Wywiady i newsy
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Wywiady i newsy
Mógłby ktoś z ekipy poruszyć w wywiadzie temat nowego albumu, bo czekam jak na zbawienie.
Taka mała ciekawostka związana z kontem IM na Facebooku: przez ostatnie dwa, trzy tygodnie sprawdzalem ile lajkow ma profil Ironów. W połowie maja było to 8,8 miliona, w chwili obecnej jest to 9milionow 50 tysięcy. Ostatnie 3 dni to przyrost o 50.000 dziennie, a w dzień przed Bilbao przybyło 100.000... I tak jest to tragicznie mała ilośc, porównując do niektórych innych zespołów: 31 milionów Metallica, Slipknot 14,5 miliona a np Black Sabbath 7,5 mln ;p
Żadne wiec z tego wnioski, poza jednym: dziennie ok 50.000 nastolatków lajkuje IM, a może tylko Eddiego....
Żadne wiec z tego wnioski, poza jednym: dziennie ok 50.000 nastolatków lajkuje IM, a może tylko Eddiego....
Bo kapele pokroju Mety czy Slipknot to typowi idole małolatów. Z pewnością nie IM czy BS albo JP - wcale mnie to nie dziwi. Cały ten FB to też swego rodzaju farsa, typowa dziecinada.
Taki Led Zeppelin ma mniej "Lików" niż IM, co z tego???
Taki Led Zeppelin ma mniej "Lików" niż IM, co z tego???
Ja tam "lajkuję" Maiden codziennie od jakiś 26 lat... Tyle, że sobie jeszcze konta na Fejsie nie założyłem, no i chyba już mi się to nie uda 
M.
M.
Wielu ich fanów to tacy właśnie ludzie, mam konto na FB i... dużo z tym problemów
Mi tez się udało tego syfu długo nie zakładać....ale niestety, gdybym nadal nie miał tam konta to nie wiedziałbym o której egzamin pisze w dany dzień....
Co do Maiden i FB to dosyć aktywnie prowadzą to konto, codziennie jakieś wzmianki, fotki i informacje typu: dziś urodziny Nicko McBraina
Co do Maiden i FB to dosyć aktywnie prowadzą to konto, codziennie jakieś wzmianki, fotki i informacje typu: dziś urodziny Nicko McBraina
Mogliby fotki publiki regularnie dodawać. Ten pamiętnik z trasy 2013 - bomba
Dobra: chodzą plotki, iż IM mają rejestrować koncert z DONINGTON na potrzeby... kolejnego DVD! Podobno już na miejscu była ekipa...
Nie zdziwiłoby mnie to
Ewentualne dvd mogłaby promować trasa po krajach, których na razie zabrakło na trasie (Azja, przecież w Japonii w końcu nie byli od feralnego 2011 + Australia też)
Na forum DOWNLOAD pojawiły się nieoficjalne informacje... Zobaczymy, pewnie po 2007 chcą się "zrehabilitować", tylko kiedy premiera? Za rok?! Ale pomysł - dobry!
I co, piąte DVD w ciągu 6 lat? Ja wiem, że wielu fanów IM kupi dosłownie wszystko z Eddiem na wierzchu (patrz. Trooper), ale wydawanie DVD z praktycznie identycznym koncertem rok po roku...no bez przesady 
Wiesz, to tylko domniemania...
póki co Dickinson będzie w Oslo w listopadzie i to pewny news 
Końcem czerwca ma wyjść biografia Bruce'a wydawnictwem Anakonda z cyklu gwiazdy
sceny
... ciekawe czy będzie w niej coś czego nie wiemy jeszcze o tym panu.. ja oczywiście kupuję i to bez wahania 
sceny
Who motivates the motivator
Wywiad z Brucem w czerwcowym wydaniu Live&Travel - magazynu Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy w Gdańsku.
http://www.liveandtravel.eu/numery/06-13/lt0613net.pdf
Okładka rządzi!
M.
http://www.liveandtravel.eu/numery/06-13/lt0613net.pdf
Okładka rządzi!
