Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
To od zespołu zależy i komitywy, IM najwyraźniej się już przestaje chcieć. Stonesi od lat to juz tylko legenda i odcinanie kuponów a Scorpions - kalkulacja. Ostro nabrali fanów... jak KISS!
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Tzn. który z tych zespołów nabrał fanów wg Ciebie?RALF pisze:To od zespołu zależy i komitywy, IM najwyraźniej się już przestaje chcieć. Stonesi od lat to juz tylko legenda i odcinanie kuponów a Scorpions - kalkulacja. Ostro nabrali fanów... jak KISS!
Scorpinsi i Kiss, którzy zapowiadali "pożegnalne trasy"...
Taaa ale szczerości tu ni ma 
A taki wniosek, bo ktośtam, gdzieśtam, cośtam na jakimś forum napisał? Jakby im się nie chciało, to by powiedzieli "dziękujemy, kończymy imprezę, dobranoc". A skoro tłuką trasy po kilkadziesiąt koncertów, to najwyraźniej jeszcze im się chce.RALF pisze:IM najwyraźniej się już przestaje chcieć.
www.MetalSide.pl
No z wypowiedzi muzyków wynika coś kompletnie odmiennego. Zresztą to by chyba było widać po ich zachowaniu. To chyba nie działa tak z dnia na dzień? Poza tym po co oficjalnie coś kończyć? Ja na ich miejscu zrobiłbym sobie przerwę np 2-3 lata i dalej jazda żeby sprawdzić czy to nie z przemęczenia. Czasami jak ktoś odpocznie od danego zajęcia, którego wydawać by się mogło że nienawidzi to po pewnym czasie ta pasja może odżyć. Tak właśnie relacjonowali trasę Powerslave w oficjalnej biografii. Każdemu rzygać się chciało na myśl o kolejnym koncercie.
Swoją drogą ja już kiedyś pisałem, że najlepszy byłby imo układ żeby robili jakieś trasy co ~3 lata, bez nagrywania nowych płyt bo słabo im to wychodzi a świetnych kawałków których nie grali od 20 lat trochę się uzbierało. Przy okazji otworzyłoby to szansę na ich solowe projekty. Dickinson nagrywał genialne płyty a z racji braku czasu ostatnią nagrał 8 lat temu... No ale to tylko moje życzenia. Ja nie dostrzegam u nich objawów zmęczenia tym stylem życia.
Swoją drogą ja już kiedyś pisałem, że najlepszy byłby imo układ żeby robili jakieś trasy co ~3 lata, bez nagrywania nowych płyt bo słabo im to wychodzi a świetnych kawałków których nie grali od 20 lat trochę się uzbierało. Przy okazji otworzyłoby to szansę na ich solowe projekty. Dickinson nagrywał genialne płyty a z racji braku czasu ostatnią nagrał 8 lat temu... No ale to tylko moje życzenia. Ja nie dostrzegam u nich objawów zmęczenia tym stylem życia.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
- Emilio
- -#Lord of the flies

Sam słyszałem jak Harris kiedyś powiedział w wywiadzie, że nie wyobraża sobie siebie po sześćdziesiątce, grającego w iron maiden. Mówił, że że nie zamierza z siebie robić parodii grając w tym wieku hejwi metal 
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Kiedyś też mówił, że po 15 albumach koniec. 
Scorpionsi nie ogłosili już czasem końca kariery?
(czy znowu go przełożyli, podobnie jak po trasie w 2010 bodajże)
Po AC/DC, brytyjska legenda rock’a: Iron Maiden – przygotowała piwo sygnowane własną marką „Iron Maiden Beer – The Trooper”.
Rzecz firmują Iron Maiden i mające 175 lat tradycji browary „Robinsons Browery & Unicorn”, których markowy napój „Old Tom” został swego czasu uznany za najlepsze piwo na świecie. Ponoć „Iron Maiden Beer” ma mieć wyjątkowo głęboki smak i specyficzny aromat. Fani otrzymają 4,7% vol. „Doładowania Iron Maiden” w najlepszym, brytyjskim stylu.
Od maja 2013 trunek ma być dostępny na całym świecie, zarówno w postaci butelkowanej, jak i puszkowanej i to po bardzo przyzwoitej cenie. Już wkrótce zostanie aktywowana następująca stroniczka dedykowana nowej propozycji Iron’ów!
Iron Maiden Trooper Beer
Więcej informacji zostanie ujawnionych już niebawem, póki co NA ZDROWIE, TROOPERS!
Rzecz firmują Iron Maiden i mające 175 lat tradycji browary „Robinsons Browery & Unicorn”, których markowy napój „Old Tom” został swego czasu uznany za najlepsze piwo na świecie. Ponoć „Iron Maiden Beer” ma mieć wyjątkowo głęboki smak i specyficzny aromat. Fani otrzymają 4,7% vol. „Doładowania Iron Maiden” w najlepszym, brytyjskim stylu.
Od maja 2013 trunek ma być dostępny na całym świecie, zarówno w postaci butelkowanej, jak i puszkowanej i to po bardzo przyzwoitej cenie. Już wkrótce zostanie aktywowana następująca stroniczka dedykowana nowej propozycji Iron’ów!
Iron Maiden Trooper Beer
Więcej informacji zostanie ujawnionych już niebawem, póki co NA ZDROWIE, TROOPERS!
no to ciekawe kiedy do kupienia w Biedronce ? 
Pojawiła się informacja, że zmarł Steve Gadd.
Ale On chyba nie był członkiem Iron Maiden ? 
No nie, ale to dość istotna osoba z ich otoczenia.
Współpracował z Maiden? Szczerze mówiąc nie kojarzę gościa kompletnie.
Były techniczny Nicko, potem awansował na asystenta tour managera.
No... co za fatum cholerne! Najpierw Clive potem - Gaddsy(...)
Smutne info
kojarzę to nazwisko, zawsze w książeczkach do albumów był wymieniany. RIP Gaddsy [*]
skąd ta informacja?