Zagraniczne Festiwale 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Zagraniczne Festiwale 2013
Iron Maiden - Gaga - Green Day
Wiadomość zedytowano i dodano cytat:
"Haha mein Fake bei den Festivalisten und rockamring.blog
hauptsache als Quelle Twitter und Facebook angeben, hätte noch fett last.fm drauf schreiben sollen"
z mojej znajomości obsługi google tłumacza, uważam iż Ci headlinerzy to fake
Inna sprawa, że tak czy inaczej IM tam raczej będzie
"Haha mein Fake bei den Festivalisten und rockamring.blog
hauptsache als Quelle Twitter und Facebook angeben, hätte noch fett last.fm drauf schreiben sollen"
z mojej znajomości obsługi google tłumacza, uważam iż Ci headlinerzy to fake
Inna sprawa, że tak czy inaczej IM tam raczej będzie
Ta, to fejk, tak z tego tekstu wynika. 
KING DIAMOND,
BOLT THROWER,
TESTAMENT,
CHILDREN OF BODOM
TUSKA 2013 in Suvilahti, Helsinki, Finland June 28.-30.
BOLT THROWER,
TESTAMENT,
CHILDREN OF BODOM
TUSKA 2013 in Suvilahti, Helsinki, Finland June 28.-30.
Pierwszy head Pinkpop został podany, GREEN DAY 
Edit: Green Day dodany również na Rock Werchter
Edit: Green Day dodany również na Rock Werchter
BLOODSTOCK 2013 w UK
Może King Diamond zagra na Brutalu?
Here at Bloodstock HQ we’re excited to announce our first headliner for 2013. The Grammy-nominated, Danish metal legend KING DIAMOND will dazzle eyes and perforate eardrums in the Friday night top slot.
This special headline appearance racks up alongside the previously announced special guests, ANTHRAX and ACCEPT, and UK exclusive appearances from FIREWIND and FOZZY.
Może King Diamond zagra na Brutalu?
Dodatkowo, również w poniedziałek ruszy przedsprzedaż biletów po 1150 koron (limit) i 1200 koron która będzie trwała do końca obecnego roku. Od 1 stycznia bilety będą w cenie 1550 koron.Brutal Assault pisze:First confirmed bands will be announced next week!!!
Biorąc pod uwagę ogłoszone od tej pory kapele na festiwalach w tym czasie, to potencjalni kandydaci są tacy:
Anthrax
Arch Enemy
Aura Noir
Candlemass
Carpathian Forest
Destroyer 666
Enslaved
Ihsahn
Legion Of The Damned
Mayhem
Primordial
Shining
Soilwork
Unleashed
Venom
Anthrax
Arch Enemy
Aura Noir
Candlemass
Carpathian Forest
Destroyer 666
Enslaved
Ihsahn
Legion Of The Damned
Mayhem
Primordial
Shining
Soilwork
Unleashed
Venom
Ja w to nie wierzę, ale dodaj do tej listy Kinga 
Żadnej kapeli z tej listy nie widziałem (oprócz Anthrax), na żadną z nich nie poszedłbym gdyby grała pojedynczy koncert co nie zmienia faktu, każda z nich byłaby mile przeze mnie widziana na Brutalu. 
Solidny start, ale na razie bez specjalnego szału.Brutal Assault pisze:Brutal Assault Festival announces first confirmed bands headed by Swedish experimental extreme metallers MESHUGGAH, Norwegian musical visionary IHSAHN or Finnish melodic deathmetallers AMORPHIS. Next confirmed are Norwegian black metallers CARPATHIAN FOREST and BORKNAGAR and also progressive metallers LEPROUS.
Nie wiem czy było, ale takie "coś" po Internecie krąży. Fake na 100%, ale może jakaś część z tego jest prawdziwa...

https://www.last.fm/user/kamooo
Ciężko, bo IM jest juz headem Download 
ale download jest prawie miesiąc wcześniej niż Soni w Knebworth, gdyby założyć oczywiście, ze data jest prawdziwa.
FAKE!!!
@kam, organizatorzy raczej podpisują umowy tak, że jakiś czas zespół nie powinien w ogole w kraju grać, nie mówiąc o rywalizującym feście miesiąc po
aaa, to nie wiedziałem
Dzieki za info.
Mój błąd.
Mój błąd.
https://www.last.fm/user/kamooo
Tymczasem:
Brutal Assault pisze:Brutal Assault announces new bands for its 18th volume. We are pleased to announce Swedish black metallers MARDUK, Chicago-based psychedelic/black extremist NACHTMYSTIUM, UK death metallers BENEDICTION and Danish melodic doom metal masters SATURNUS as newly confirmed bands.