Iron Maiden bez Irona
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

Iron Maiden bez Irona
Jeśli taki temacik już jest proszę o upomnienie, choć ja takiego nie znalazłam. No nic, przejdźmy do rzeczy. Temat wiele nie mówi, ale chodzi mi o to, czy wyobrażacie sobie Iron Maiden bez jakiegoś członka? Znaczy się jakbyście mogli zastąpić go kimś innym lub poprostu usunąć. Np.: Jakbyście chcieli wymienić Bruce'a np.: na Paula Di'anno, Blaze'a, czy nawet kogoś innego; albo np.: Nicko na świętej pamięci Clive'a; albo jakbyście chcieli, żeby zamiast np.: Adriana grał Slash... Jeśli chcecie kogoś wymienić to piszcie w komentarzach na kogo. Wiecie mniej więcej o co mi chodzi, nie piszę tego dlatego, że mam coś do któregoś z Ironów... Po prostu zastanawiam się co o tym myśleć i co Wy o tym myślicie.
Re: Iron Maiden bez Irona
Zależy jak na to patrzeć. Muzycznie to każdego można zastąpić ale jeżeli mamy zachować duszę tego zespołu to zamiana oczywiście Bruce'a czy Steve'a odrazu rzuciłaby mi się w uszy. Dave niby nic nie komponuje ale jego solówki są bardzo charakterystyczne, choć ostatnio już nie najwyższych lotów. Adrian jest obecnie ostoją, gdyby go wyrzucić to AMOLAD czy TFF zamiast 4/10 miałby u mnie chyba 2/10
Nicko też ma swój styl i chociaż to nie perkusista decyduje o stylu danego zespołu, też rzuciłoby mi się to w uszy. Akurat tutaj nie byłoby wielkiej straty. Bębniarza chyba zastąpić najłatwiej no ale wiadomo Nicko to wielka osobowość. Najłatwiej byłoby mi usunąć Janicka, solówki w większości do bani i pajacuje niepotrzebnie na scenie.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Zmieniłabym im jedynie metrykę tak, żeby wiecznie grali tak genialnie i energicznie jak dawniej
Dla mnie wszyscy są już nieodłączną częścią zespołu. Jedyna zmiana jaką sobie jeszcze jestem w stanie wyobrazić to odejście Janicka z zespołu i powrót do składu klasycznego 5-osobowego, ale jak dla mnie byłoby takie coś wielką szkodą bo utwory Janicka z ostatnich płyt zawsze wnosiły coś ciekawego.
Nikogo! Było by cienko gdyby na scenie zabrakło któregokolwiek z nich. Muzycznie każdego da się zastąpić, jednak stylistycznie nie wyobrażam sobie po tylu latach jakiejś nowej mordy w IM 
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

Klasyczny 5-osobowy hm, to byłoby ciekawe takie doświadczenie, choć wtedy musieliby przerobić piosenki, a nie zabrzmiałyby one na pewno tak jak wcześniej. Mówicie, że najłatwiej przyzwyczaić się by Wam było do usunięcia Janicka... Tylko, że np.: Dance of Death (przypominam: twórczość Steve'a i Janicka), w którym miał wkład, bez niego, byłoby dla mnie dość dziwne... Że nie wspomnę jak on musiałby się czuć słysząc swój kawałek bez siebie... Skoro wyrzucilibyście Janicka, to kogo byście chcieli za niego? Powrót Dennisa Strattona? A może klasyczny 5-osobowy skład? A może macie własne propozycje, co do tego? Większa część uważa, że IM jest idealne, takie jakie jest teraz. Choć zainteresowała mnie też odpowiedź: "Wszystkich", może ktoś z Was ma coś do powiedzenia na ten temat? Zgadzam się też w pewnym sensie, ze zdaniem Vyrus'a, że każda zmiana rzuca się w oczy i w słuch.
Nikogo bym nie wywalał bo bez eksperymentów na scenie z gitarą bez janicka to byłoby smutno na scenie 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Dickinsona
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
A Dlaczego bez Dickinsona nie wyobrażałbym sobie teraz irona bez niego a na przykład yyyyy z Ozym Osburnem
Bo lepszy by był Radek LiszewskiRycerz.0 pisze:A Dlaczego bez Dickinsona
Mam nadzieję, że ten temat to tylko kiepski żart. 
- Emilio
- -#Lord of the flies

Nie, jest śmiertelnie poważny. "Zwycięzca" ankiety zostanie (miejmy nadzieję) wywalony z zespołu.Truskawa pisze:Mam nadzieję, że ten temat to tylko kiepski żart.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Ostatecznie zamiast nicko clive
- Emilio
- -#Lord of the flies

Taa, living dead drummer 
PadłemEmilio pisze:Taa, living dead drummer
Gdyby zyl (dla niedomyslnych
)
- Aayla_Secura
- -#Prodigal son

Trochę ciężko mi wierzyć w reinkarnacje Clive'a
ale jeszcze ciężej mi uwierzyć w to, że IM po tym głosowaniu wywalą kogoś z zespołu
raczej, az tak się nami nie przejmują...
@up
To niejest temat-petycja tylko zwykle pytanie.... Ciezko pojac chyba w tym wieku.
Poza tym kto mowi o reinkarnacji Clive'a? Przeczytaj mojego posta wyzej az go zrozumiesz
STOPOFFTOP!
To niejest temat-petycja tylko zwykle pytanie.... Ciezko pojac chyba w tym wieku.
Poza tym kto mowi o reinkarnacji Clive'a? Przeczytaj mojego posta wyzej az go zrozumiesz
STOPOFFTOP!
twoją starąKogo byście zmienili w Iron Maiden?
voivod' pisze:twoją starąKogo byście zmienili w Iron Maiden?