Accept
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Accept
"Stalingrad" jest dla mnie jednym z najlepszych albumów Acceptu. "Restless and Wild" też bardzo cenię (znakomite" Fast as a Shark" czy "Neon Nights"), ale wole inne albumy z tego okresu, jak "Breaker" czy "Balls to the Wall". Zaś "Objection Overruled" jest dość nierówny - mimo, że przeważają świetne kompozycje, jest też parę przeciętnych. Mimo to, naprawdę dobry album.
Zaś "Stalingrad" jest bardzo dobry od początku do końca.
Zaś "Stalingrad" jest bardzo dobry od początku do końca.
http://muzycznerecenzje123.blogspot.com
https://rateyourmusic.com/~Rosa2207
a to ja sobie walnęFanMaiden pisze:W najbliższym czasie udało mi się przesłuchać wszystkie płyty Acceptu:
Accept - 6
I'm a Rebel - 7
Breaker - 9
Restless and Wild - 7
Balls to the Wall - 8
Metal Heart - 8
Russian Roulette - 8
Eat the Heat - 6
Objection Overruled - 7
Death Row - 5
Predator - 5
Blood of the Nations - 6
Stalingrad - 8
Accept 5/10 poprostu słaba płyta i tyle
I am Rebel 8/10 świetne utwory przeplatają się ze słabymi
Breaker 9/10 znakomita ale do geniuszu brakuję troszkę
Restless and Wild 10/10 jakieś pytania?
Balls to the Wall 9,5/10 gitarowo to chyba najlepsze co Wolf zrobił
Metal Heart 8/10 dwa wspaniałe utwory na początek a potem dużo nierówności
Roussian Roulette 9/10 przede wszystkim genialny tytułowy ale reszta bardzo dobre heavy
Objection Overruled 8,5/10 niedoceniana a niesłysznie
Blood of Nations 7,5/10 poprostu dobre solidne do granic możliwości heavy
Stalingrad 8/10 jak wyżej + niesamowite Shadow Soldiers , kto wie czy nie najlepszy utwór całego Heavy ostatnich lat
Eat the Heat znam pobieżnie, płyta jest ok, ale troszkę nie w stylu Accept, Death Row i Predatora nie znam poza Hard Attack z tego drugiego
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Eat The Heat to już nie Accept. Hoffmanowi zachciało się popularnosci w ameryce, to też nagrali takiego lajtowego gniota. Ani jeden numer z tej płyty mi się nie podobaNomad1985 pisze:Eat the Heat znam pobieżnie, płyta jest ok, ale troszkę nie w stylu Accept, Death Row i Predatora nie znam poza Hard Attack z tego drugiego
Wiadomo, złoty okres Accept to albumy z lat 1981-1986.
Ogólnie co raz bardziej uważam, ze po Ironach nr.1 w heavy-metalu to właśnie Accept, wg.mnie nawet Judas Priest nie miał tak silnej dyskografii, a na pewno nie w latach '80.
Poza tym ogromny podziw dla Wolfa Hoffmana, jednego z największych gitarzystów na ziemi!
Ogólnie co raz bardziej uważam, ze po Ironach nr.1 w heavy-metalu to właśnie Accept, wg.mnie nawet Judas Priest nie miał tak silnej dyskografii, a na pewno nie w latach '80.
Poza tym ogromny podziw dla Wolfa Hoffmana, jednego z największych gitarzystów na ziemi!
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

Accept - 6
I'm A Rebel - 7
Breaker - 8
Restless And Wild - 8
Balls To The Wall - 10
Metal Heart - 9
Russian Roulette - 8
Eat The Heat - 3
Objection Overruled - 8
Death Row - 5
Predator - 5
Blood Of The Nations - 7
Stalingrad - 7
Koncerty Accept też bardzo lubię, zwłaszcza All Areas - Worldwide i Staying A Life. Konkretne rzeczy.
Tak to u mnie wygląda
I'm A Rebel - 7
Breaker - 8
Restless And Wild - 8
Balls To The Wall - 10
Metal Heart - 9
Russian Roulette - 8
Eat The Heat - 3
Objection Overruled - 8
Death Row - 5
Predator - 5
Blood Of The Nations - 7
Stalingrad - 7
Koncerty Accept też bardzo lubię, zwłaszcza All Areas - Worldwide i Staying A Life. Konkretne rzeczy.
Tak to u mnie wygląda
- Saimon1995
- -#Moderator

