06/07/2013 - Joe Satriani - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

06/07/2013 - Joe Satriani - Warszawa
Joe Satriani: 6.07.2013, Warszawa, Stodoła
Satriani to prawdziwy wirtuoz gitary, uważany za jednego z najważniejszych muzyków grających na tym instrumencie w historii muzyki rockowej. Prawdziwą legendą stał się w momencie wydania swojego przełomowego krążka "Surfing With The Alien" w 1987 roku. Jest nauczycielem tak ważnych gitarzystów jak Kirk Hammet czy Steve Vai, przez wielu uważanym za prawdziwego i jedynego następcę Jimiego Hendrixa. W latach 80-ych współpracował między innymi z Mickiem Jaggerem czy Deep Purple.
Satriani był także pomysłodawcą słynnego cyklu koncertowego G3, w ramach którego wspólnie z nim koncertowali najważniejsi współcześni gitarzyści, m.in. Steve Vai, John Petrucci, Yngwie Malmsteen, Eric Johnson.
W 2009 Satriani wraz z Sammym Hagarem, Michaelem Anthonym (Van Halen) oraz Chadem Smithem (RHCP) założył projekt Chickenfoot, którego debiutancki album okazał się prawdziwym sukcesem. W 2011 ukazał się drugi album Chickenfoot zatytułowany "III".
22 września 2012 Satriani był jednym z najważniejszych gości podczas wielkiego koncertu na Wembley Arna poświęconego zmarłemu Jimowi Marshallowi. Wystąpili na nim również m.in. Zakk Wylde, Yngwie Malmsteeen, Doug Aldrich, Mike Portnoy czy Kerry King.
Na maj 2013 roku zapowiadany jest nowy album Satrianiego. Częścią jego promocji będzie wizyta wirtuoza w warszawskiej Stodole.
Bilety w sprzedaży od 30 listopada.
http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=1413
Satriani to prawdziwy wirtuoz gitary, uważany za jednego z najważniejszych muzyków grających na tym instrumencie w historii muzyki rockowej. Prawdziwą legendą stał się w momencie wydania swojego przełomowego krążka "Surfing With The Alien" w 1987 roku. Jest nauczycielem tak ważnych gitarzystów jak Kirk Hammet czy Steve Vai, przez wielu uważanym za prawdziwego i jedynego następcę Jimiego Hendrixa. W latach 80-ych współpracował między innymi z Mickiem Jaggerem czy Deep Purple.
Satriani był także pomysłodawcą słynnego cyklu koncertowego G3, w ramach którego wspólnie z nim koncertowali najważniejsi współcześni gitarzyści, m.in. Steve Vai, John Petrucci, Yngwie Malmsteen, Eric Johnson.
W 2009 Satriani wraz z Sammym Hagarem, Michaelem Anthonym (Van Halen) oraz Chadem Smithem (RHCP) założył projekt Chickenfoot, którego debiutancki album okazał się prawdziwym sukcesem. W 2011 ukazał się drugi album Chickenfoot zatytułowany "III".
22 września 2012 Satriani był jednym z najważniejszych gości podczas wielkiego koncertu na Wembley Arna poświęconego zmarłemu Jimowi Marshallowi. Wystąpili na nim również m.in. Zakk Wylde, Yngwie Malmsteeen, Doug Aldrich, Mike Portnoy czy Kerry King.
Na maj 2013 roku zapowiadany jest nowy album Satrianiego. Częścią jego promocji będzie wizyta wirtuoza w warszawskiej Stodole.
Bilety w sprzedaży od 30 listopada.
http://www.cantaramusic.pl/news.php?pag ... ls&id=1413
Re: 06/07/2013 - Joe Satriani - Warszawa
Niby fajnie, ale wolałbym Chickenfoot zobaczyć 
O to to!Kuba pisze:Niby fajnie, ale wolałbym Chickenfoot zobaczyć
No proszę, lipiec będzie intensywny 
Night Mistress Fan Club Łódź
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Upalny lipiec, zimne piwko i np. takie cudeńko... 
www.youtube.com/watch?v=2f5oWp03alI
Ale skąd kasa na to wszystko?
www.youtube.com/watch?v=2f5oWp03alI
Ale skąd kasa na to wszystko?
W majowym Teraz Rocku pisze ze
JOE SATRIANI przeniesiony do Parku Sowińskiego !!
JOE SATRIANI przeniesiony do Parku Sowińskiego !!
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Tak, news o przenosinach był podawany już z 2 tygodnie temu. I bardzo dobrze, że przeniesiony.
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Był OGIEŃ!!! Zajebisty koncert. Kilkanaście zdjęć: http://www.cantaramusic.pl/galerie.php? ... =34&type=n
To był dla mnie najlepszy koncert w tym roku na jakim byłem. Masakrator. To co Joe robi z gitarą - jemu powinni zabronić grać. Jest on i lata, lata świetlne reszta z nim.
Kilka filmików nagrałem - https://www.youtube.com/channel/UCHjnHx ... VhYNgYFt2g
Kilka filmików nagrałem - https://www.youtube.com/channel/UCHjnHx ... VhYNgYFt2g
Koncert był po prostu genialny!! Najbardziej zaskoczyły mnie improwizacje Joe z drugim gitarzystą, nie spodziewałem się, że coś takiego zrobią
Btw. Pozdrawiam ludzi, którzy chcieli po koncercie robić sobie zdjęcia z moją flagą!
Btw. Pozdrawiam ludzi, którzy chcieli po koncercie robić sobie zdjęcia z moją flagą!