19/01/2013 - Jagórfest VIII - Warszawa

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

19/01/2013 - Jagórfest VIII - Warszawa

Post autor: GrzegorzCantara »

Nadciąga ósma edycja Jagórfestu – festiwalu muzyki rockowej i metalowej związanego z Progresją. W programie koncertu dwie młode warszawskie ekipy – Frost Commander i Lux Perpetua, nabierająca wiatru w żagle formacja Night Mistress, doskonale znany bywalcom Progresji Dragon’s Eye oraz w charakterze gwiazdy wieczoru ikona polskiego heavy metalu – grupa Turbo. Przedsprzedaż: 40 zł, w dniu koncertu - 50 zł.

Na rozgrzewkę zaserwujemy wam Frost Commander. Młodą, warszawską krew heavy-speed-powermetalowa, stawiająca sobie za cel pobudzenie i wzmocnienie swoją twórczością lokalnego podziemia metalowego.

Zaraz po nich na scenę wkroczy Lux Perpetua, która objawiła się w stolicy w 2010 roku; w swojej historii zaliczyli zmianę nazwy, kilka pauz i wymian składu, ale trwają dzielnie, bo przecież ‘Show must go on!’.

Trzecim składem będzie Night Mistress, który zabierze nas w świat bardziej melodyjnego heavy/power metalu. W 2010 roku samodzielnie wydali debiutancką płytę “The Back Of Beyond”. W marcu 2011 roku podpisali umowę z wytwórnią Hell Rider Records na wydanie tego krążka w USA oraz Kanadzie. Latem 2012 roku zaprezentowali nowe nagranie “Hand Of God” będące zwiastunem drugiego albumu. Jako Nocny Kochanek udzielają się przy muzycznej oprawie serialu “Kapitan Bomba”.

Tuż przed gwiazdą wieczoru wystąpi Dragon’s Eye – grają od 1999 roku, mają na koncie trzy duże płyty i cztery mini-albumy oraz setki koncertów w kraju i zagranicą. Krótko pisząc: wychodzą na scenę i zabijają swoim heavy-thrashowym koktajlem muzycznym.

Danie główne ósmej edycji Jagórfestu to legendarne Turbo, zespół którego nikomu przedstawiać nie trzeba i o którym pisać można bez końca. Zespół wielopokoleniowy – zarówno jeżeli chodzi o skład, jak i twórczość – imali się różnych stylistyk i z każdego starcia wychodzili obronną ręką, nawet jeżeli początkowo owe ‘eksperymenty’ przyjmowane były z dystansem, to po latach krążki te zdobywały sobie szacunek odbiorców. W 2007 roku miejsce dotychczasowego frontmana – Grzegorza Kupczyka, zajął Tomasz Struszczyk z łódzkiej formacji Pathology.

PROGRAM WIECZORU:
16.00 otwarcie bram
16.00-18.00 Happy Hours na piwo beczkowe
18.30-19.00 Frost Commander
19.15-19.45 Lux Perpetua
20.00-20.45 Night Mistress
21.00-22.00 Dragon’s Eye
22 15-… Turbo
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: 19/01/2013 - Jagórfest VIII - Warszawa