ACCEPT Release New Album BLIND RAGE on July 18th Worldwide.
http://www.acceptworldwide.com/2014/04/ ... worldwide/
http://www.acceptworldwide.com/2014/04/ ... worldwide/
kolorystyka okładki z dwóch poprzednich utrzymana, miejmy nadzieje, że poziom będzie co najmniej taki sam. 
Fajna okładka. Cieszę się że tak szybko i bez żadnych zapowiedzi zaskoczyli nas informacją o nowym albumie, ale kiedy łaskawie powiedzą co z DVD. Od dobrych 2 lat zapowiadają że będzie wydane, materiał nagrali jakoś w kwietniu 2013 i już niby w sierpniu 2013 miało być na sklepowych półkach a tu nadal cicho sza w tej sprawie. Co oni taśmy z filmem pogubili czy jak, że tak ciągle z tym zwlekają. Zaraz powiedzą pewnie że materiał na DVD nagrają na Woodstocku i nie wydadzą tego wcześniej niż za 10 lat 
-
paulek
- -#Lord of the flies

No niestety ale na nowej trasie panowie omijają kraj nad Wisłą szerokim łukiem
http://www.acceptworldwide.com/wp-conte ... ge0021.jpg
http://www.acceptworldwide.com/wp-conte ... ge0021.jpg
...bo miesiąc przed jej rozpoczęciem wystepują na Woodstocku, a poza tym pewnie wpadną np na wiosnę 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Albo nawet jeszcze zimą, podczas 2. odnogi trasy (która raczej zostanie zorganizowana, bo spora połać jest pominięta jesienią).Abstract pisze:...bo miesiąc przed jej rozpoczęciem wystepują na Woodstocku, a poza tym pewnie wpadną np na wiosnę
While you sleep in earthly delight,
Someone's flesh is rotting tonight
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Kawałek i sam klip miazga totalna. Sam fakt że musiałem wstać z podłogi by to napisać bo pierwsze nuty zwaliły mnie z nóg świadczy o tym że to będzie płyta roku zaraz obok Priest 
Zgadzam się, że singiel dobrze zapowiada płytę. Czekamy...
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

Utwór dobry, teledysk już niekoniecznie, ale zobaczymy jak będzie jak już cały lp ujrzy światło dzienne.
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
- Saimon1995
- -#Moderator

Panowie utrzymują wysoki poziom. Płyta może być naprawdę dobra. Jeszcze tylko trzy tygodnie do premiery. 
Ja aż tak się nie zachwycam tym numerem, zarówno kompozycyjnie jak i brzmieniowo. Na razie słyszę znakomitą robotę Hoffmanna i czekam na więcej.
Wolałem pierwsze single z poprzednich 2 plyt AccepT ale oczywiscie nie czepiam się nowego LP.
Co do porównania z JP: już jest pewne, że AccepT zniesie Priestów z powierzchni Ziemi.
Wolałem pierwsze single z poprzednich 2 plyt AccepT ale oczywiscie nie czepiam się nowego LP.
Co do porównania z JP: już jest pewne, że AccepT zniesie Priestów z powierzchni Ziemi.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
- Adrian S.O.S.
- -#Rainmaker

dla mnie ten klip jest taki zwykły jakiś, nic specjalnego. Utwór może być, ale po całej płycie bede troche wiecej wymagał 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Dla mnie piękna lokalizacja, ciekawe zdjęcia i montaż.Adrian S.O.S. pisze:dla mnie ten klip jest taki zwykły jakiś, nic specjalnego. Utwór może być, ale po całej płycie bede troche wiecej wymagał