Najlepsze albumy Maidenów wg członków zespołu

Tu dyskutujemy tylko o Iron Maiden

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
FanMaiden
-#Trooper
-#Trooper

Najlepsze albumy Maidenów wg członków zespołu

Post autor: FanMaiden »

Tzn. jaki jest najlepszy album zespołu według Bruce'a czy Dave'a itp., coś w tym stylu.
Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Awatar użytkownika
wojteq
-#Moonchild
-#Moonchild

Re: Najlepsze albumy Maidenów wg członków zespołu

Post autor: wojteq »

O ile dobrze pamiętam (ale nie jestem na 100% pewny) to w oficjalnej biografii "Run to the hills" był ten temat poruszony odnośnie Steve'a. Wymienił on najlepsze albumy wg. niego i były to: 7 syn, X-factor i jako trzeci (ale tu nie jestem pewny) Piece of Mind.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Tak własnie było.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Dokładnie...
Awatar użytkownika
MetallicaTruFan^^
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: MetallicaTruFan^^ »

A kilka miesięcy po wydaniu Brave New World czytałem wywiad z Harrisem, w którym mówił, że ulubionymi albumami są Siódmy Syn, X Factor i właśnie BNW. Chociaż w wielu innych wywiadach często zachwycał się Piece of Mind.
kolczak
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: kolczak »

Z tego co wiem to ulubiony album Nicka to AMOLAD.
Iron Maiden6.06.2007 - Ostrava7.08.2008 - Warszawa 10.06.2011 - Warszawa
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

i Power i number btw hallowed to jego ulubiony utwór.
Awatar użytkownika
IronCrimson
-#Prodigal son
-#Prodigal son

Post autor: IronCrimson »

Cytat z "kolekcji teraz rock - Iron Maiden" wywiad z 1996 roku z Murrayem

TERAZ ROCK
Gdy kilka miesięcy temu rozmawiałem ze Steve'em Harrisem, zwierzył mi się, że dla niego największym osiągnięciem IM jest płyta Seventh son. Czy podzielasz jego zdanie?

DAVE
Owszem. To znaczy, domyślam się dlaczego tak uważa. To concept album, wszystkie utwory układają się w całość, co więcej, każdy z nich rozpatrywany z osobna jest udany. Poza tym ta płyta ma fajne brzmienie. Powiedziałbym też, że jest w Seventh son of a seventh son coś magicznego. Gdybym miał wskazać moje ulubione albumy Iron Maiden, tan an pewno byłby jednym z nich. Dobrze się go słucha. Moim zdaniem jednak Powerslave to również bardzo dobry album. A i Piece of mind wcale im nie ustępuje. Trudno byłoby mi więc wskazać jeden ulubiony album.

No i sam wywiad z Harrisem z 1995 w tym samym numerze

STEVE
SSOSS to moim zdaniem nasz najlepszy album, Lubię go bardziej niż inne. To najbardziej skończone dzieło IM . A jeśli chodzi o TNOTB? jest tam kilka niezłych utworów. Hallowed be thy name to chyba moja ulubiona kompozycja IRON MAIDEN spośród wszystkich. Ale SSOSS to płyta doskonała jako całość.
Adrian1000
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Adrian1000 »

W Flight 666 Bruce mówił że jego ulubiony kawałek to Rime of the Ancient Mariner.
Adrian
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Nomadosław »

z tego co ja wiem

Steve-X Factor, Brave New World, Seventh Son of a Seventh Son, A Matter of Life and Death
Bruce-Number of the Beast, Piece of Mind, A Matter of Life and Death
Adrian-Somewhere in Time, Brave New World
Dave-Piece of Mind, Powerslave
Janick-nie wiem
Nicko-nie wiem
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Jeżeli AMOLAD jest jednym z lepszych albumów to ja im nie wróżę niczego dobrego :razz: Adrianowi to się nie dziwię takiego wyboru bo jest on perfekcjonistą a akurat te dwa albumy były bdb dopracowane w studio.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

moze mieli taką fazę z takimi opiniami o tym albumie zaraz przed premierą, bo wtedy tak się Steve i Bruce wypowiadali

Adrian powinien lubić Dance of Death bo w odróżnieniu od Brave New World bardzo mocno zaznaczył tam swoją obecność ;)
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

DOD się nie nadaje bo w studiu był niedopracowany ;-) Tak samo Final Frontier. Adrian zawsze marudzi, że Steve pogania bo mają z góry narzucone terminy. Chociaż ja osobiście DOD bardzo sobie cenię, być może gdyby był dopieszczony na maxa miałbym inne wrażenie. No i nie ma tam słabych kawałków. Są słabsze to fakt ale gniotów tam nie dostrzegam.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Nomadosław
-#Trooper
-#Trooper

Dla mnie to ostatni w pełni heavy-metalowy album Ironów, ma autentycznie nowatorskie utwory (Paschendale, Journeyman) i do tego mam do niego spory sentyment. Brzmienie to jego jedyny minus, ale co się dziwić jak to nagrali z takim producentem. Shirley ostatnimi płytami przebija słabością produkcję Virtual XI o No Prayer for Dying nie mówiąc.

Niech oni mi teraz przywalą takim męskim, prostym heavy-metalem jak w New Frontier, przecież taki Alchemist to marna melodyjka przy tym utworze. No i epiki oparte na ładnych nastrojowych melodiach, to już nie jest TO Iron Maiden. Są jakieś momenty typowo heavy-metalowe nie wiem These Colours Don't Run czy The Talisman, ale brakuje nawet tej formy co miały utwory z Blazem . Chcą chyba za bardzo różnorodni muzycznie być co nigdy siłą Iron Maiden nie było, tzn mówią o utworach, nie o całych albumach.
ODPOWIEDZ