25-26/05/2013 - Orange Warsaw Festival - Warszawa
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 25-26/05/2013 - Orange Warsaw Festival - Warszawa
Zastanawia mnie dość spora różnica w cenach biletów jednodniowych. Bilety na drugi dzień nie są tanie, ale zdecydowanie tańsze od tych na 25 maja. Beyonce taka droga? Pearl Jam znacznie tańsze? Czy możemy zapomnieć o PJ?
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

169 PLN za ten dzień raczej oznacza, że Pearl Jam tam nie zagra, inaczej byłaby 2 z przodu, tak mi się przynajmniej wydaje.yankes pisze:Pearl Jam znacznie tańsze? Czy możemy zapomnieć o PJ?
Czemu? PJ aż taki drogi nie powinien być. Do tego Orange w poprzednich edycjach nigdy drogi nie był, sporo kasy idzie od sponsorów. Więc nie wszystkie koszty trzeba przerzucić na widzów. Beyonce chyba obecnie jest strasznie na topie, a to hymn przy Obamie, a to Super Bowl, stąd takie ceny.
Beyonce zawsze była droga, a cena 239/169 mogą być akurat przyciągające za Pearl Jam NA STADIONIE 
Ja płaciłem 65eur ostatnio z tego co pamietam, ale to była hala na 13tys
Tak btw - w odpowiedzi na moje pytanie na profilu OWF dostałem odpowiedź:
"Kolejne gwiazdy będą ogłaszane sukcesywnie przez najbliższe 5-6 tygodni."
Ja płaciłem 65eur ostatnio z tego co pamietam, ale to była hala na 13tys
Tak btw - w odpowiedzi na moje pytanie na profilu OWF dostałem odpowiedź:
"Kolejne gwiazdy będą ogłaszane sukcesywnie przez najbliższe 5-6 tygodni."
-
GrzegorzCantara
- -#Clairvoyant

Nie ma wątpliwości co do jednego. Drugiego dnia festiwalu też musi być przynajmniej jedna megagwiazda, by ściągnąć 55 tysięcy ludzi z biletami po 169 zł. Ja stawiam na PJ.
po słowach Metza już ostatecznie zwatpiłem, że będzie PJ.
http://www.youtube.com/watch?v=IyZn4A5iYaA
Mówi kilkukrotnie, że Beyonce to główna gwiazda, a przecież gdyby miał grać PJ to chyba status byłby podobny. Przecież i Beyonce, i PJ to coś co przyciąga tłumy. A tak daje do zrozumienia, że ten nieujawniony head drugiego dnia będzie mniejszego kalibru. Przynajmniej ja tak do rozumiem i się nie napalam na ten PJ...
Zawsze jest lepiej sie mile zaskoczyć.
http://www.youtube.com/watch?v=IyZn4A5iYaA
Mówi kilkukrotnie, że Beyonce to główna gwiazda, a przecież gdyby miał grać PJ to chyba status byłby podobny. Przecież i Beyonce, i PJ to coś co przyciąga tłumy. A tak daje do zrozumienia, że ten nieujawniony head drugiego dnia będzie mniejszego kalibru. Przynajmniej ja tak do rozumiem i się nie napalam na ten PJ...
Zawsze jest lepiej sie mile zaskoczyć.
https://www.last.fm/user/kamooo
Patrząc po gazetach w kiosku, to wiecej polaków ma szansę znać Beyonce a nie Pearl Jam
. To, że Beyonce jest gwiazdą większego kalibru można odczuć w mediach/porównując stawki za koncerty/widząc Beyonce "spiewającą" hymn USA przed Obamą czy w przerwie Super Bowl.... A no i nie grala jeszcze w PL 
Jak dla mnie stwierdzenie "Beyonce jest gwiazdą główną festu" musi byc prawdziwe
Jak dla mnie stwierdzenie "Beyonce jest gwiazdą główną festu" musi byc prawdziwe
no oczywiście, że prawdziwie. Nie mozna tego negować.
Tylko wg mnie PJ powinienem mieć status co-headlineara, gdyby zagrał, a nie zespołu, który byłby drugi na plakacie. A ze słow Metza wynika jakby tak właśnie miało być, tj. że gwiazda drugiego dnia będzie w cieniu Beyonce. Chyba, że nadinterpretuje, bo późno, nietrzeźwo już myśle itp. Zreszta, może czepiam się niepotrzebnie
bo jako duży fan PJ mam skrzywione podejście.
po prostu obecnie nic poza Ticket Alertem nie wskazuje na trasę PJ po Europie (czyt. koncertem w Polsce).
Tylko wg mnie PJ powinienem mieć status co-headlineara, gdyby zagrał, a nie zespołu, który byłby drugi na plakacie. A ze słow Metza wynika jakby tak właśnie miało być, tj. że gwiazda drugiego dnia będzie w cieniu Beyonce. Chyba, że nadinterpretuje, bo późno, nietrzeźwo już myśle itp. Zreszta, może czepiam się niepotrzebnie
po prostu obecnie nic poza Ticket Alertem nie wskazuje na trasę PJ po Europie (czyt. koncertem w Polsce).
Niestety, co do ostatniego zdania się zgadzamy. Chociaż już mieliśmy w tym roku ogłoszenie gwiazdy popu 2 miesiące przed koncertem w dacie koncertu w innym mieście.... Wiec tym bardziej liczę, że bez żadnych logicznych przesłanek pojawi się i PJ
. A na Ticketalarmie pojawił się razem z dzisiaj ogłoszoną Beyonce 
PS: czepiasz się - też jestem dużym fanem i wazne jest to, czy zagraja, a nie to, czy organizator ceni ich bardziej od Beyonce
PS: czepiasz się - też jestem dużym fanem i wazne jest to, czy zagraja, a nie to, czy organizator ceni ich bardziej od Beyonce
Zdążyliście kupić swoim dziewczynom bilet na Beyonce? 
Jazz is not dead, it just smells funny.
Wiadomo cokolwiek na temat tego kiedy ogłaszają gwiazdę drugiego dnia? Bo do maja to już nie jest tak daleko przecież. 
z tego co mowil Metz lineup ma być znany w ciagu najbliższych 4-6 tygodni (jesli dobrze pamietam). Obejrzyj z nim wywiad, który jest wyżej. Mówił tam o tym.
No niestety, to moze po prostu hala jakaś. Zreszta, trasa po USA SG może oznaczać również trasę po Europie - fajnie by było
To może kołk jako drugi head. 
Jutro kolejny artysta Owf 
Placebo na 1 miejscu Ticket Alertu...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Właśnie, a Piotr Metz, dyrektor artystyczny OWF, bardzo ich lubi... 
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

To cieszy, że kolejny festiwal będę mógł sobie z czystym sumieniem odpuścić 
Fatboy Slim drugiego dnia OWF
ciekawe tylko, czy jako head
ciekawe tylko, czy jako head