M.
powiem krótko oby nie, te DVD (które to już?) jest nikomu nie potrzebneRALF pisze:Dobra: chodzą plotki, iż IM mają rejestrować koncert z DONINGTON na potrzeby... kolejnego DVD! Podobno już na miejscu była ekipa...
acha, argumentów w stylu "nie chcesz, nie kupuj" mam serdecznie dość, bo liczy się coś takiego jak powaga kapeli, Accept jest na fali wznoszącej, mogliby spokojnie wydać DVD a jakoś tego nie robią, albo marketing albo heavy-metal
Za moment będziesz miał DVD ACCEPT z Chile... Wiesz IM a ACCEPT to jednak troszkę inna liga jest... A film DVD z Download 2013 + fragment MOR'88, który zespół ma (55 min) a do tego bonusowy materiał o przygotowywaniu koncertu byłby spełnieniem marzeń wielu fanów. Pewnie dlatego nie umieścili tegoż materiału na DVD historycznym... Taka klamra spinająca ostatnie 25 lat. W obu przypadkach po 100,000 ludzi i produkcja waląca wszystko w kosmos! Marzę o tym...
No tak, ale u Ironów te wydawanie DVD to już jest jakiś sport, co trasa to nowe DVD.
Jeśli faktycznie będzie materiał z Donington 1988 to świetnie, bo ja czekam na to by pooglądać ten koncert w dobrej jakości.
Mi się w ogóle marzy DVD z dobrymi wersjami koncertów z tras z lat 1982-1992 czy nawet 1982-1998, mogą być fragmenty nawet, to by było coś.
Natomiast w dobie internetu Donington 2013 to żaden rarytas, na youtube będą całe koncerty w dobrych wersjach z obecnej trasy, poza tym skoro jest to trasa historyczna zespół powinien na DVD przedstawiać siebie z historii.
Jak narazie mamy planowane DVD z koncertu z 2013 r., okładkę Maiden England z jakimś konio-Trooperem zamiast kultowego motocyklisty Edka, wszystko na opak, ja rozumiem, że oni chcą na siłę pokazać, że są teraz więksi niż w '80 ale bez przesady.
A DVD Accept to będzie rarytas, oni jak narazie mieli tylko jedne tego typu wydawnictwo Staying Alife z trasy Metal Heart, im się to autentycznie należy, niech chłopaki zarobią troszkę bo ich reunion jest świetny, zazdroszczę fanom Accept i Saxon, że na koncertach tych grup 80% to maniacy heavy, oba te zespoły powinny w Polsce wrócić do halówek
Jeśli faktycznie będzie materiał z Donington 1988 to świetnie, bo ja czekam na to by pooglądać ten koncert w dobrej jakości.
Mi się w ogóle marzy DVD z dobrymi wersjami koncertów z tras z lat 1982-1992 czy nawet 1982-1998, mogą być fragmenty nawet, to by było coś.
Natomiast w dobie internetu Donington 2013 to żaden rarytas, na youtube będą całe koncerty w dobrych wersjach z obecnej trasy, poza tym skoro jest to trasa historyczna zespół powinien na DVD przedstawiać siebie z historii.
Jak narazie mamy planowane DVD z koncertu z 2013 r., okładkę Maiden England z jakimś konio-Trooperem zamiast kultowego motocyklisty Edka, wszystko na opak, ja rozumiem, że oni chcą na siłę pokazać, że są teraz więksi niż w '80 ale bez przesady.
A DVD Accept to będzie rarytas, oni jak narazie mieli tylko jedne tego typu wydawnictwo Staying Alife z trasy Metal Heart, im się to autentycznie należy, niech chłopaki zarobią troszkę bo ich reunion jest świetny, zazdroszczę fanom Accept i Saxon, że na koncertach tych grup 80% to maniacy heavy, oba te zespoły powinny w Polsce wrócić do halówek
Co to komu przeszkadza? Jak ktoś ma manię kolekcjonowania to może mieć problem ale dla większości ludzi to raczej plus niż minus.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.