Behemoth

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Re: Behemoth

Post autor: Emilio »

IgorW pisze:Emilio, tak na marginesie, co Ci przeszkadza ten Darski i jego sprawki? :) Co masz do tego, na kogo i na co się kreuje? Właścicielem jego osoby nie jesteś, co, jako wolnościowiec, chyba dobrze rozumiesz ;0 Z czego więc bierze się ten problem, z nadmierną identyfikacją z Nergalem? :P
Na 70 stron tematu napisałem tu ze 3 posty na krzyż, więc chyba zbyt mocno go nie "prześladuje" i nie nazwałbym tego żadną "nadmierną identyfikacją" ;-) Po to są tematy na forum żeby pogadać (Chyba że topic służy tylko do chwalenia ale tego nie zauważyłem) a że sam kiedyś trochę behemotha słuchałem to postanowiłem parę słów napisać o tym i owym. Owszem, jego prawem jest robić z siebie (w moim mniemaniu) karykaturę wielkiego artysty a ja mam prawo mu przyklasnąć lub stwierdzić, że zrobił z siebie pajaca. Wybrałem drugą opcje ;-) Naprawdę nie kryje się za tym żadne drugie dno :P
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Owszem, forum służy do dyskutowania, co właśnie robimy ;)
W ramach tej dyskusji, zastanawiam się po prostu, po co tak się emocjonować (a Twój post neutralny jednak nie jest :)) tym, że jakiś artysta robi to, na co ma ochotę, czy też kreuje swój wizerunek tak, jak mu się podoba, albo doradca mu podpowiedział. Przecież to jego wolny wybór.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Nie emocjonuje się tym specjalnie, oceniam tylko (w tym wypadku negatywnie) więc faktycznie nie jest to neutralne, ale niby dlaczego miałbym być neutralny? :) Lubie zajmować konkretne stanowisko za lub przeciw.
IgorW pisze: Przecież to jego wolny wybór.
No jasne. Nie jestem właścicielem niewolników :) To że mam na jego temat określone zdanie, nie oznacza, że mu czegoś zabraniam.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

Emilio pisze:Owszem, jego prawem jest robić z siebie (w moim mniemaniu) karykaturę wielkiego artysty a ja mam prawo mu przyklasnąć lub stwierdzić, że zrobił z siebie pajaca.
A mógłbyś uszczegółowić kiedy konkretnie robi z siebie karykaturę wielkiego artysty, tak z ciekawości :) ?
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Ja mam dokładnie takie odczucia jak Emilio. Generalnie żenada, Nergal od dłuższego czasu robi z siebie pajaca. Pamiętam jego wizytę u Wojewódzkiego kiedy nawijał o paradoksie omnipotencji, tego typu teksty to ja ostatnio słyszałem w gimnazjum. Sam w Boga nie wierzę ale mam niezły ubaw kiedy słucham walczących ateistów jak Nergal czy jemu podobni. Swoją drogą uważam, że robią świetną muzę i klipy, mam na półce dwie płyty ale Nergusia mam za pseudointelektualnego pajaca. Nie wiem w jaki on target celuje, chyba w max 12-latków.
@Kuki
Chyba w każdym wywiadze, chociaż od dawna żadnego z nim nie czytałem bo kiedy choroba zaczęła mu się pogłębiać zaczęło mnie to przerażać :lol:
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Obrazek

Tak jak lubię nawet lubię Nergala to zaczyna mi się coraz mniej podobać to jego parcie na szkło. Dodam, że wstawił to swojego facebooka.

A jak w tej książce, na którą czekam, będzie sam pseudofilozoficzny bełkot to już naprawdę mi się żal go chyba zrobi...
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Czytałem fragmenty "Heretyka" - bełkot, sensacje i lans - ot, Neruś - Pudelek - Wróbelek Elemelek, czyli Szatan 666 :dance:
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Gdzie to można poczytać? Jest w necie? Właśnie obejrzałem ten zwiastun z onetu, troszkę śmieszny :lol: Nergal jest naprawdę twardym gościem. Szacun
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Oblookałem fragmenty na losowo wybranych stronach. Jest gorzej niż myślałem. znacznie gorzej. Więcej takich gniotów a stanę się ekologiem. Biedne drzewka, poszły na papier dla takiego knota...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Jaki bohater taka lektura....
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

L.A. Weekly wybrała koncert Behemotha jako najlepszy koncert metalowy jaki miał miejce w Los Angeles w 2012 roku :)

http://blogs.laweekly.com/westcoastsoun ... php?page=2
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Darski w roli von Ribbentropa (a Więckiewicz jako Hitler) w nowej komedii Machulskiego "AmbaSSada" - film ma wejść do kin na wiosnę.
www.youtube.com/watch?v=47JjDspU3i0
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

"The Satanist" - taki tytuł ma mieć nju album który ukaże się jesienią.

Tytuł typowo "nergalowy" :lol:
Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kimal_ »

Laski wyginają sie rytm Behemotha :ślina:
http://www.youtube.com/watch?v=Sqg19PE7z_Q
i jeszcze ostatni teaser nowego wałka
http://www.youtube.com/watch?v=wLCNhNv- ... FMopoZ8Y1g
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

http://www.youtube.com/watch?v=SnTL1L8a ... e=youtu.be

Premiera nowego obrazu. Klip zajebisty jak zawsze, utwór też mi się podoba, tylko myślałem, że brzmienie będzie potężniejsze, chyba, że to nie jest ostateczny mastering w co wątpię. Czekam na LP. \m/
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: IgorW »

Podoba mi się ten teledysk, myśłałem, że będę miał już dość tej ich naciąganej symboliki wizualnej, ale to ogląda się dobrze. Przynajmniej tego psa co robi za wilka ;)

Płyta tak chyba będzie brzmieć. Zapowiadali, że ma być bardziej brudna i organiczna, a nie pełna ciosów w pysk. Podoba mi się czytelny growl w pierwszej części, trochę przypomianający Fernando z Moonspella. Fajny kawałek, zdecydowanie bogatszy niż w wersji live.
Awatar użytkownika
Kimal_
-#Invader
-#Invader

Post autor: Kimal_ »

Wycieklo 7/9 kawałków z Satanisty
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

O, dobrze wiedzieć, sprawdzę. Rzeczywiście taka wolna ta płyta, jak głoszą plotki? Słyszałem wypowiedzi Nergala, że nie będą się napinać na prędkość i na zrobienie czegoś mocno technicznego - szkoda. Ja jeśli już słucham death metalu, to wolę w tej bardziej technicznej formie. Temu np. The Apostasy bardzo mi się podoba, chyba mój ulubiony album Behemotha.
Z nowego albumu póki co słyszałem Blow your trumpet i ten drugi numer, ten drugi podoba mi się bardziej, ale oba sprawiają dość dobre wrażenie. Tylko brzmienie jakoś mi nie pasuje. Zdecydowanie bardziej wolałem to z Evangelion.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

Ten kawałek, drugi oficjalnie wypuszczony do wolnych nie należy:

https://www.youtube.com/watch?v=CQj7Omlqdi8
ODPOWIEDZ