hym hym hym - nie dziwi mnie to wcale.szybciej niz MAIDEN
13/08/2013 - System Of A Down - Łódź
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 13/08/2013 - System Of A Down - Łódź
hehe, a gdzie czasy jak oprzed SLAYERem pomidory w nich leciały 
teraz gwiazdy pierwsza klasa, wieksze niz IM

teraz gwiazdy pierwsza klasa, wieksze niz IM
Nie większe ale bardziej wyczekiwane. Ot co. IM było niedawno w Polsce więc nie ma na nich takiego ciśnienia.
Co do pomidorów - to byłem na tym koncercie i niestety SOAD samo sobie było winne takiej reakcji publiki.
Co do pomidorów - to byłem na tym koncercie i niestety SOAD samo sobie było winne takiej reakcji publiki.
możesz przybliżyć temat?Co do pomidorów - to byłem na tym koncercie i niestety SOAD samo sobie było winne takiej reakcji publiki.
-
Running Free 84
- -#Wrathchild

no jest to bardziej popularny zespół od Iron Maiden, to nie ulega wątpliwości, Rammstein też jest bardziej popularny, Ironi w swoim gatunku są bardzo popularni, ale to jednak jest pewna nisza, ta muzyka jest za "stara" by była mega-popularnaBudziol pisze:hehe, a gdzie czasy jak oprzed SLAYERem pomidory w nich leciały
teraz gwiazdy pierwsza klasa, wieksze niz IM![]()
Sure. Gdzieś już tutaj gadaliśmy na ten temat.Soloist pisze:możesz przybliżyć temat?
Wyobraź sobie taką scenę. W Spodku pełno. 95% ludzi to true fani Slayera, dla których ta kapela to wszystko. Pierwszy grał Vader. Krótko bo krótko ale treściwie. Po nich miał grać kompletnie nikomu nie znany zespół z Down w nazwie co od razu nastrajało odpowiednio.
Gasną światła i na scenę wpada 4... cudaków. Gitarzysta był półnagi, Serj ubrany w srebrne świecące wdzianko a'la impreza techno (twarz też miał wysmarowaną), perkusista był chyba nagi z mega irokezem na głowie. Jak wyglądał basista nie wiem. Kto słyszał pierwszą płytę SOAD wie, że to nie jest lekka muzyka. No i zaczynają. Graja jakieś eksperymenty, wyglądają jakby uciekli z zakładu dla czubków. Wszyscy byli tak zaskoczeni, że aż niektórym mowę odebrało. Serj jedzie falsetem, wtóruje mu Daron. Na tle Vadera i Slayera - kosmos. Kończy się pierwszy utwór i Daron podchodzi do mikrofonu i mówi coś w stylu "Czy mnie rozumiecie barany? Tak? To super. Teraz sobie pokrzyczymy wspólnie". I zaczyna "Slejer", "slejer" - tym swoim falsetem, a reszta zespołu zaśmiewa się na całego. I tak po każdym kawałku. Brak reakcji przez pierwsze 3 przerwy składam na kark powszechnego szoku, niedowierzania i zażenowania. Jak się metalowa brać otrząsnęła to najpierw zaczęły się gigantyczne gwizdy (serio - cały Spodek gwizdał) a później już leciało w SOAD wszystko co było pod ręką. Niemniej zespół nie był zrażony tym i już później Daron z Serj razem skandowali "Slejer", "Slejer".
Sam więc widzisz - teraz narzeka się na polskie bydło. Ale kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Cały ich występ był żenujący - od poziomu muzycznego (wtedy to dla mnie był kosmos) poprzez wygląd na ich zachowaniu skończywszy.
EDYTA
znalazłem filmik z tego okresu - http://www.youtube.com/watch?v=ywoUMTJQ4S8. Nie wyglądają tak hardcorowo jak wtedy w Spodku ale weź porównaj ten kawałek (swoją droga doskonały jak go teraz słucham a nie jak wtedy jako 18 letni szczyl zakochany po uszy w Slayer) z otwierającym wtedy trasy po Europe Regin In Blood.
znalazłem filmik z tego okresu - http://www.youtube.com/watch?v=ywoUMTJQ4S8. Nie wyglądają tak hardcorowo jak wtedy w Spodku ale weź porównaj ten kawałek (swoją droga doskonały jak go teraz słucham a nie jak wtedy jako 18 letni szczyl zakochany po uszy w Slayer) z otwierającym wtedy trasy po Europe Regin In Blood.
o matuchno jaka tragedia 
a jesli bylo jak mowisz to podziwiam za ignorancje SOAD, wobec SLAYERa
P.S. Ponoc SOAD live do teraz d... nie urywa
a jesli bylo jak mowisz to podziwiam za ignorancje SOAD, wobec SLAYERa
P.S. Ponoc SOAD live do teraz d... nie urywa
Gadanie, byłem na nich 2 lata temu i był ogień 
-
Running Free 84
- -#Wrathchild

