Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Na Maiden England grany był Killers, więc może ten kawałek wejdzie 
-
Deleted User 5490
http://www.youtube.com/watch?v=HfWq92zw ... ure=fvwrelEmilio pisze:Nie wiem, ja tam wybitności żadnej nie wiedzę.
Ale chodzi ci o samą tematykę kawałka czy o jakieś melodie bałkańskie (jak tak to gdzie konkretnie)PanPrezes pisze:samo wplecenie motywów bałkańskich do tej całej śmiesznej metalowej estetyki to rzecz bez precedensu
Od 3:55 do do ok 4:40. To typowe motywy z Bałkanów.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Jeżeli to jest trasa MAIDEN ENGLAND to gdzie do choleery są "Infinite Dreams", "Still Life" i "Killers"????? Te wszystkie trzy utwory znajdowały się na singlu "Infinite Dreams" promującym album "Maiden England" w 1988r. (taką nazwą z resztą owy wydany singel był podpisany na okładce). Sory, ale jeżeli chodzi o takie rzeczy jestem trochę konserwatywny i myślę, ze skoro już wzieli się za to, tak nazwali te trase i całe tour ma być czymś historycznym, ma przypominać koncerty z 1988r to powinni grac wyżej wymienione utwory. Tak samo nie wiem co robią w tym secie "Afraid To Shoot Strangers" i "Fear Of The Dark", kawałki nagrane w 1992 r. , które w zupełnie nie pasują do tego zestawienia. Dlaczego nie ma zatem nic z "No Prayer For The Dying"? Tak jak już się przyzwyczaiłem do na maksa oklepanego "Fear Of The Dark", którego grają do znudzenia na każdej trasie, to zupełnie nie rozumiem zabiegu z tym "Afraid To Shot Strangers". Wydaje mi się, że Iron Maiden poszli na łatwiznę, w końcu set z 2012 r nie różni się zbytnio od tego granego na koncertach w ramach "Somewhere Back In Time" z 2008/2009. Nie wiem zatem po co tyle zamieszania wokół jakiegoś MAIDEN ENGLAND, sygnowania trasy taką nazwa. Mogli spokojnie ruszyć z tym setem jako kolejny "The Best Of" i nikt by nie miał o nic żalu....
Przecież tak jest w zasadzie co trasę. Niewielkie zmiany (a i tak przeważnie w grupie tych samych utworów) i grane od zawsze "klasyki".LukaSieka pisze:Iron Maiden poszli na łatwiznę, w końcu set z 2012 r nie różni się zbytnio od tego granego na koncertach w ramach "Somewhere Back In Time" z 2008/2009.
www.MetalSide.pl
Zgodzę się w 100% z LUKASIEKA. Kurczę, w 2005 r. Maiden mnie zawiedli grając na trasie utwory m.in. z Killers'a a tytułowy utwór pominęli:( Teraz też po trasie za oceanem też czuję się zawiedziony. Po co ta nazwa Maiden England?! Do tej pory uważam video z NEC Arena za najlepszy koncert Maiden! Tylko bez Still Life, Infinite Dreams i Killers to naprawdę zmniejszają rangę tego wydarzenia. Jadę i tak na koncert do Łodzi, bo bardzo Ich kocham, ale proszę Boga i marzę, by zagrali choć jeden z wyżej wymienianych utworów
Myślę, że europejska set lista będzie się nieco różnić od zaprezentowanej w zeszłym roku w Ameryce, więc nie ma co panikować. To, że nie grali na niej Still Life, Die With Your Boots On i Killers wcale mnie mnie nie dziwi, bowiem nie grali ich także podczas niemal całej trasy 7th Tour of a 7th Tour w 1988r. Cała trójka weszła do setlisty dopiero na finałowe koncerty w rodzimej Anglii. Jedynie brak Infinite Dreams może zastanawiać, ale co Ameryka to Ameryka, tam zawsze zespół modyfikował (czyt. dopasowywał pod amerykańską publikę) listę.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

MOONCHILD
CAN I PLAY WITH MADNESS
THE PRISONER
2 MINUTES TO MIDNIGHT
INFINITE DREAMS
THE TROOPER
THE NUMBER OF THE BEAST
PHANTOM OF THE OPERA
RUN TO THE HILLS
WASTED YEARS
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
THE CLAIRVOYANT
STILL LIFE
IRON MAIDEN
ACES HIGH
THE EVIL THAT MEN DO
RUNNING FREE
Gdyby set lista w Europie wyglądałaby tak, byłaby jeszcze do przyjęcia...
