Najlepszy studyjny album Maiden
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
bruce bruce
- -#Charlotte

Re: Najlepszy studyjny album Maiden
Piece of mind - na tej plycie wszystkie piosenki są swietne, tak samo jak na seventh sonie
The Road To Hell Is Full Of Good Intentions
Brave New World
Berave new world ! Kocham ta plyte !!!! Dzieki wam Bruce i Adi że wruciliscie !!!!!! :solo
-
ndbmn
Ostatnio dostałem POM i bardzo mi się podoba, ale jednak DOD rządzi!! :rocx
7th son za zagłebienie na jednym albumie wszytskiego najlepszego co zrobili Maideni na poprzednich albumach, poza tym Brave new world za polot świerzosci mocy i cięzkości i za 3 gitarzystów (których co prawda nie słychac takl jak na dod le cóż...
), Piece of mind i the number of the best za nagranie dwóch równorzędnych klasyków co udało się na prawde tylko kilku zespołom i za to że utwierdzili utwierdziły mnie w przekonaniu że to jest warte uwagi 
Zdecydowanie SSOASS - jest zdecydowanie największym osiągnięciem artystycznym Ironów, tą płytą osiągnęli oni zenit tak pod względem muzycznym jak i tekstowym. Miałem zresztą szczęście zacząć od tej najlepszej moim zdaniem płyty.
Can Jerusalem be rebuilded here
In this trivial time,
in this land of fear?
Brave New World... Ta płyta nie opuszczała mojego odtwarzacza przez ponad rok... BNW i tylko BNW.... a za co ?? Za OOTSP i WM
-
Bałtyk
Ja do tego dojede drogą eliminacji(wysokie wymogi żeby wszystko poszło składnie)
IM- nie ma słabych punktów dodatkiem jest to że wszystkie utwory był grane na koncertach
Killers- też dobra ale nie taka jak poprzednia - odpada
Number- wspaniała jednak gangland wyraźnie odstaje - odpada
Piece Of mind - wiele dobrych kawałków ale QFF i SAS - odpada
Powerslave - dobra i dlatego - odpada
In Time - ma wspaniały klimat troche niedociągnięć ale - przechodzi
7th son - przez wielu najlepsza jednak Prophecy jest zdeczka monotonna - odpada
No Prayer - najsłabsza - odpada
Fear - zdeczka lepsza - odpada
X Factor - Dobry początek słabsza końcówka - odpada
Virtual - najlepsza płyta z Błażejem - odpada
Brave New World - Zdecydowanie wszystkie utwory są wspaniałe + klimat - przechodzi
Dod - dobry powrót ale - odpada
Zostały: IM, SIT, BNW
1. BNW
2. IM
3. SIT
IM- nie ma słabych punktów dodatkiem jest to że wszystkie utwory był grane na koncertach
Killers- też dobra ale nie taka jak poprzednia - odpada
Number- wspaniała jednak gangland wyraźnie odstaje - odpada
Piece Of mind - wiele dobrych kawałków ale QFF i SAS - odpada
Powerslave - dobra i dlatego - odpada
In Time - ma wspaniały klimat troche niedociągnięć ale - przechodzi
7th son - przez wielu najlepsza jednak Prophecy jest zdeczka monotonna - odpada
No Prayer - najsłabsza - odpada
Fear - zdeczka lepsza - odpada
X Factor - Dobry początek słabsza końcówka - odpada
Virtual - najlepsza płyta z Błażejem - odpada
Brave New World - Zdecydowanie wszystkie utwory są wspaniałe + klimat - przechodzi
Dod - dobry powrót ale - odpada
Zostały: IM, SIT, BNW
1. BNW
2. IM
3. SIT
-
Deleted User 626
Dla mnie najlepszy jest "7th..." bo to było apogeum twórczości Maiden w oryginalnym składzie. Po prostu wznieśli sie na wyzyny i zrobili album jeszcze lepszy niż "Somewhere..." a to też kawał dobrej roboty. A potem już równia pochyła... Choć "Bring Your Daughter..." na uwage zasługuje.
Najlepszą płytą jest Fear Of The Dark.
Miałem dylemat - IM, Killers, Piece, Seventh Son, bądź Powerslave. Wybrałem to ostatnie - od tego krążka zaczynałem
-
Krzysiek [MetalSide]
- -#Prowler

Strasznie ciężki wybór, jestem fanatykiem Maiden odkąd tylko zacząłem słuchać ciężkiej muzy, znam na pamięć każdą płytę i wybranie najlepszej to dla mnie makabra. Oczywiście mam płytki bardziej i mniej lubiane ale najlepsza? Hmmm genialne "SSOASS", uwielbiam również "BNW", "TNOTB", swego czasu bardzo podobał mi się "VXI". No ale niech będzie - "SSOASS".
1. TNOTB
2. BNW
3. TXF i SSOASS
2. BNW
3. TXF i SSOASS
7 son of teh 7 son najbardzie wyrownana
-
Charlotte_
- -#Charlotte

Hmm, naprawdę ciężko powiedzieć, który album jest najlepszy. Przynajmniej ja nie umiem... Ale zagłosowałam na SSOASS, chociaż lubię też POM, BNW, DOD i SIT. Yyy, co za ciężkie pytania zadajecie
The Number Of The Beast... za wszystko... :solo 
Witam
Po pierwsze witam bo jestem tu nowy. :solo: Zaznaczyłem Brave New World ponieważ był to mój pierwszy słyszany album studyjny. Po pierwsze na tą płytę wrócił Bruce ze swoim świdrującym głosem. Powiedzmy sobie szczerze ale popszednie albumy studyjne to chała. Gdyby można było zaznaczyć dwie odpowiedzi drugą by była chyba Dance of Death. Tak więc uważam że Brave New World jest najlepszym albumem <No i oczywiście moja ulubiona piosenka na nim jest Blood Brothers>
. Pozdraiwam :rocx:
The Number of The Beast - najbardziej podoba mi się głos Dickinsona właśnie na tej płycie. Gdyby dano mi możliwość głosowania na drugą płytę, to byłby to album BNW 
Jeszcze coś na to miejsce wymyślę...
-
Deleted User 804
Fear być może dla tego że to był mój pierwszy album ironów który usłyszałem i który sobie kupiłem.
-
viKi
PoM .. prawdopodobnie dlatego,że od tego albumu zaczełam