Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja

Post autor: Budziol »

WICKER MAN pisze:Z informacji pochodzących od Killer Krew wynika, że setlista, którą zespół od tygodnia ćwiczy na próbach w Paryżu, jest identyczna do tej z 2012 r. Co zresztą było do przewidzenia.
bossszzze jacy oni są leniwi :roll:
jeśli naprawdę nawet jednego kawałka nie zmienią zwłaszcza na ID to naprawdę szkoda, bo to jedyna okazja i trasa gdzie mogliby ten utworek zagrać :/
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Też mnie to boli. Z jednej strony przerobili już sporo kawałków od kiedy grają w trio ale drugie tyle czeka na swoją kolej albo było grane po reunion ale i tak już dawno, jak choćb Bring your daughter... czy Killers. Nie wiem z czego to wynika ale dla nich to żaden problem wziąć na warsztat 1-2 nowe kawałki a dla fanów mega frajda. Na pewno nie zajmie im to wiele czasu, szybko to obcykają. Biorą za koncerty grubą kasę a tak naprawdę jadą na tym samym od dawna. Szkoda bo sam czekam na ID czy inne kawałki jak choćby Flight of Icarus czy Be quick ale z tą polityką mogę się tego nie doczekać nawet w do końca ich kariery. Tak sobie myślę, że mogliby zrobić listę kawałków od dawna nie granych i sondę na oficjalnej stronie, albo nawet tylko i dla fanklubowiczów, którzy będą mieli prawo wyłonić 3 kawałki na kolejna trasę. To byłby miły ukłon w stronę fanów.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

już za tydzień będzie wszystko jasne :)
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

Ja miałem widzenie i mogę powiedziec że ID bedzie ;-)
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Madril
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Madril »

Chyba w Twoich nieskończonych snach. :lol:
Awatar użytkownika
Puszek123
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Puszek123 »

ale się zdziwicie :mryellow:
IRON MAIDEN
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mnie zmiana ATSS na ID ani ziębi ani grzeje, oba kawałki lubię na równi.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Journeyman666
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Journeyman666 »

A ja bym wolał żeby zagrali ATSS niż ID.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

na ATSS przyjdzie czas na trasie z FOD i NPFTD, teraz ewidentnie jest czas ID, po co robia trasę wspominkową i grają FOD i ATSS
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

I jest też czas na powrót Hallowed...
DZIADEK LEON ON TOUR;
X FACTOUR 1995
VIRTUAL XI TOUR 1998
BRAVE NEW WORLD 2000
GIVE ME THE ED TIL I"M DEAD 2003
EDDIE RIPS UP THE WORLD 2005
SOMEWHERE BACK IN TIME TOUR 2008
THE FINAL FRONTIER TOUR 2011
MAIDEN ENGLAND TOUR 2013/2014
THE BOOK OF SOULS TOUR 2016
LEGACY OF THE BEAST TOUR 2018/2022
THE FUTURE PAST TOUR 2023
RUN FOR YOU LIVES TOUR 2025/2026
Awatar użytkownika
Kuba
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: Kuba »

Budziol pisze:na ATSS przyjdzie czas na trasie z FOD i NPFTD, teraz ewidentnie jest czas ID, po co robia trasę wspominkową i grają FOD i ATSS
Po to ze trasy związanej z albumami "Fear Of The Dark" i "No Prayer For The Dying" nie będzie :???:

A z aktualnym setem rzeczywiście się specjalnie nie wysilają :neutral:
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Kuba pisze:Po to ze trasy związanej z albumami "Fear Of The Dark" i "No Prayer For The Dying" nie będzie
Oby nie było takiej trasy, jak już to całe lata 90. (NPFD, FOTD, XF i Virtual) Ja bym czekał głównie na numery z czasów blejza :P Sign of the cross na żywo to by był dla mnie większy wypas niż 7 syn.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

