Black Sabbath - Europa 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Nomadosław
- -#Trooper

Re: Black Sabbath - Europa 2013
no to jednak 250 zł jest, podejrzewam, że tańszy będzie koncert francuski i niemiecki gdzie tego typu wydarzenia mają zazwyczaj stałą cenę 50/50 kilka ojro
-
Deleted User 2868
Nie spodziewałbym się zbyt wielkiej różnicy. Nawet gdyby to było faktycznie, powiedzmy 55 euro, to przy obecnym kursie to jest ok. 230 zł. A jednak do Dortmundu czy do Paryża jest zdecydowanie dalej. 
-
Nomadosław
- -#Trooper

Mi chodziło o to, że Francuz czy Niemiec zarabia z 3 razy więcej niż Czech( i 4-5 razy więcej niż Polak) i dziwią mnie takie ceny w naszej części Europy. Oczywiście Polska tu przoduje najbardziejKronos pisze:Nie spodziewałbym się zbyt wielkiej różnicy. Nawet gdyby to było faktycznie, powiedzmy 55 euro, to przy obecnym kursie to jest ok. 230 zł. A jednak do Dortmundu czy do Paryża jest zdecydowanie dalej.
-
Deleted User 4876
Wystarczy porównac ceny do przyszłorocznego DM w Łodzi i juz wychodzi na to ze ten koncert BS jest w miare tani u Pepików :-)
-
Nomadosław
- -#Trooper

Na całym świecie koncerty to rozrywka masowa, w Polsce prawie, że elitarna. W polskich warunkach koncerty gwiazd powinny kosztować 150 zł i tak było w normalnych czasach. Dzisiaj powoli dobre bilety na płytę( pod sceną) dochodzą do 300 zł i to sprawia, że bawi się tylko niewielka grupa z zainteresowanych wydarzeniem. Oczywiście to nie stanowi problemu w wysprzedaniu koncertu bo, zwłaszcza w Warszawie mieszka dużo bogatych osób więc takie Live Nation może sobie swobodnie ustalać ceny.
Przecież w Niemczech czy Francji też koncert mógłby kosztować dajmy na 100 euro, ale myślenie jest troszkę inne.
Przecież w Niemczech czy Francji też koncert mógłby kosztować dajmy na 100 euro, ale myślenie jest troszkę inne.
Ktoś wierzy, że za Goldena na Black Sabbath będzie w Niemczech/Francji 55 eur
? Macie wyobraźnie 
-
Deleted User 4876
4 lata temu to może, teraz jak golden będzie po 75 Eur + to i tak będzie tanio
Czy po raz 50ty będziemy wałkować ten sam temat?Nomadosław pisze:Na całym świecie koncerty to rozrywka masowa, w Polsce prawie, że elitarna. W polskich warunkach koncerty gwiazd powinny kosztować 150 zł i tak było w normalnych czasach. Dzisiaj powoli dobre bilety na płytę( pod sceną) dochodzą do 300 zł i to sprawia, że bawi się tylko niewielka grupa z zainteresowanych wydarzeniem. Oczywiście to nie stanowi problemu w wysprzedaniu koncertu bo, zwłaszcza w Warszawie mieszka dużo bogatych osób więc takie Live Nation może sobie swobodnie ustalać ceny.
Problem w tym, że w Niemczech, Francji itd zarabiają w euro a w Polsce czy Czechach nie. Zespół ma swoją stawkę w euro i managerów mało co interesuje ile i w jakiej walucie w danym kraju zarabia. Organizator daje kasę i managerów kapeli reszta nie interesuje. Pewnie nie jeden zespół ma różne stawki w zależności od krajów, ale i tak wszystko rozbija się o kurs walut. Pomijam fakt, że każdy organizator chce jeszcze zarobić, bo opinia o Live Nation jest znana.
-
Nomadosław
- -#Trooper

No nie bardzo, bo Węgrzy czy Rumuni też nie zarabiają w euro, a koncerty Iron Maiden w 2010 r. kosztowały kolejno 180/120 zł, bilety były w euro jak w i narodowych walutach.
Gdyby w Polsce było euro to by ładnie było widać ile za koncert płaci Niemiec a ile Polak.
Powtarzam w Niemczech koncert mógłby kosztować nawet i 150 euro, wysprzedałby się tak szybko jak wtedy gdyby kosztował 60-70 czy tam 55 euro. To nie ma znaczenia, ale jednak COŚ sprawia, że organizator nie robi skoku na kasę.
W takiej Warszawie jest spokojnie 50 tys. osób które za koncert dużej gwiazdy mogą dać dajmy na to 400 zł, wśród nich bilet kupi 1/3 tys. a resztę się jakoś dobierze i dla polskiego organizatora ta wąska grupa starczy, widać zachodni organizator swoją renomę buduje nie tylko na zysku co na innych kwestiach w trzecioerpowym "kapitaliźnie" nieznanych
A BS we Francji i Niemczech nie będzie droższe za GC niż 60 euro, jestem tego pewien...
Gdyby w Polsce było euro to by ładnie było widać ile za koncert płaci Niemiec a ile Polak.
Powtarzam w Niemczech koncert mógłby kosztować nawet i 150 euro, wysprzedałby się tak szybko jak wtedy gdyby kosztował 60-70 czy tam 55 euro. To nie ma znaczenia, ale jednak COŚ sprawia, że organizator nie robi skoku na kasę.
W takiej Warszawie jest spokojnie 50 tys. osób które za koncert dużej gwiazdy mogą dać dajmy na to 400 zł, wśród nich bilet kupi 1/3 tys. a resztę się jakoś dobierze i dla polskiego organizatora ta wąska grupa starczy, widać zachodni organizator swoją renomę buduje nie tylko na zysku co na innych kwestiach w trzecioerpowym "kapitaliźnie" nieznanych
A BS we Francji i Niemczech nie będzie droższe za GC niż 60 euro, jestem tego pewien...
-
Deleted User 4876
Nomadosław pisze: A BS we Francji i Niemczech nie będzie droższe za GC niż 60 euro, jestem tego pewien...
Czyli marka BS jest mniej opłacalna na rynku niemieckim niz Rihanna, Pink, Depeche Mode, Rush, Bon Jovi.
Nie wiem skąd bierzesz te 60 euro, tyle to nawet w tym roku bilety na zwykła płyte na koncerty w Niemczech nie kosztują
-
Nomadosław
- -#Trooper

