03-04/07/2013 - Iron Maiden - Łódź/Gdańsk

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: 03-04/07/2013 - Iron Maiden - Łódź/Gdańsk

Post autor: wojteq »

@up na każdym koncercie jest stoisko z oficjalnym "merchandisem", więc pewnie będą. Koszulki z trasy na bank jakieś tam będą (o ile się nie mylę na każdej trasie była jakaś ogólna na całą trasę + eventowe), a jak nam się poszczęści, to może Polska dostanie jakiś event-shirt nawet (na plecach event-shirtów chyba zawsze jest rozpiska danej 'odnogi' trasy) jak źle mówię, to poprawcie ;)

A filmik - padłem :lol: STRAŻNICY METALU .... rotfl jak to patetycznie brzmi :lol:
Awatar użytkownika
wydra77
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: wydra77 »

Koszulka evenotwa, ktore robia na koncerty w Lodzi i Gdansku juz sie rysuje.
Pierwsze szkice wygladaja obiecujaco :)
Jak wszystko bedzie gotowe powstanie lista z zapisami
Awatar użytkownika
kobi
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: kobi »

pojawiły się znów bilety GCEE na Łódź ;-)

zostały całe 2 - kto pierwszy, ten lepszy :lol:
Shaggy
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: Shaggy »

Cwelowate empiki nie sprzedaja, bo nie wysietla sie im ich dostepnosc -.-

No i juz poszly ...
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Na oba koncerty (według moich znajomych ze STREFy zostało "... tak ponad 7000 biletów". Powtarzam po nich - choć mapki pokazują, że to może być prawda. Jeden z nich mówił mi, iż na płytę w obu salach ponoć "dobre kilka tysi wchodzi..."

Sądzę, że do 3/4 lipca będzie po ptokach. Mogliby jakiś ciekawy support dołożyć. Np. taki Acid Drinkers, Turbo może TSA a może Riverside. Żeby ciekawiej było!
Deleted User 4783

Post autor: Deleted User 4783 »

RALF, mam pytanie o pamiątki. Też celuję w kupno tourbook-a, tylko mam pytanie: jak to jest, jak kupisz przed koncertem, to przecież przez całą przepychankę na płycie pamiątka zostanie przerobiona na makulaturę... Jakoś można kupioną rzecz odłożyć i odebrać po koncercie, czy kupujesz przed i potem niech się dzieje co chce? Wiem, że może głupie pytanie, ale szczerze mówiąc, to jak mam wydać na pamiątkę 120-150 zeta i ma ona zostać zniszczona, to dziękuję...
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

na AD, czy TSA, możesz sobie iść do klubu za 3 dychy na dużo fajniejszy koncert, niż gdy ów kapela supportuje cokolwiek. Mam nadzieję na support z półki Coopera, czy chociaż Sabatonu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

The_Alchemist pisze:RALF, mam pytanie o pamiątki. Też celuję w kupno tourbook-a, tylko mam pytanie: jak to jest, jak kupisz przed koncertem, to przecież przez całą przepychankę na płycie pamiątka zostanie przerobiona na makulaturę... Jakoś można kupioną rzecz odłożyć i odebrać po koncercie, czy kupujesz przed i potem niech się dzieje co chce? Wiem, że może głupie pytanie, ale szczerze mówiąc, to jak mam wydać na pamiątkę 120-150 zeta i ma ona zostać zniszczona, to dziękuję...
albo zostawiasz komus na trybunach, albo kupujesz po koncercie - sklepik jeszcze zawsze jest
z koszulka nie ma problemu, ale jak piszesz z tourbookiem na plycie gorzej, wiec opcja kupna "po"
Deleted User 4783

no właśnie... koszulkę to sobie mogę kupić w sklepie, a tourbook to już nie... jadę sam najpewniej, więc chyba zostałaby opcja kupienia przed, a za opłatą prośba sprzedawcy o zostawienie. Tylko nigdy nic nie wiadomo na kogo się trafi... :/
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Można oddać do depozytu, albo inna opcja: program się w rurkę zwija i na płycie trzymasz to wysoko w ręku (jak pałeczkę) i machasz sobie... Albo wersja "klatowa". pod t-shirt na klatę i tak stoisz - tyle, że Ci się upoci. Pamiątka zapachowa - jak znalazł!
Deleted User 4783

czyli depozyt się kłania:) W ręku ciężko będzie, a pod koszulkę wolę nie ryzykować :D Ma być potem w widocznym miejscu w pokoju, a nie pod ziemniakami w piwnicy :mryellow:

dzięki wielkie RALF za rozwianie moich wątpliwości
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

kup po prostu po koncercie, zawsze tak robie. Nie braknie ;)
Deleted User 4783

ok, koniec tematu z mojej strony:D dzięki Budziol, tak się zrobi. Dobranoc :!:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

RALF pisze:Trailer polskich koncertów!
Dla mnie to wcale nie "strażnicy metalu" są najgorsi w tej zajawce - głos lektora jest epicko pretensjonalny. :facepalm:
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Co do supportu to nie robilbym sobie wielkich nadzeji raczej nie przypominam sobie niczego przyzwoitego w polsce , z dugiej strony nie wiem dlaczego czesi traktowani sa o pieklo lepiej .
Frost No
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: Frost No »

Ale nieglupio byloby gdyby Steve dal zarobic kiedys grosik Paulowi Dianno i zabral go z kapela na trase przynajmniej zagralby kawalki ktorych maiden juz nie gra .
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Frost No pisze:Co do supportu to nie robilbym sobie wielkich nadzeji raczej nie przypominam sobie niczego przyzwoitego w polsce
Turbo.
Awatar użytkownika
beaviso
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: beaviso »

Brooce pisze:Czy tylko mnie razi to jakże wyraziste "R" w "AJRON"? :)
Nie, nie tylko Ciebie. Wwierca się w uszy jak diabli :mryellow:
Ale to pewnie przez wzgląd na historyczne już "Szczecin wita Ajron, Szczecin wita Ajron!" (patrz Behind The Iron Curtain).

M.
Running Free 84
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: Running Free 84 »

wojteq pisze:@up na każdym koncercie jest stoisko z oficjalnym "merchandisem", więc pewnie będą. Koszulki z trasy na bank jakieś tam będą (o ile się nie mylę na każdej trasie była jakaś ogólna na całą trasę + eventowe), a jak nam się poszczęści, to może Polska dostanie jakiś event-shirt nawet (na plecach event-shirtów chyba zawsze jest rozpiska danej 'odnogi' trasy) jak źle mówię, to poprawcie ;)

A filmik - padłem :lol: STRAŻNICY METALU .... rotfl jak to patetycznie brzmi :lol:
a od kiedy fanom heavy-metalu przeszkadza patos? jakbym przypadkowy fan z ulicy robił ten filmik byłoby tego patosu pewnie jeszcze więcej
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Raczej bez Sztokholmu (choć nie można go wykluczyć), ale rzuty oka na mapę i kalendarze koncertowe obydwu kapel upewniają mnie, że w Łodzi, Gdańsku i Oberhausen supportem IM będzie Sabaton. Dodatkowo można to usłyszeć w wywiadzie udzielonym przez Nicko przedwczoraj podczas NAMM oraz wywnioskować z faktu, że Sabaton nie zapowiada się na headlinera żadnego dnia tegorocznego Metalfestu w Polsce. Chociaż właściwie może tylko Oberhausen... :?:
ODPOWIEDZ