Zagraniczne Festiwale 2013

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Zagraniczne Festiwale 2013

Post autor: Kuki91 »

Pohoda często gęsto pokrywa się wykonawcami z Openerem :) . Wiec bardziej ich widzę przed QoTSA na Opku
tyciu
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: tyciu »

Ale na Offie byloby klimatyczniej.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Kuki91 pisze:Pohoda często gęsto pokrywa się wykonawcami z Openerem :) . Wiec bardziej ich widzę przed QoTSA na Opku
Ale Nick Cave to by bardziej na headlinera pasował, a nie jako ktos, kto by supportował rudego.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Ale z jakiego powodu ;) ?

W 2009 roku Nick Cave & The Bad Seeds grali na Rock Werchter przed..... Kings Of Leon ;) ... Przypomnijmy, że przez te 3(liczmy już nawet 4) lata Pozycja KoL znacząco wzrosła, za to to Cave'a.... jest stała ;) .

Ogólnie w 2009 roku BS było headlinerem festów... ale na mniejszych scenach ;) . Więc nic nie stoi na przeszkodzie, żeby zagrał jako sub dowolnego heada na Opku lub jako headliner na Scenie Tent
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Na Novarock dochodzą:

Sabaton, Paramore, Cradle Of Filth, Dir En Grey, Caliban, Hellyeah, Sportfreunde Stiller, Korn, Papa Roach

skład słaby jak nigdy się tam szykuje :o
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

To nie są wszystkie zespoły, które został dzisiaj ogłoszone. ;) W każdym razie ten update jest dla mnie beznadziejny z mojej perspektywy. Właściwie wszystkie zespoły mógłbym sobie z czystym sercem odpuścić. Szkoda, że skład nie polepsza się zbytnio, bo akurat headlinerzy jak dla mnie bardzo fajni, a i Volbeat czy Airbourne bym chętnie zobaczył. :)
Awatar użytkownika
SOBER1Z
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: SOBER1Z »

Graspop; Varg, Testament, Unleashed, Red Fang, Entombed, Caliban, Amaranthe, Hellyeah, Veil of Maya, Ghost, Katatonia, Korn, Moonspell, BFMV, King Diamond

http://youtu.be/NVhW_aNHe20
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

http://www.withfullforce.de/

Ładny skład się tam kreuje, Slayer jako head, do tego Motorhead, DOWN, In FLames, Marduk, Agnostic Front, Paradise Lost, Napalm Death, Hatebreed, Parkway Drive, Sick Of It All i jeszcze kilka innych kapel

4 dniowy bilet 99EUR
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Running Free 84 »

Totalnym hitem jest dla mnie Sweden Rock Festival. Myślę, o tym by w następnym roku tam pojechać. Zawsze skład, który tam jest bardzo mi odpowiada. Takiego festu nigdy nie będzie w Polsce ani nawet w Czechach.

Skład tegoroczny m.in :Kiss, Rush, Accept, Saxon, Status Quo, Kreator, Ufo, Krokus, Bullet, Manilla Road

Ile heavy-metalu! , ile klasycznego hard-rocka, tak rzadko grające w Europie Rush i Manilla Road. Coś pięknego
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Obecny skład na MoR:
AVANTASIA, ACCEPT, RAGE + Lingua Mortis Orchestra, LENINGRAD COWBOYS, LORDI, EPICA, THE EXPLOITED, THE 69 EYES, MASTERPLAN,SANCTUARY, DEVIN TOWNSEND, DRAGONFORCE, POWERWOLF, WALTARI, DEATH DEALER, BRAINSTORM, PRIMAL FEAR, DIE HAPPY, AUDREY HORNE, AMARANTHE, ANNEKE VAN GIERSBERGEN, ARKONA, TROLLFEST, Neonfly, Elvenking, Ragnarok, Desmod, Harlej, Dark Gamballe, Fleret, Silent Stream Of Godless Elegy, Debustrol, Daniel Krob, Egotrip, Nil, Gate Crasher, Warhawk.

A i cześć Nomad :)
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

Running Free 84 pisze:Totalnym hitem jest dla mnie Sweden Rock Festival. Myślę, o tym by w następnym roku tam pojechać. Zawsze skład, który tam jest bardzo mi odpowiada. Takiego festu nigdy nie będzie w Polsce ani nawet w Czechach.

Skład tegoroczny m.in :Kiss, Rush, Accept, Saxon, Status Quo, Kreator, Ufo, Krokus, Bullet, Manilla Road

Ile heavy-metalu! , ile klasycznego hard-rocka, tak rzadko grające w Europie Rush i Manilla Road. Coś pięknego
I mają to wszystko potwierdzone już w grudniu! Oprócz tego jeszcze przecież Doro, Demon, Avantasia a nawet nasz polski Vader!!

To jest definitywnie najlepszy festiwal w Europie, NIC się z nim nie równa. I utrzymują tak wysoki poziom od paru lat!!
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Sranie w banie, bo zależy co się lubi ;) . Jak dla mnie od kilku lat najlepszy poziom lineupu utrzymuje Rock Werchter jak np 2009

http://www.virtualfestivals.com/rock-we ... 09/lineup/

2008:

http://www.virtualfestivals.com/rock-we ... 08/lineup/

czy też to, co było ogolnie w 2005

http://www.virtualfestivals.com/rock-we ... 05/lineup/

absolutnie najlepsze line-upy jak dla mnie, wiec Sweden Rock nie jest DEFINITYWNIE najlepszym festem, tylko subiektywnie ;)
Deleted User 2868

Post autor: Deleted User 2868 »

Werchter 2009 miażdży potwornie :shock: pozostałe też
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Mi się SRF bardzo podoba dlatego, że tam fajnie łączy się zespoły typowo heavy-metalowe z klasycznym hard-rockiem, z reguły ktoś kto lubi Saxon lubi też kapele hard-rockowe a niekoniecznie death czy black-metalowe a na większości festivali jest myślenie w stylu "metal to metal" co wg.mnie jest źle pomyślane.
tomak1986
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: tomak1986 »

Zależy co kto lubi. Mnie składem miażdży Hellfest 2010, Sonisphere UK 2010 i Nova rock 2011.
http://www.hellfest.fr/myspace/hellhead.gif - Hellfest
http://userserve-ak.last.fm/serve/_/625 ... 617590.jpg - Nova Rock
http://uk.sonispherefestivals.com/wp-co ... day980.jpg - Sonisphere 2010

A w tym roku Sonisphere w UK w ogóle nie ma, na Hellfest ciężko i drogo dojechać, skład też nie miażdży tak jak w 2010 , a na Nova Rock chciałem jechać w 2013, ale skład jak dla mnie bardzo słaby, na pewno za słaby , aby jechać samemu...
Awatar użytkownika
M@ti
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: M@ti »

http://img145.imageshack.us/img145/1793 ... 007db7.jpg

Graspop 2007 pozamiatał konkretnie.
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Hellfest faktycznie świetny..ale tam zawsze jest znakomicie.
Przykładowo na osławionym Wacken nie zawsze skład jest jakiś super-mocny. W 2009 np. był arcy-genialny (Saxon, Motorhead, Heaven and Hell, Running Wild, Thin Lizzy)

Za to Sonisphere jakoś mnie nie przekonuję, zawsze tam z tego co widziałem były najbardziej znane kapele z różnych styli.

Są jeszcze mniej znane festivale jak np. Bang Your Head w Niemczech czy High Voltage w Anglii, tam zawsze jest bardzo mocny skład jeśli chodzi o bardziej tradycyjne granie
Awatar użytkownika
metalfish
-#Invader
-#Invader

Post autor: metalfish »

Kuki91 pisze:Sranie w banie, bo zależy co się lubi ;).
tomak1986 pisze:Zależy co kto lubi.
Nie zmienia to oczywiście tego, że w danych kategoriach patrząc po składach są festiwale, które jakościowo się naprawdę wyróżniają jak np. Hellfest. Wacken faktycznie trochę na marce jedzie moim zdaniem. :P Z nieco innej beczki Roadburn Festival w Holandii czy Primavera Sound Festival w Hiszpanii, które poniekąd mają u nas swoje odpowiedniki (oczywiście o wiele uboższe) w postaci Asymmetry oraz Offa.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

metalfish pisze: Wacken faktycznie trochę na marce jedzie moim zdaniem.
Wacken nie jedzie na marce, tylko nie ważne kogo będzie grał i tak będzie komplet na długo przed festiwalem. To po co się wysilać z jakimiś wielkimi nazwami? ;-)
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Dlatego ja wolę bardziej niszowe Bang Your Head i gdybym miał do Niemiec uderzyć w wyjazd festivalowy to tam.
ODPOWIEDZ