Porównuję z koncertami Iron Maiden w Niemczech czy Francji.
Za koncert w Berlinie w 2011 r. zapłaciłem jakoś 52 euro.
Koncerty w Bercy Ironów nigdy nie przekraczają 55 euro.
Za koncert w Berlinie w 2011 r. zapłaciłem jakoś 52 euro.
Koncerty w Bercy Ironów nigdy nie przekraczają 55 euro.
-
Deleted User 4876
a ceny na Maiden w Niemczech tego roku znasz ?? Poza tym na Maiden nie ma Goldena wiec trudno porównywać.
-
Nomadosław
- -#Trooper

Berlin kosztuje ok 55 euro, Hamburg bodajże 60 euro, innych nie sprawdzałemthorgal_30 pisze:a ceny na Maiden w Niemczech tego roku znasz ?? Poza tym na Maiden nie ma Goldena wiec trudno porównywać.
A skąd wiesz, że teraz na Sabatach będzie Golden w Niemczech czy w Bercy?
Poza tym zastanów się co to za argument? Przecież gdyby organizator tam był pazerny to by normalna płyta była droga. A może zastanówmy się dlaczego tam nie ma Goldena, bo co bo Niemcy są bardziej cywilizowani i się nie potratują? nie , dlatego, ze GC ma sens na otwartych przestrzeniach a w hali jest tylko i wyłącznie sposobem na kradzie...phu
Ja czekam aż w większych klubach jak Stodoła na koncertach będzie GC, no bo wicie rozumicie standardy bezpieczeństwa i tak dalej
Na cenę biletu na dany koncert w danym kraju wpływ ma kilkanaście czynników. Ty (Nomadosław, Złapany w Czasie i 5 innych Twoich wcieleń) za każdym razem liźniesz trochę z kazdego i na tej podstawie tworzysz zero-jedynkową teorie spiskową "Polscy organizatorzy be - Zachód super".
Do tego dochodzi jeszcze fakt, że z faktami i rzeczywistymi danymi nie masz za bardzo styku, bo wielokrotnie już w tego typu dyskusjach punktowano Ciebie za nieznajomość np cen. Tylko, że Ty się tym absolutnie nie przejmujesz, przecież twarde dane nie są takie ważne
i idziesz dalej w zaparte ze swoją wizją świata.
Do tego dochodzi jeszcze fakt, że z faktami i rzeczywistymi danymi nie masz za bardzo styku, bo wielokrotnie już w tego typu dyskusjach punktowano Ciebie za nieznajomość np cen. Tylko, że Ty się tym absolutnie nie przejmujesz, przecież twarde dane nie są takie ważne
-
Deleted User 4876
wiec zdziwię Cię. cena na Berlin w tym roku wynosiła 64.50 € , tak więc jesli by było GC to koszt mniej wiecej byłby 80 Eur. Poza tym argument ze w DE nie robią GC w halach jest chybiony, przykład RUSH - zwykła płyta tyle co Maiden, FOS 76.00 €. Tak więc nim rozpoczniesz dyskusje i rzucisz ceny 50-55 eur radziłbym sprawdzić fakty, anie bazaować na tym co było w 2011 
i tak Niemcy są bardziej cywilizowani, byłem na Mecie w PL i ledwo uszłem z zyciem
, a w Lipsku spokojnie 4 czy 5 rząd o sceny i nikt się nie pchał nie DZIKOWAŁ 
i tak Niemcy są bardziej cywilizowani, byłem na Mecie w PL i ledwo uszłem z zyciem
Aj tam, wszyscy się nie znacie, Nomadosław był, kupił, wie, i wy szatańskie pomioty nie zamydlicie mu oczu 
No to elegancko!!! Praga, sobota, golden circle w cenie zbliżonej do Ironów w Łodzi. Czy mogło być lepiej? Chyba tylko wtedy gdyby grali w Spodku. 
Zapewne Wrocław zbierze sporą ekipę na ten wyjazd.
Zapewne Wrocław zbierze sporą ekipę na ten wyjazd.
No jak już gadałem z ekipą Overkillowowrocławską, to tak, spora ekipa jedziemetalfish pisze:Zapewne Wrocław zbierze sporą ekipę na ten wyjazd.
- Shedao Shai
- -#Rainmaker

też wyprawa Wrocław -> Praga wydaje mi się realna w moim przypadku. 
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Czy jest jakiś kod do tego pre-sale, czy też jest dostępny dla każdego?Kronos pisze:No i super, jutro o 9:00 na czeskim LN rusza presale.