Konkurs z wejściówkami na Jagórfest: http://www.cantaramusic.pl/konkursy.php?page=1- KONKURS ZAKOŃCZONY :pijak:
Ostatnio zmieniony sob sty 05, 2013 4:17 pm przez GrzegorzCantara, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Yeahh :mryellow: będę wygrałem bilet!!!
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Bardzo dobrze, że między Night Mistress a Turbo jest godzina na piwko, cygaro i odpoczynek
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Fajna impreza była wczoraj w Progresji :) naprawdę dużo świetnej muzy za w sumie nie duże pieniądze :)
Frost Commander - fajna rozgrzewka, choć tylko słyszałem a nie widziałem, brzmiało nawet sympatycznie. Nic odkrywczego, ale miłe dla ucha :)
Lux Perpetua - rewelacja :D jak dla mnie odkrycie wczorajszego wieczora. Wcześniej ich nie znałem, teraz poznam na pewno dużo lepiej. Super brzmienie, z wokalu to taki polski Blind Guardian. Naprawdę super.
Night Mistress - jak zaczęli grać pierwszy kawałek stwierdziłem - chwilę temu był Blind Guardian a teraz prawie jak Helloween :) i po chwili zagrali... Power z repertuaru Helloween :D kolejny świetny zespół, z którym teraz na pewno zaznajomię się bliżej :)
Dragon’s Eye - tu wiedziałem czego się spodziewać i nie było zawodu. CHłopaki to nasz kolejny towar eksportowy i w sumie się nie dziwię, bo mają naprawdę duży potencjał :) Fantastyczny koncert, szkoda, że tak krótki...
Turbo - co by tu odkrywczego napisać? Że było rewelacyjnie? Że bez słabych momentów? Że muzyka Dorosłych Dziecki się nie zestarzała i brzmi dziś jeszcze lepiej? To oczywiste oczywistości... Miło było patrzeć jak Pan Hoffmann i spółka bawią się na scenie. Bo uśmiech im z twarzy nie schodził :) Tomek jak zawsze rewelacyjny :) set wspaniały, i miłe zaskoczenie ze Sztucznym Oddychaniem, które zagrane na życzenie już poza setlistą :) Ciekawy pomysł z chórem, choć nic ich słychać nie było :P Ale co tam... było super :) Mój siódmy koncert Turbo, jeden z najlepszych o ile nie najlepszy z dotychczasowych :)
Night Mistress Fan Club Łódź
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Lando pisze:Fajna impreza była wczoraj w Progresji :) naprawdę dużo świetnej muzy za w sumie nie duże pieniądze :)
Frost Commander - fajna rozgrzewka, choć tylko słyszałem a nie widziałem, brzmiało nawet sympatycznie. Nic odkrywczego, ale miłe dla ucha :)
Lux Perpetua - rewelacja :D jak dla mnie odkrycie wczorajszego wieczora. Wcześniej ich nie znałem, teraz poznam na pewno dużo lepiej. Super brzmienie, z wokalu to taki polski Blind Guardian. Naprawdę super.
Night Mistress - jak zaczęli grać pierwszy kawałek stwierdziłem - chwilę temu był Blind Guardian a teraz prawie jak Helloween :) i po chwili zagrali... Power z repertuaru Helloween :D kolejny świetny zespół, z którym teraz na pewno zaznajomię się bliżej :)
Dragon’s Eye - tu wiedziałem czego się spodziewać i nie było zawodu. CHłopaki to nasz kolejny towar eksportowy i w sumie się nie dziwię, bo mają naprawdę duży potencjał :) Fantastyczny koncert, szkoda, że tak krótki...
Turbo - co by tu odkrywczego napisać? Że było rewelacyjnie? Że bez słabych momentów? Że muzyka Dorosłych Dziecki się nie zestarzała i brzmi dziś jeszcze lepiej? To oczywiste oczywistości... Miło było patrzeć jak Pan Hoffmann i spółka bawią się na scenie. Bo uśmiech im z twarzy nie schodził :) Tomek jak zawsze rewelacyjny :) set wspaniały, i miłe zaskoczenie ze Sztucznym Oddychaniem, które zagrane na życzenie już poza setlistą :) Ciekawy pomysł z chórem, choć nic ich słychać nie było :P Ale co tam... było super :) Mój siódmy koncert Turbo, jeden z najlepszych o ile nie najlepszy z dotychczasowych :)
To Ty byłeś w tej grupie z flagą Turbo z napisem "Łódź"?:-) No to tutaj Was widać fragmentarycznie: http://www.cantaramusic.pl/galerie.php? ... =93&page=1 - zdjęcie nr.14 i 15 w lewym, dolnym rogu:-)
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Tak to my :)

W imieniu małżonki dziękuję bo wygrała bilet w Waszym konkursie :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
krusejder
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: krusejder »

Wracając z Progresji mijaliśmy autko na łódzkich numerach. "To na pewno Lando" - pomyślał Krusejder i miał rację jakby był Stirlitzem ;)
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
ODPOWIEDZ