vyrus pisze:Też mnie to boli. Z jednej strony przerobili już sporo kawałków od kiedy grają w trio ale drugie tyle czeka na swoją kolej albo było grane po reunion ale i tak już dawno, jak choćb Bring your daughter... czy Killers. Nie wiem z czego to wynika ale dla nich to żaden problem wziąć na warsztat 1-2 nowe kawałki a dla fanów mega frajda. Na pewno nie zajmie im to wiele czasu, szybko to obcykają. Biorą za koncerty grubą kasę a tak naprawdę jadą na tym samym od dawna. Szkoda bo sam czekam na ID czy inne kawałki jak choćby Flight of Icarus czy Be quick ale z tą polityką mogę się tego nie doczekać nawet w do końca ich kariery. Tak sobie myślę, że mogliby zrobić listę kawałków od dawna nie granych i sondę na oficjalnej stronie, albo nawet tylko i dla fanklubowiczów, którzy będą mieli prawo wyłonić 3 kawałki na kolejna trasę. To byłby miły ukłon w stronę fanów.
Zdaje się, że widziałem gdzieś sondę dotyczącą najbardziej pożądanych kawałków live z TFF. Starblind był gdzieś na szarym końcu, więc na cholerę komu sonda :roll: skoro najlepszego kawałka na płycie nikt nie chce usłyszec na żywo. Założę się, że w wyniku takiej sondy set lista składałaby się tylko i wyłącznie z Fear of the Dark granego w kółko przez dwie godziny :jee: i to bez względu na to, którego okresu dotyczyłaby trasa. Sam chętnie usłyszałbym ID, Killers, czy Still Life, ale jakoś nie liczę. Może ID jeszcze jakoś sie załapie. Się zobaczy...
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Rafaello pisze: Zdaje się, że widziałem gdzieś sondę dotyczącą najbardziej pożądanych kawałków live z TFF. Starblind był gdzieś na szarym końcu, więc na cholerę komu sonda :roll: skoro najlepszego kawałka na płycie nikt nie chce usłyszec na żywo. Założę się, że w wyniku takiej sondy set lista składałaby się tylko i wyłącznie z Fear of the Dark granego w kółko przez dwie godziny :jee: i to bez względu na to, którego okresu dotyczyłaby trasa. Sam chętnie usłyszałbym ID, Killers, czy Still Life, ale jakoś nie liczę. Może ID jeszcze jakoś sie załapie. Się zobaczy...
Po pierwsze to Twoja opinia, że Starblind jest najlepszy, lepiej żeby większość była zadowolona niż żeby nikt nie był zadowolony. Po drugie, napisałem o kawałkach dawno nie granych a FOTD chyba całkiem niedawno był? Miałem na myśli cuś takiego dla przykładu: Infinite Dreams, Flight of Icarus, Bring your daughter, Killers, Still Life, Caught, Stranger, The Loneliness, Alexander, Holy Smoke, Be quick, From here... itd I teraz fani z tego zestawu mają prawo wybrać 3 kawałki. Prawda, że byłoby pięknie? Gdyby taką politykę stosowali to już dawno usłyszałbym to co chcę a nie kolejny raz TNOTB czy RTTH.
Emilio pisze:
Kuba pisze:Po to ze trasy związanej z albumami "Fear Of The Dark" i "No Prayer For The Dying" nie będzie
Oby nie było takiej trasy, jak już to całe lata 90. (NPFD, FOTD, XF i Virtual) Ja bym czekał głównie na numery z czasów blejza :P Sign of the cross na żywo to by był dla mnie większy wypas niż 7 syn.
Fakt, te kawałki mają spory potencjał z wokalem Bruce'a. Imo byłaby to najlepsza trasa z tych wspominkowych, oczywiście gdybym to ja układał set a nie Steve ;-)
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Rafaello
-#Invader
-#Invader

Post autor: Rafaello »

vyrus pisze:
Rafaello pisze: Zdaje się, że widziałem gdzieś sondę dotyczącą najbardziej pożądanych kawałków live z TFF. Starblind był gdzieś na szarym końcu, więc na cholerę komu sonda :roll: skoro najlepszego kawałka na płycie nikt nie chce usłyszec na żywo. Założę się, że w wyniku takiej sondy set lista składałaby się tylko i wyłącznie z Fear of the Dark granego w kółko przez dwie godziny :jee: i to bez względu na to, którego okresu dotyczyłaby trasa. Sam chętnie usłyszałbym ID, Killers, czy Still Life, ale jakoś nie liczę. Może ID jeszcze jakoś sie załapie. Się zobaczy...
Po pierwsze to Twoja opinia, że Starblind jest najlepszy, lepiej żeby większość była zadowolona niż żeby nikt nie był zadowolony. Po drugie, napisałem o kawałkach dawno nie granych a FOTD chyba całkiem niedawno był? Miałem na myśli cuś takiego dla przykładu: Infinite Dreams, Flight of Icarus, Bring your daughter, Killers, Still Life, Caught, Stranger, The Loneliness, Alexander, Holy Smoke, Be quick, From here... itd I teraz fani z tego zestawu mają prawo wybrać 3 kawałki. Prawda, że byłoby pięknie? Gdyby taką politykę stosowali to już dawno usłyszałbym to co chcę a nie kolejny raz TNOTB czy RTTH.
Ja się zasadniczo zgadzam, tylko nie wierzę, że wyjdą kiedykolwiek poza przetarte szlaki. Może dorzucą czasem jakiś kawałek, ale raczej z tych, które grali w ostatnich latach. Ja bym jeszcze To Tame a Land dorzucił do tej listy, a koncert mógłby otwierać Caught Somewhere in Time. Moim zdaniem, jest to tak samo realne jak wywalenie FOTD z setlisty. Co nie znaczy, że sobie nie pośpiewam na koncercie ;-)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

może już mi się coś pomyliło, ale chyba ma być kolejna odsłona historycznej, mówił zespół?
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

na 99% nastepna trasa to bedzie NOWA PŁYTA TOUR :P
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

nie mówię, ta czy następna tylko w ogóle, dobra whatever.
6 dni i przynajmniej póki co wszystko będzie jasne, bo jak już zaczną trasę to na pewno nic nie zmienią ;)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

Powiem szczerze, że czekam bardziej na nastepną. Dla mnie w konfiguracji z ME South America nie ma nic ciekawego poza Numerkiem, Górkami i Wasted Years koncertowo nic ciekawego nie ma. Jakoś ostatnio wole słuchać nowszych kawałków Maiden mimo, że bardzi cenie i lubie 4 pierwsze płyty zespołu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

VeeKing pisze:Numerkiem, Górkami i Wasted Years
te kawałki zryte są aż do bólu, RTTH to już słuchać nie mogę, grają zawsze! ;)
Cały urok tej trasy to 7th son, Prisoner...

oczywiście wszystko kwestia gustu
Ostatnio zmieniony wt maja 21, 2013 9:28 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