Akcja koncertowa

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Akcja koncertowa

Post autor: Lando »

RALF pisze:Lalką dziecka? Taki bobas z napisem "7"!
Proponowałbym zasięgnięcie opinii Katarzyny W. - w "ciepnięciu" dzieckiem ma doświadczenie...
A serio - rzucanie lalką "bobasem" uważam za trochę niesmaczne. Nie mniej jakąś akcję było by fajnie przeprowadzić. Może zimne ognie na Afraid To Shoot Strangers? Wyglądają dośc sympatycznie. Od razu zaznaczam, że mówię o ZIMNYCH OGNIACH a nie racach czy innej pirotechnice której nie wolno wnieść...
Night Mistress Fan Club Łódź
kristiann
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: kristiann »

może faktycznie wywołać złe skojażenie... :oops:
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Ale kukla edka jako bobasa mogla by byc fajna..... tylko hmm przed 7th sonem becur nie ma zadnek gadki chyba.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mi jeszcze zostało z meczów wyjazdowych kilka "achtungów" Można rzucić, chyba że będą mieli własne piro :P (bo na FFWT było pod tym względem biednie jak na gminnych dożynkach)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Zygi »

Czy FC ma jakiś kontakt z dytrybutorami biletów?
Dołączenie ulotki, że "Polska śpiewa z Maiden", do wysyłanego biletu to chyba nie byłby wielki problem?
El Dorado

Post autor: El Dorado »

a kto zapłaci za tysiące ulotek?
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

o tym samym pomyślałem :) pomysły łatwo się rzuca, ale pieniądze na drzewie nie rosną...a szkoda ;-( hehe
El Dorado

W miastach w których są koncerty (Łódź i Gdańsk) można by zrobić ogromne pochody fanów głównymi ulicami do hali. Na przykład w Łodzi z Placu Wolności do hali ATLAS ARENA głównym deptakiem miasta (ulica Piotrkowska), z transparentami, flagami, maskotkami eddiego śpiewając przy tym największe hity IRON MAIDEN (na przykład odśpiewanie całego fear of the dark tak jak na koncercie, czyli śpiewając również melodie!). Nie obeszło by się to z pewnością bez echa (telewizja by to wszystko ogarniała na żywo) a i w tym czasie można rozdawać te wspomniane wcześniej ulotki spontanicznie przyłączającym się do pochodu fanom Maidens !
Co Wy na to?
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Kapitalny pomysł :)
Night Mistress Fan Club Łódź
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dobre!
Deleted User 4876

pomysł z marszem ok, ale ktos by to musiał zgłosic w urzedzie miasta w zwiazku z ustawą o zgromadzeniach :)
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

El Dorado pisze:W miastach w których są koncerty (Łódź i Gdańsk) można by zrobić ogromne pochody fanów głównymi ulicami do hali. Na przykład w Łodzi z Placu Wolności do hali ATLAS ARENA głównym deptakiem miasta (ulica Piotrkowska), z transparentami, flagami, maskotkami eddiego śpiewając przy tym największe hity IRON MAIDEN (na przykład odśpiewanie całego fear of the dark tak jak na koncercie, czyli śpiewając również melodie!). Nie obeszło by się to z pewnością bez echa (telewizja by to wszystko ogarniała na żywo) a i w tym czasie można rozdawać te wspomniane wcześniej ulotki spontanicznie przyłączającym się do pochodu fanom Maidens !
Co Wy na to?
Ale marsz bez Roty? Jak to tak?
Deleted User 4876

Może Jarek, albo chociaż Zbyszek wspomogą akcję ?? ;-)
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

El Dorado pisze:a kto zapłaci za tysiące ulotek?
Kilka ryz papieru, kilka czarnych tuszów do drukarki... Nie napisałem, że to ma być super hiper papier, kolor A4, i do tego załączona płyta CD z daną piosenką.
Taniej będzie wydrukować 20 tysięcy ulotek, niż uszyć porządną flagę sektorową.

Na szybko sprawdziłem pierwszą lepszą stronę, 10 tysięcy ulotek na papierze kredowym, format A6 - 219 zł.
Jeżeli ktoś ma kontakt z LiveNation i załatwi coś takiego, to sam zapłacę za te 10 tysięcy sztuk...
Oby był projekt jakiś i rozwinięcie pomysłu.
Myślę, że w co czwartą kopertę z biletem ulotka i by było ok. Licząc że będzie na obu koncertach 40 tysięcy wiary, to sam to mogę zasponsorować.
El Dorado

Dobra, skoro jest i sponsor to zaczynam załatwiać. Zadzwonie do LN czy daliby radę dorzucić po takiej ulotce a Wy już prędko wymyślajcie dokładnie co ma na nich być. To by był świetny motyw aby poinformować o marszu! Można założyć z góry, że się odbędzie bo mamy dużo czasu na zorganizowanie pozwoleń, a znając Łódź nie będzie z tym większego problemu (częste pochody tak jak comiesięczny przejazd ludzi o dziwnej orientacji w ramach Łódzkiej Masy Krytycznej).
Działajmy !

obawiam się, że na koncertach nie bedzie tylu ludzi, bo na przykład na ATLASIE mieści się na koncertach do 15 tysięcy Fanów. Czyli jak byś sie rzucił na 20 000 ulotek to by było spoko!
Awatar użytkownika
Zygi
-#Trooper
-#Trooper

Szczerze wątpię, żeby łatwo było zorganizować takie marsze.
Licząc że byłoby 2000 osób, to już są spore koszty.
Może tego tak się nie odczuwa, ale zabezpieczenie imprez kosztuje...
Ciekawe czy ktoś się zgodzi wynająć ochronę, oraz angażować policję :-)

Co do ulotek, "nie rzucę się" na 20000 szt. bo to nie chodzi o to żeby to była akcja zygixxxa tylko całego FC. Oczywiście nie wycofuje się z tego co napisałem, te dwieście/dwieście kilkanaście złotych mogę na to wydać i z chęcią to zrobię jak będę widział, że jest jakieś zaangażowanie, a nie oczekiwanie na mój ruch.
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Chyba nie mówicie serio o takim marszu :?:
Deleted User 4876

a czemu nie... fajne by toto było.. kur.. Kibole potrafia sie zgadać na jakąś manife...wystarczy 100 fanów Maiden idących Piotrkowską i juz byłby czad i głośno w mediach :D ONR potrafi a Sanktuarium nie da rady ?? ;)
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

To by dobre było!
Awatar użytkownika
Veyron
-#Invader
-#Invader

Post autor: Veyron »

thorgal_30 pisze:a czemu nie... fajne by toto było.. kur.. Kibole potrafia sie zgadać na jakąś manife...wystarczy 100 fanów Maiden idących Piotrkowską i juz byłby czad i głośno w mediach :D ONR potrafi a Sanktuarium nie da rady ?? ;)
Pomysł z marszem jest kapitalny. Dostanie pozwolenia na taki przemarsz, jeżeli nie szedł by oczywiście środkiem głównej arterii nie będzie stanowiło problemu, bo prawo do organizacji zgromadzeń nie zagrażających czemuś ma każdy ;) Myślę, że jeden forumowicz z Gdańska i Łodzi mogliby spokojnie złożyć odpowiednie podanie.
ODPOWIEDZ