CAN I PLAY WITH MADNESS
THE PRISONER
2 MINUTES TO MIDNIGHT
INFINITE DREAMS
THE TROOPER
THE NUMBER OF THE BEAST
PHANTOM OF THE OPERA
RUN TO THE HILLS
WASTED YEARS
SEVENTH SON OF A SEVENTH SON
THE CLAIRVOYANT
STILL LIFE
IRON MAIDEN
ACES HIGH
THE EVIL THAT MEN DO
RUNNING FREE
Gdyby set lista w Europie wyglądałaby tak, byłaby jeszcze do przyjęcia...
Bez Fear of the Dark?
Chyba jednak moja wyobraźnia aż tak daleko nie sięga
A ja bym się tam nie obraził
Była już trasa bez "stracha" w 2005 ale młodsza wiekiem gawiedź się ostro domagała i na ponownej wspominkowej trasie chłopaki już nie zaryzykowali 
- Dr. Doctor
- -#Wrathchild

Aces High mogli by posłać na początek set listy, wiadomo trudny kawałek a gdy Bruce zmęczony to tak dobrze już nie wychodzi.
tez licze na pewne zmiany na Europe.Bamoko pisze:Myślę, że europejska set lista będzie się nieco różnić od zaprezentowanej w zeszłym roku w Ameryce, więc nie ma co panikować. To, że nie grali na niej Still Life, Die With Your Boots On i Killers wcale mnie mnie nie dziwi, bowiem nie grali ich także podczas niemal całej trasy 7th Tour of a 7th Tour w 1988r. Cała trójka weszła do setlisty dopiero na finałowe koncerty w rodzimej Anglii. Jedynie brak Infinite Dreams może zastanawiać, ale co Ameryka to Ameryka, tam zawsze zespół modyfikował (czyt. dopasowywał pod amerykańską publikę) listę.
Moze nie na duze bo IM pod tym wzgledem wyjatkowo leniwe jest, ale ze ID wskoczy chocby kosztem ATSS to jednak mam nadzieje, bo jak nie na takiej trasie to juz chyba nigdy tak naprawde
-
Deleted User 2259
Nie było mnie miesiąc czasu w ogóle na necie,wiadomo czy dojdą jeszcze jakieś daty?
http://iv.pl/images/73528119518893173330.jpg
Czy to zdjęcie ma jakikolwiek znaczenie czy to raczej taka bzdura którą sobie wymyśliłem? Bo jednak Infinite Dreams i Hallowed są w setliście..
Czy to zdjęcie ma jakikolwiek znaczenie czy to raczej taka bzdura którą sobie wymyśliłem? Bo jednak Infinite Dreams i Hallowed są w setliście..
No jakoś w 1988 sobie bez Fear Of The Dark poradzili. On sobie może być na każdej trasie, ale na tych wspominkowych to na grzyba?Mr. M pisze:Bez Fear of the Dark?![]()
ID i HBTN były na próbach i były przygotowywane.IronKevin pisze:http://iv.pl/images/73528119518893173330.jpg
Chodzi mi o to, że już taki "eksperyment" w 2005 nie wypalił i nawet na Somewhere Back in Time Fear miał miejsce w secie, mimo że słusznie można zapytać po co. Dlatego z bardzo dużym dystansem podchodzę do jakichkolwiek życzeń, aby wywalić go z setu. Mimo że owszem, byłoby to sensowne rozwiązanie, ale jest baaaardzo mało prawdopodobnewidman pisze:No jakoś w 1988 sobie bez Fear Of The Dark poradzili. On sobie może być na każdej trasie, ale na tych wspominkowych to na grzyba?
No. Ale zacznijmy od tego, że tamta trasa to w ogóle była czarna dziura dla wszystkich "fanów" iron maiden, bo przecież lwia część kawałków była z Killers i Iron Maiden, czyli płyt, które najbardziej "zatwardziali" fani po prostu zlewają
no i do tego brak FEAR to katastrofa!
Jeszcze apropo tej setlisty którą wkleiłem z Infinite Dreams i Hallowed Be Thy Name .. Przeczytałem gdzieś jakiś komentarz że odpuścili granie tych kawałków w USA ze względu na ogromne upały które tam panowały, i że w Europie te kawałki zostaną dodane.. Nie wiem, pewnie jakaś bzdura ale zawsze jakieś wytłumaczenie czemu nie zagrali tego w USA 
To raczej kapela jest od ustalania set listy i chyba dobrze wiedza co jest do przyjecia a co nie .