeszcze niewielką garstkę można za takie uznać
chyba nikt kto widział i Pragę i Warszawę nie będzie się temu specjalnie dziwiłPierre Dolinski pisze:Tak się składa, że Maideni grając w środkowej Europie wolą nocować w Pradze niż w Warszawie.
-
Deleted User 5490
Przed chwilą na opak zrozumiałem końcówkę Twojej wypowiedzi. Ty skupiłeś się zapewne na urodzie miasta a nie na reakcji fanów podczas koncertu. Dopiero potem to załapałem, 
Co do tego kto jest lepszym czy gorszym fanem dla zespołu. Dla mnie to nie ma znaczenia, bo ja akurat kupuję oryginalne płyty i jeżdżę na koncerty. Śmieszą mnie tylko takie mitomańskie zaśpiewki o naszej najlepszości na polskich forach. To teza, którą bardzo łatwo obalić.
Co do tego kto jest lepszym czy gorszym fanem dla zespołu. Dla mnie to nie ma znaczenia, bo ja akurat kupuję oryginalne płyty i jeżdżę na koncerty. Śmieszą mnie tylko takie mitomańskie zaśpiewki o naszej najlepszości na polskich forach. To teza, którą bardzo łatwo obalić.
juz sie tak nie denerwujPierre Dolinski pisze:Ty. Mały. Czy ja przypadkiem ci nie przeszkadzam? To jest forum. Tu się wymienia poglądy. Czemu miał służyć ten post?
Lubisz trollować?
Ja na ten przykład wolę sobie pogadać w takim temacie niż zakładać głupawe temaciki np. Top 10 najgorszych wokalistów.
To dopiero jest trolling.
Czytanie moich przydługich wypowiedzi nie jest obowiązkowe.
-
Deleted User 5490
Nie schlebiaj sobie. Jest dużo więcej denerwujących rzeczy na świecie, co nie zmienia faktu, że masz wyjątkowo tępawe zagrywki.
EOT
EOT
Ale np polscy fani którzy byli na koncercie IM w niemczech a potem w warszawie, na tej samej trasie mówili ze zespół się bardziej starał i angazował na polskim koncercie.
To prawda, koncert w Warszawie tydzień po koncercie w Berlinie podczas trasy TFF był lepszy jeśli chodzi o formę zespołu, szczególnie Bruce`a. Nie wiem ile w tym przypadku, ile tego, że to był pierwszy w tamtym roku Sonisphere i po prostu bardziej się starali.
Co do tego Pierre`a to rozumiem, że forum jest do wyrażania opinii itp. itd. Wszystko OK.
Napiszę więc swoją opinię, a brzmi ona tak: od kiedy piszesz na tym forum, nie chce mi się wchodzić i czytać jakikolwiek temat w którym widać, że napisałeś jakikolwiek post
Co do tego Pierre`a to rozumiem, że forum jest do wyrażania opinii itp. itd. Wszystko OK.
Napiszę więc swoją opinię, a brzmi ona tak: od kiedy piszesz na tym forum, nie chce mi się wchodzić i czytać jakikolwiek temat w którym widać, że napisałeś jakikolwiek post