Darkthrone

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Darkthrone

Post autor: IgorW »

voivod' pisze:Szykuje sie heavy metalowy album roku :)
W kategorii "tribute album" to i owszem ;0
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

No co jak co ale zarzucanie Darkthrone braku oryginalności jest absurdalne. Ile kapel dzisiaj tak gra? Ja zbyt wiele nie znalazłem. Może się nie znam.

Fakt, nie ma w tym nic odkrywczego, ale idąc tym tropem to w ogóle nie ma sensu słuchać metalu, bo w cały ten gatunek od prawie 20 nie ma nic ciekawego do zaproponowania.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

voivod' pisze:No co jak co ale zarzucanie Darkthrone braku oryginalności jest absurdalne.
A zarzucenie braku oryginalności Iron Maiden? :)

Idzie mi raczej o porównanie, co ta kapela grała kiedyś, a co teraz. Ja rozumiem, że Nocturno i Ferniz grają dla zabawy, to co lubią, ale fakty są faktami - na ostatnich płytach (nie mówię, że nieudanych), oryginalności za grosz.
voivod' pisze:Fakt, nie ma w tym nic odkrywczego, ale idąc tym tropem to w ogóle nie ma sensu słuchać metalu, bo w cały ten gatunek od prawie 20 nie ma nic ciekawego do zaproponowania.
No może nie przesadzajmy, że od 20 lat nic nie ma - po drodze były jakieś nu-metale (nie trzeba lubić, ale było to coś nowego), scena sludge / drone, Mastodony i inne Gojire, ale rzeczywiście, od dobrych kilku lat panuje absolutna posucha jeśli chodzi o coś nowego na scenie metalowej. Dość dobrze o tym Dunaj pisał niedawno na T-Mobile Music.
Awatar użytkownika
Mr. M
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Mr. M »

No bez przesady, że absolutna. Korn nagrał całkiem oryginalną płytę... :lol:
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Mr. M pisze:No bez przesady, że absolutna. Korn nagrał całkiem oryginalną płytę... :lol:
Heh, owszem, tu mnie masz, choć nie wiem, czy piszesz to serio ;0 No, ale nie jest to ważne ważne - owszem, to oryginalna płyta, choć nie ma szans, by inni podążyli tym śladem. Tym samym, żaden to nowy trend :P
Awatar użytkownika
Elevatorman
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Elevatorman »

IgorW pisze:voivod' napisał/a:
No co jak co ale zarzucanie Darkthrone braku oryginalności jest absurdalne.
A zarzucenie braku oryginalności Iron Maiden?
absolutnie na miejscu. Ostatnia płyta Iron Maiden to najgorsze gówno jakie słyszałem przez ostatnie kilkanaście lat . Absolutnie nie słuchalna płyta. A Darthrone się bawi, słucha się tego dobrze, więc jet ok.
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

IgorW pisze:A zarzucenie braku oryginalności Iron Maiden?
Różnica polega na tym że DZIŚ Darkthore gra jak rasowa kapela heavy/speed metalowa z lat 80, a IM gdzieś zatracili całą spontaniczność.

IgorW pisze:No może nie przesadzajmy, że od 20 lat nic nie ma - po drodze były jakieś nu-metale (nie trzeba lubić, ale było to coś nowego),
No to od debiutu RATM minelo wlasnie jakies 20 lat :)

IgorW pisze:scena sludge / drone,
tu mam dwa zastrzeżenia

1) ta muzyka jest totalnie niszowa. nawet jeśli odnieść ją tylko do sceny metalowej.
2) kapele te garściami czerpią z rocka przełomu lat 70-80, więc ciężko mówic o jakimś nowatorstwie. raczej o powrocie do korzeni.
IgorW pisze:Mastodony i inne Gojire, ale rzeczywiście, od dobrych kilku lat panuje absolutna posucha jeśli chodzi o coś nowego na scenie metalowej.
No, więc właśnie... Krótko mówiąc dla kogoś kto lubi muzykę metalową mało jest dzisiaj równie ciekawych propozycji, co albumy Dartkthrone.
IgorW
-#Moonchild
-#Moonchild

Fakty są takie, że oba zespoły nagrywają mocno nieświeżą muzykę, reszta to już tylko interpretacje i opinie heh. Żeby nie było - ja oba te zespoły lubię :)
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Na razie znam 2 płyty, kolesie niszczą.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

W czasach licealnych trochę tego słuchałem z kaset, razem z Edge of Sanity, Malevolent Creation, Benediction, Death... ;)
Deleted User 5490

Post autor: Deleted User 5490 »

Dla mnie Darkthrone skończyli się na Soulside Journey.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Norwegowie z Darkthrone udostępnili "The Hardship of the Scots", pierwszy singiel z nadchodzącego albumu studyjnego, zatytułowanego "Old Star". Następca "Arctic Thunder" ukaże się 31 maja 2019 roku pod banderą Peaceville Records.

https://www.youtube.com/watch?v=i6h4b-J ... 3FkiRfoRDg
ODPOWIEDZ