Judas Priest

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Re: Judas Priest

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Ciekawe co z zapowiadanym na gwiazdkę DVD i koncertówką z Hammersmith :roll:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

No na razie cisza w tym temacie. Mam nadzieję że niedługo dostaniemy jakiegoś newsa w spawie wydania najlepszego muzycznego DVD w dziejach.
Póki co cieszy fakt że Bogowie wrócili do studia, choć pod tym względem też trochę w kulki lecą bo 2 kawałki były już nagrane i gotowe do publikacji w czerwcu 2011. Ale pewnie wytwórnia nie chce dawać darmowych prezentów i czekają aż Priest skończą nagrywać cały album.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Fajnie, mnie się akurat nostradamsu podobał, więc chętnie sprawdzę co tam jp zrobiło nowego.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Running Free 84 »

Umiarkowane ciśnienie mam, miejmy nadzieję, że znajdzie się trochę dobrego heavy-metalu, bo Angel of Retribution pokazał, że jakiś tam potencjał jest .
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: velvet_liselle »

Hej, jestem tu nowa.
Bardziej w sumie priestowa niz maidenowa... :mrgreen:
na DOTF juz mnie znaja :mryellow:

Czy moge cos zareklamowac? Chodzi mi o fanfiction z Priestami wlasnorecznie napisane... do spolki z kumpela z Argentyny... (wiec niestety nie po polskiemu, tylko po angielskiemu)
I czy zrobic to w tym watku czy zalozyc oddzielny? Na tym podforum czy gdzie indziej?
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

velvet_liselle pisze:Hej, jestem tu nowa.
Bardziej w sumie priestowa niz maidenowa... :mrgreen:
na DOTF juz mnie znaja :mryellow:

Czy moge cos zareklamowac? Chodzi mi o fanfiction z Priestami wlasnorecznie napisane... do spolki z kumpela z Argentyny... (wiec niestety nie po polskiemu, tylko po angielskiemu)
I czy zrobic to w tym watku czy zalozyc oddzielny? Na tym podforum czy gdzie indziej?
Hej. Fajnie że wpadłaś na to forum :)
Pewnie że możesz zareklamować swoje fanfiction. Im więcej ludzi się o tym dowie tym lepiej! Pisz tu lub jak chcesz to załóż oddzielny temat w dziale Kawiarni SanktuariuM
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

ok to napisze tu i zaraz pojde tez do kawiarni.

Oto link do naszych fanficow: http://www.ficwad.com/author/131546

I tak fantazja dla Eleyne oraz Buenos Party sa najwczesniejszymi opowiadankami ktore zesmy popelnily, pisane byly jeszcze za czasow mojej bytnosci na Noticeboardzie i dokonoywalo sie w wymienianych PMach. Wiec te dwie zbyt dobrze napisane nie sa... Powiedzialabym ze sa wrecz napisane zle... Ale wtedy dopiero zesmy sie rozgrzewaly do tematu, a jakby nie bylo pisania o tych sprawach w szkole nie ucza...

Love bites czyli co moze sie przytrafic polujacym sukubom bylo pisane na przelomie marca i kwietnia tego roku, jako wyzwanie z naszej Facebookowej swintuszacej grupki. Jeszcze jedna kolezanka stamtad miala napisac tez i swoja wersje Love Bites, ale jeszcze tego nie zrobila, wiec chyba zesmy wygraly

Judas Passage zostalo rozpoczeta w czerwcu ubieglego roku, teraz niedawno upiekszylysmy cala to powiesc - mialysmy bardzo pozytywne opinie od czytelnikow zdecydowalysmy sie wydac to komercyjnie. Oczywiscie nie bedzie tam zadnych prawdziwych imion, nazw oraz tytulow... :razz: Komercyjna powiesc bedzie nosila tytul Hekate's Passage, jest juz wyedytowana i sproofowana, czekamy teraz tylko na okladke. Mam nadzieje ze do konca miesiaca da sie ja kupic w Amazonie i innych netowych ksiegarniach.
Btw, link do bloga promujacego ksiazke: http://hekatespassageblog.wordpress.com/

Happy Birthday Scott, z elementami fantastycznymi bylo pisane pod koniec sierpnia, tak zeby zdazyc z publikacja na jego urodziny... Czy musze mowic ze linka dostal? Nie wiem co prawda czy przeczytal, viewsow ma to dosc duzo.
Oprocz tego sa urodzinowe nowelki dla Glenna tez z 3 powabnymi wampirkami o niekonwencjonalnych upodobaniach dietetycznych szykuja sie do kolejnego ataku, KK - ten dostal nieco walniete wrozki nimfomanki, Richiego (znowu wampirzyce) oraz Gwiazdkowa nowelka dla calego zespolu( ponownie wrozki)

Wszystkie nasze fic'i zawieraja tresci dla doroslych, wiec klikajac w tego linka miej swiadomosc ze w pewnym momencie akcji bohaterowie opowiadanek sciagna z siebie ubrania i beda robic rzeczy nie akceptowane przez moralistki/mohery/kosciol/PIS itd itd.