jaki zespół takie zachowanietomtomala pisze:Sure. Gdzieś już tutaj gadaliśmy na ten temat.Soloist pisze:możesz przybliżyć temat?
Wyobraź sobie taką scenę. W Spodku pełno. 95% ludzi to true fani Slayera, dla których ta kapela to wszystko. Pierwszy grał Vader. Krótko bo krótko ale treściwie. Po nich miał grać kompletnie nikomu nie znany zespół z Down w nazwie co od razu nastrajało odpowiednio.
Gasną światła i na scenę wpada 4... cudaków. Gitarzysta był półnagi, Serj ubrany w srebrne świecące wdzianko a'la impreza techno (twarz też miał wysmarowaną), perkusista był chyba nagi z mega irokezem na głowie. Jak wyglądał basista nie wiem. Kto słyszał pierwszą płytę SOAD wie, że to nie jest lekka muzyka. No i zaczynają. Graja jakieś eksperymenty, wyglądają jakby uciekli z zakładu dla czubków. Wszyscy byli tak zaskoczeni, że aż niektórym mowę odebrało. Serj jedzie falsetem, wtóruje mu Daron. Na tle Vadera i Slayera - kosmos. Kończy się pierwszy utwór i Daron podchodzi do mikrofonu i mówi coś w stylu "Czy mnie rozumiecie barany? Tak? To super. Teraz sobie pokrzyczymy wspólnie". I zaczyna "Slejer", "slejer" - tym swoim falsetem, a reszta zespołu zaśmiewa się na całego. I tak po każdym kawałku. Brak reakcji przez pierwsze 3 przerwy składam na kark powszechnego szoku, niedowierzania i zażenowania. Jak się metalowa brać otrząsnęła to najpierw zaczęły się gigantyczne gwizdy (serio - cały Spodek gwizdał) a później już leciało w SOAD wszystko co było pod ręką. Niemniej zespół nie był zrażony tym i już później Daron z Serj razem skandowali "Slejer", "Slejer".
Sam więc widzisz - teraz narzeka się na polskie bydło. Ale kto sieje wiatr ten zbiera burzę. Cały ich występ był żenujący - od poziomu muzycznego (wtedy to dla mnie był kosmos) poprzez wygląd na ich zachowaniu skończywszy.
Tak więc odnieśli sukces, skoro prawdziwki do dziś (15 lat później) się oburzają na to, w jakim "eksperymentalnym" show uczestniczyli, a kilkunastotysięczne koncerty wyprzedają w kilka dni 
-
Running Free 84
- -#Wrathchild

nie sądze by Slayer teraz był esencją bycie true w muzyce
, powiedziałbym nawet, że ich postawa jest bardzo "openmind", to nie Manowar, Accept czy dajmy na to Grave Digger
Tzn Kerry King to taki typowy metalhead. Ale Araya czy zwlaszcza Lombardo to wlasnie otwarte umysly ; )Running Free 84 pisze:nie sądze by Slayer teraz był esencją bycie true w muzyce, powiedziałbym nawet, że ich postawa jest bardzo "openmind", to nie Manowar, Accept czy dajmy na to Grave Digger
- Mike Patton
- -#Trooper

Znajomy ma do sprzedania 1 bilet na GC za 400zł. Jakby co to pisać na Pw do mnie to was do niego przekieruję...
@Budziol - Niestety, takie nastały w Polsce czasy. Ja dwa dni temu zakupiłem za 500 złotych bilet GC na koncert Depeche Mode i szukamy póki co drugiego. Na System już nas nie stać z powodu tego że ludzie chcą takie zaporowe ceny. Przykre to jest trochę że w Polsce popularny staje się trend gdzie ludzie wykupują bilety w cenach nominalnych by potem sprzedawać je z 50% tową przebitką. LiveNation też nie jest bez winy bo sprzedaż biletów rozpoczeła się 18.01 o 10:00 a na Golden Circle na SOAD rzekomo skończyły się o 10:10 . I teraz wszyscy są skazani na płacenie takiego majątku. Ehh a kiedyś za 120 złotych można było być pod sceną na Gwardii na Maidenach.
Jak mnie pamięć nie myli to cena początkowa była za 209zł. Więc 400zł to chyba za dwa bilety
Ja chętnie kupię ale po cenie w granicach zdrowego rozsądku.
Ja chętnie kupię ale po cenie w granicach zdrowego rozsądku.
Widzisz przecież że jest napisane jeden bilet.. Trzeba się pogodzić z tym że ludzie zaczynają żerować na braku biletów i na rzekomych sold outach Live Nation.
przed hala zawsze mozna kupic i to taniej
Ale kto by chciał jechać z duszą na ramieniu pół Polski nie mając biletu?