Teraz słucham...
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Teraz słucham...
Peter Hamill to facet, którego całej dyskografii chyba w życiu nie ogarnę. To już chyba z kilkadziesiąt płyt z premierowym materiałem...
To Clutch to najnowsza sprawa?
To Clutch to najnowsza sprawa?
Nie taka najnowsza. 2002 rok. Ale z nowszych pozycji na pewno jedna z najmocniejszych. Płyt nagrał sporo, ale stopniowo da się ogarnąć
Chciaż miał też takie okresy twórczości, które nie za bardzo mi leżą.
Śmieciowo dzisiaj

Niedawno kupiłem remasteroweane ph7, Camera, Skin i Sitting Targets za 19.90 od sztuki w Saturnie. Fajnie, że pojawiają się w takich cenach jego albumy. Szkoda, że VDGG są drogie, bo też chciałem skompletować w końcu dyskografię.voivod pisze:Nie taka najnowsza. 2002 rok. Ale z nowszych pozycji na pewno jedna z najmocniejszych. Płyt nagrał sporo, ale stopniowo da się ogarnąćChciaż miał też takie okresy twórczości, które nie za bardzo mi leżą.
A żeby nie było zupełnie OT, teraz słucham Thick As A Brick 2 Iana Andersona, który nie chce płaić pieniędzy kolegom z Jethro Tull i wynajmuje jakichś młodzików (acz dobrych, przyznaję
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

W którym Saturnie leżą?IgorW pisze:Niedawno kupiłem remasteroweane ph7, Camera, Skin i Sitting Targets za 19.90 od sztuki w Saturnie
Tej jeszcze nie słyszałem ale ostatnio wróciłem do "In a Foreign Town"voivod pisze:Mistrz nawet na stare lata potrafi nagrywac doskonale płyty. I cały czas jest o lata świetlne przed niemal całą resztą prog-rocka
Teraz słucham starych płyt Toma Waitsa
http://www.youtube.com/watch?v=8MTIMzs6gF8&feature=plcp
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Kupowałem w Magnolii. Przy czym to niedawno, to było z 2 miesiące temu ;0voivod pisze:W którym Saturnie leżą?IgorW pisze:Niedawno kupiłem remasteroweane ph7, Camera, Skin i Sitting Targets za 19.90 od sztuki w Saturnie
To sie przejde, moze jeszcze cos zostalo ;]
a dziś

a dziś

Na to Boże Narodzenie!

Jak dla mnie to jest R E W E L A C J A
Uważam tak od 10 lat, zdania raczej nie zmienię, zdanie innych na ten temat mnie nie interesuje
Natomiast inni nie są zainteresowani Twoim zdaniem, aż się prosi o komentarz... ;0Kuba pisze:Jak dla mnie to jest R E W E L A C J A![]()
Uważam tak od 10 lat, zdania raczej nie zmienię, zdanie innych na ten temat mnie nie interesuje
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Kuba jak zwykle dobrze prawi
Podobnie jak on jestem wielkim fanem Demolition, a wokali Owensa w szczególności. To, co ten facet wyprawia w takich kawałkach jak Bloodsuckers czy Metal Messiah, to jest najwyższy kunszt. W ogóle płyta nie ma jak dla mnie złych momentów i słucham jej bardzo często. No może pomijam Jekyll and Hyde, ale tylko to 
Jugulator jest rewelacją, owszem. Nagrali wtedy coś świerzego i innego, słucha się dobrze do dziś. Demolition to dla mnie duży krok wstecz, jakby przestraszyli się drogi obranej na Jugulatorze, bo "starzy fani będą narzekać".
Kyuss niby znałem, ale co to za znajomość była.. kolejne przebudzenie po latach - jak wielkim ignorantem trzeba być, żeby lubić stoner a Kyuss znać pobieżnie?
Isolation, Big Bikes, Son Of a Bitch, The Law...
Tylko ze Kyuss zaczal sie Blues for the Red Sun, wczesniej to jakies demowki niewarte uwagi.
Efektowny radykalizm 
Garażowy Wretch strasznie lubię. A demówki to były na Sons Of The Kyuss ;p
Garażowy Wretch strasznie lubię. A demówki to były na Sons Of The Kyuss ;p
W mojej opinii jeden z ich najlepszych/najmocniejszych albumów. Ciekawe gdzie pójdą/poszli na tej nowej płycie