Tak przy okazji, Ficwad jest strona z ponad 30 tysiacami roznych fanfic'ow. Wszystkich nie przeczytalam, niemozliwe... Glownie czytalam te zwiazane z Harrym Potterem, Gwiezdnym Wojnami i pare z kategorii Celebrities. Niektore sa bardzo fajne.
Wszystkie sa po angielsku, nasze tez.
Aha, jesli chodzi o Judas Priest to jest tam jeszcze tworczosc Funky Canuck'a, opowadania tej osoby sa slashowe, tak dla ostrzezenia... Jesli ktos nie wie co to znaczy, to powiem tylko ze Robowi Halfordowi by sie pewnie te opowiadania podobaly, reszcie zespolu raczej niekoniecznie...
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Hmmm, jakies opinie, recenzje...??? Panowie (i panie)... Czy moze was nieco przytkalo...? ;-) Wiem, brudne mamy pomysly, barrrdzo brudne...
W statystykach mi pokazuje ze wejscia sa, wiec nie jest chyba tak ze sa tu tylko osoby niepelnoletnie lub tez studiujace i nie majace czasu na rozrywki (bo sesja teraz blisko).
Napiszcie cos ;)
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Wyjdę na malkontenta, cóż...

Powstrzymałem się od komentarza, ale skoro nalegasz.

Wszedłem z ciekawości. Pierw zresztą wyszukałem u wujka co to jest fanfiction. Dowiedziałem się- myślę: "pewnie nie będzie to nic wartościowego, ale może chociaż będzie śmieszne" Ok. zajrzałem. Pierwsze lepsze z brzegu kliknąłem. Rzuciłem okiem na całość i po uchwyceniu czegoś w stylu "Rob, you bad doggie" wyszedłem szybciutko, odrzucając w niepamięć to co ujrzałem. Zwyczajnie mnie to nie kręci. Bezwartościowy, obsceniczny zlepek słów, mający na celu tyle co Przygoda Lorda Ślizgacza.

Nie oceniam więcej, bo pewnie nie rozumiem. Każdy ma w końcu prawo do twórczości, a korzystanie z tego prawa oczywiście szanuje i pochwalam.
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Masz racje, wacpan. Malkontencisz, i do tego nie czytasz dokladnie, bo gdybys to zrobil to zauwazylbys drobny fakt ze w danym momencie nowelki Rob byl dorodnym ON-kiem, czyli owczarkiem alzackim, w nabijanej cwiekami obrozce ;-) wiec zwrocenie sie do niego per "Rob, you bad doggie," bylo jak najbardziej na miejscu.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Slaug pisze: Rzuciłem okiem na całość i po uchwyceniu czegoś w stylu "Rob, you bad doggie" wyszedłem szybciutko, odrzucając w niepamięć to co ujrzałem. Zwyczajnie mnie to nie kręci.
Nie no bez przesady. Przecież o to tu chodzi. Jak dla mnie velvet i jej koleżance te historie wychodzą kapitalnie. Im bardziej zboczone tym lepsze :razz:
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Zapraszam do polubienia strony naszej ksiazki na Facebooku, sama ksiazka juz sie konwertuje i mam nadzieje ze bedzie do kupienia na Kindlu w okolicy 22 lutego...

http://www.facebook.com/HekatesPassage?ref=hl

Dla tych bez Facebooka: zapraszam na strone naszego bloga: www.hekatespassageblog.wordpress.com
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Juz za chwileczke juz za momencik... :razz:

Jeszcze kilka dni... juz chyba moge powiedziec ze do konca miesiaca Hekate's Passage bedzie dostepne na Amazonie.
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Aaaaaaa :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
Juz ja mozna kupic, juz ja mozna kupic < gdzie jest ikonka podskajujaca do gory?>

Na razie na Smashwords: https://www.smashwords.com/books/view/289818
Posiadacze Kindli musza jeszcze dzien dwa poczekac :pijak: :pijak:
Otworzylam wino :pijak:
velvet_liselle
-#Charlotte
-#Charlotte

Dobra, na Amazonie tez jestesmy: http://www.amazon.com/Hekates-Passage-S ... 7s+Passage

Tylko uwaga, alarm cenowy - Amazon zdziera - my nie jestesmy odpowiedzialne za cene ktora tam zobaczycie. Wiem ze ludzie co maja porejestrowane konta Kindlowe w USA widza cene ktora powinna byc - czyli 2,99 dolca, ponoc powiazane jest to z podatkami i bog wie jeszcze czym, z tego co znajomi z FB mi powiedzieli oni tez widza rozne ceny - od 3,08 do 3,54, co i tak jest duzo lepsze niz 6,14 - za te 3 dolce roznicy to sa 3 piwa, c'nie?
Na szczescie dla was Smashwords sprzedaje i na Kindlu jesli go macie...
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Trailer nowego DVD!!! Maiden się chowa :razz:
http://vimeo.com/59339098 :dance:

A jak ktoś chce poczytać trochę brudnych historyjek o Judas Priest to polecam książkę Velvet.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Zapowiada się spoko wydawnictwo, zobaczymy jak będzie z jakością Blu-ray'a, no i czy będzie się dało słuchać stękania Halforda ;-)
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »