Maiden England European Tour 2013

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Re: Maiden England European Tour 2013

Post autor: RALF »

Logiczną konsekwencją byłaby Norwegia. Cóż, gdyby zachowali ten sam line-up co w Finlandii mogliby wynająć Valle Hovin. 20K się znajdzie. Ewentualnied Bergen Koengen Festung. W Bergen zawsze na IM więcej ludzi przychodziło. Skoro północ - może przemkną się na Łotwę, Estonię - halówki miałyby sens. Pewnie w sierpniu Węgry (SZIGET???!), Rumunia - gdzieś w środku Grecja i Turcja (może jednak lipiec). Możliwe, że w sierpniu na pojedyncze daty w UK się zdecydują: Irlandia, Londek, Birmingham, Glasek czy Sheffield. Coś nie chce mi się wierzyć w trasę po UK w grudniu - za długa - no a kiedy popracują nad nowym albumem, co?

W tej chwili mamy w EU 25 dat, sądzę iż w dwa miesiące z 10 koncertów dołożą.

I jeszcze jedno - czy nie jest tak, że organizator IMPACT strzelił sobie w stopę zapraszając jako headlinera drugiego dnia 2STM? Gość w Strefie twierdził, iż generalnie bilety na festiwal sprzedają się słabo a na drugi dzień "prawie wcale...". Może rozwiązanie: dzień 1: RAMKI i inni, dzień 2: IM i inni - nie byłby lepszym rozwiązaniem? Masa ludzi kupiłaby bilety na obie odsłony... a tak, szykuje się wtopa(...)

P.S: Czekam na Pragę. Podobno ST Arena (źródło: czeski FC) - pożyjemy zobaczymy ;-) ;-) ;-)
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze:I jeszcze jedno - czy nie jest tak, że organizator IMPACT strzelił sobie w stopę zapraszając jako headlinera drugiego dnia 2STM? Gość w Strefie twierdził, iż generalnie bilety na festiwal sprzedają się słabo a na drugi dzień "prawie wcale...". Może rozwiązanie: dzień 1: RAMKI i inni, dzień 2: IM i inni - nie byłby lepszym rozwiązaniem? Masa ludzi kupiłaby bilety na obie odsłony... a tak, szykuje się wtopa(...)
Zależy, jakie będą pozostałe kapele na ten dzień. To jest kwestia nieograniczoności terenu i związanego z tym braku odczuwania wewnętrznej presji przez ludzi, żeby szybko kupować bilety (ja zresztą też wychodzę z takiego założenia). Pula biletów jest niewyczerpywalna, więc żadne IM czy AC/DC teraz nie podkręciłyby mocno tempa kupowania biletów na ten fest, szczególnie w czasach poważnego kryzysu ekonomicznego. Zupełnie co innego z halami czy stadionami - patrz. np. wiadome koncerty wiadomej grupy w lipcu br. :)
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

wydra77 pisze:Moze nie bedzie juz wiecej sonispherow. Te cztery okienka co były na głównej są już zapelnione
Mówiłem ze nie będzie wiecej sonispherow :)
Hallehuya
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: Szymon »

Kurde dostalem maila z ticket portalu....z tego co rozumiem wprowadzili sektor pod scena na slowacji za 40 euro i ze do 22 lutego mozna wymienic bilety jak sie chce....ehhhhh
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

RALF pisze:Logiczną konsekwencją byłaby Norwegia. Cóż, gdyby zachowali ten sam line-up co w Finlandii mogliby wynająć Valle Hovin.
Bullet For My Valentine, Sabaton to taki mocny line-up?
RALF pisze:Skoro północ - może przemkną się na Łotwę, Estonię - halówki miałyby sens.
tez o tym pomyslalem, zeby "pustego przelotu" nie robic wracajac ze Skandynawii, zalicza Lotwe, Estonie, Ukraine? ;) Potem Praga, Wegry, Rumunia, Bałkany(była Jugosławia, Bulgaria, Grecja, Turcja)

RALF pisze:I jeszcze jedno - czy nie jest tak, że organizator IMPACT strzelił sobie w stopę zapraszając jako headlinera drugiego dnia 2STM? Gość w Strefie twierdził, iż generalnie bilety na festiwal sprzedają się słabo a na drugi dzień "prawie wcale...". Może rozwiązanie: dzień 1: RAMKI i inni, dzień 2: IM i inni - nie byłby lepszym rozwiązaniem? Masa ludzi kupiłaby bilety na obie odsłony... a tak, szykuje się wtopa(...)
to chyba tylko sie cieszyc, ze kosztem spedu na klepowisku, 2 koncerty w extra nowoczesnych halach?
RAMMSTEIN wcale sie tak zle nie sprzedaje chyba, ciala dali z 2gim dniem - 30STM zadna gwiazda na taka impreze
RALF pisze:P.S: Czekam na Pragę. Podobno ST Arena (źródło: czeski FC) - pożyjemy zobaczymy ;-) ;-) ;-)
a pisza cos o jakiejś dacie?
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

O ile Sabaton nie ma zagrać na Metalfescie, to mogą supportować IM w Polsce, czemu nie - ale w takim przypadku na pewno nie ogłoszą tego prędzej jak w połowie marca. ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Szymon pisze:Kurde dostalem maila z ticket portalu....z tego co rozumiem wprowadzili sektor pod scena na slowacji za 40 euro i ze do 22 lutego mozna wymienic bilety jak sie chce....ehhhhh
Cholera jasna, czyli jednak bedzie "stani u podia"?
To po tylu przygodach co mialem w punktach TP teraz mam isc to wymienic?
W zyciu juz tego nikt mi nie ogarnie:-/
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Miałem Słowację robić na spontanie, ale chyba trzeba będzie kupić bilet teraz, skoro jest stani u podia. :P

Helsinki też kuszą, szczególnie, że to weekend.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

rzuce babeczce na blat ten bilet i dam jej czas wolny :)
zadzwoni jak uda sie jej to zamienic :)
najgorsze ze przy zakupie wszytsko po kolei jej tlumaczylem, natomiast jak teraz wyglada ta procedura zamiany wyglada nie mam pojecia
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

no ja tez nei wiem jak to wyglada przez neta, nie chce mi sie teraz przedzierac przez tlumaczenie slowackiego..... ogarne to jak bede mial dzien wolny. Troche to denerwujace, z drugiej strony tak si ekonczy jak sie czlowiek nie potrzebnie spieszy :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Szymon pisze:Troche to denerwujace, z drugiej strony tak si ekonczy jak sie czlowiek nie potrzebnie spieszy
+1

ale co nas w sumie to obchodzi, ma wymienic i tyle w tym temacie ;)
moge jej na to nawet tydzien dac ;)
albo sprzedam ten i kupie za 40 ojro :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

no z tym odsprzedawaniem to kupa zachodu....
Ale no chyba bedziesz mial problem zeby oni to ogarneli w tym ticketportalu w Polsce. Bo ja na stronie ticketportalu nie widze opcji zamiany tego biletu. W mailu pisza ze albo wymieniasz tam gdzie kupiles, a jak kupiles przez neta to musisz odeslac bilet do Bratyslawy. Z tym ze ja mam przeciez e-ticket to co mam im emaila wyslac z tym biletem? niezle zakreceni sa....

Tyle dobrze ze maila dostalem od kogos podpisanego imieniem i nazwiskiem a nie od serwisu ogolnie, wiec napisalem maila, jest szansa ze cos odpowiedza, jak nei tzreba bedzie wydac kase na telefony :/
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

mila Pani jest w TP pod telefonem, ale ona male pojecie ma o tym. Tego wlasnie sie boje, ze pojde, powiem ze chce wymienic bilet na taki za 40euro i co dalej? :D
a to na pewno ten VIP to "stani u podia" a nie miejsce parkingowe dajmy na to? ;)
"Vyhradený sektor priamo pred pódiom" - choc to raczej wszystko tlumaczy
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

A może chodzi o zapewnione miejsce na podium?
Teraz pozostaje kwestia czy będzie to pierwsze, drugie czy trzecie :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

nie komplikuj ;)
Awatar użytkownika
HAMMERS
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: HAMMERS »

Ma ktoś linka do kupna biletów na TopFest za 40 euro? Bo oficjalna kieruje na te za 30.
Madril pisze:Helsinki też kuszą, szczególnie, że to weekend.
Właśnie lipa, że week:/ W weekendy trzeba odpoczywać a nie po koncertach się szlajać :B

Jak będą chęci to się to zrobi po Rosji też:)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

HAMMERS pisze:Ma ktoś linka do kupna biletów na TopFest za 40 euro? Bo oficjalna kieruje na te za 30.
http://www.ticketportal.sk/performance.aspx?idp=134547

jak ktos chce sprzedam po nominalnej ten za 30ojro - 129PLN :)
Szymon
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

to ja za 125 sprzedam :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

dwoch napalencow sie wpakowalo ;)
w pt postaram sie cos wskurac w sprawie tej wymiany tam gdzie kupilem :)
a jutro przedzwonie do naszego TP i zapytam, ale choc mila babeczka tam odbiera tel, to malo kumata :/
Deleted User 357

Post autor: Deleted User 357 »

Zwietrzyli zarobek :)

Mam nadzieję że do 10 nie wykupią tego stani u podia ;)
ODPOWIEDZ