Kiss
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Re: Kiss
Jeśli ktoś tu jeszcze pamięta o tym świetnym i genialnym zespole to:
Rock legend Paul Stanley, the iconic voice and driving force behind KISS, one of the most successful and influential bands ever born on American soil, yesterday underwent surgery to address some recurring vocal cord issues. According to doctors, the procedure was a success, Paul’s recovery will be swift and complete, and one of rock’s greatest showmen of all time will yet again preach his rock ‘n’ roll gospel to millions in 2012.
“I hold myself to a higher standard than others do,” Stanley said. “With that in mind, I wanted to remedy a few minor issues that come with forty years of preaching rock ‘n’ roll.”
Stanley’s activities show no sign of slowing down as sales of his highly-acclaimed artwork continue to climb into the multiple seven-figure range, his being named Ambassador Spokesperson for the world-renowned House Research Institute, and Stanley’s overseeing of the ever-expanding KISS empire and worldwide brand with more than 3,000 highly-successful licensees.
Czyli po krótce - Paul poddał sie operacji regerującej w miare możliwości jego głos(tak po najprostszym tłumaczeniu), co moim zdaniem było świetnym pomysłem, ponieważ na ostatnich dwóch trasach brzmiał powiedzmy sobie szczerze nienajlepiej.
Podobnej operacji poddał się Steven Tyler z Aerosmith, i zostało to nawet nagrane dla National Geographic:
Steven Tyler surgery od 2:36
Rock legend Paul Stanley, the iconic voice and driving force behind KISS, one of the most successful and influential bands ever born on American soil, yesterday underwent surgery to address some recurring vocal cord issues. According to doctors, the procedure was a success, Paul’s recovery will be swift and complete, and one of rock’s greatest showmen of all time will yet again preach his rock ‘n’ roll gospel to millions in 2012.
“I hold myself to a higher standard than others do,” Stanley said. “With that in mind, I wanted to remedy a few minor issues that come with forty years of preaching rock ‘n’ roll.”
Stanley’s activities show no sign of slowing down as sales of his highly-acclaimed artwork continue to climb into the multiple seven-figure range, his being named Ambassador Spokesperson for the world-renowned House Research Institute, and Stanley’s overseeing of the ever-expanding KISS empire and worldwide brand with more than 3,000 highly-successful licensees.
Czyli po krótce - Paul poddał sie operacji regerującej w miare możliwości jego głos(tak po najprostszym tłumaczeniu), co moim zdaniem było świetnym pomysłem, ponieważ na ostatnich dwóch trasach brzmiał powiedzmy sobie szczerze nienajlepiej.
Podobnej operacji poddał się Steven Tyler z Aerosmith, i zostało to nawet nagrane dla National Geographic:
Steven Tyler surgery od 2:36
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

tym niemniej set w Ostrawie został okrojony o 3 utwory
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

www.youtube.com/watch?v=gNDMT5dXX6E
Świeżutki, bardzo ciekawy film o teraźniejszości i przyszłości muzycznej części showbizu (m.in. o sprzedaży muzyki i merchu, koncertach etc. - w tym bardzo sensowne, wyważone wypowiedzi Paula Stanleya). Polecam!
Świeżutki, bardzo ciekawy film o teraźniejszości i przyszłości muzycznej części showbizu (m.in. o sprzedaży muzyki i merchu, koncertach etc. - w tym bardzo sensowne, wyważone wypowiedzi Paula Stanleya). Polecam!
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Ani żadna rewolucja, ani masakra. Po prostu stary, dobry Kiss
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

moim zdaniem lepszy niż poprzedni singiel. no i warto wspomnieć że praktycznie wszędzie stał się numerem jednym wśród singli. USA, Norwegia, Australia, Szwecja... a w polsce nawet niedostępny - to tylko pokazuje, zresztą wiadomo co...
teraz tylko czekać i mieć nadzieje aby płyta była w podobnym klimacie i trasa 2013!!
teraz tylko czekać i mieć nadzieje aby płyta była w podobnym klimacie i trasa 2013!!
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Po obejrzeniu tej relacji podjąłem decyzję, że 2013 r. bez przynajmniej 1 koncertu Kiss byłby dla mnie rokiem straconym, a do tego nie mogę dopuścić. 
www.youtube.com/watch?v=sOie_knZhNw
www.youtube.com/watch?v=sOie_knZhNw
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Bałem się odświeżać tego tematu, ale jak już Panowie mnie wyręczyli, to się podczepię 
Kilka tygodni temu rozglądałem się za zespołami grającymi przyjemnego dla ucha rock n' rolla. Dorwałem na parę chwil płytkę Creatures of the night i uznałem, że to jest to.
Od tamtego czasu staram się oswoić z wszystkimi płytami. W większości są strzałem w dziesiątkę. Jestem pod wielkim wrażeniem przebojowości wielu ich kawałków.
Za to ich wizerunek i spektakularne występy są dowodem na nadzwyczajną kreatywność. "Wszystko co dobre w showbiznesie najpierw zrobili KISS".
Aż mi wstyd, że wcześniej jedynie kojarzyłem ich ze zdjęć.
A z racji, że to dość melodyjny styl, nie mam oporów żeby dręczyć resztę domowników moją manią
Kilka tygodni temu rozglądałem się za zespołami grającymi przyjemnego dla ucha rock n' rolla. Dorwałem na parę chwil płytkę Creatures of the night i uznałem, że to jest to.
Od tamtego czasu staram się oswoić z wszystkimi płytami. W większości są strzałem w dziesiątkę. Jestem pod wielkim wrażeniem przebojowości wielu ich kawałków.
Za to ich wizerunek i spektakularne występy są dowodem na nadzwyczajną kreatywność. "Wszystko co dobre w showbiznesie najpierw zrobili KISS".
Aż mi wstyd, że wcześniej jedynie kojarzyłem ich ze zdjęć.
A z racji, że to dość melodyjny styl, nie mam oporów żeby dręczyć resztę domowników moją manią
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Gdybym tylko miał wolne 2-3 tys. baksów, nie zastanawiałbym się długo, co z nimi zrobić.
www.thekisskruise.com
Może się uda w przyszłym roku...
www.thekisskruise.com
Może się uda w przyszłym roku...
-
Mike Stanley
- -#Ancient mariner

Sam już kalkulowałem i niestety to wychodzi jakieś minimum 5-7 tys... Z czego ponad połowę stanowi sam przelot 
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Za kilka miesięcy, tzn. najpóźniej jesienią, na rynek trafi autobiografia/poradnik z wątkami autobiograficznymi autorstwa Paula Stanleya.
Szukałem już wcześniej w tej sprawie i nigdzie żadnego info o supporcie więc chyba tylko KISS tego wieczoru zaszaleje na scenie.
Wcześniej w Kopenhadze i Berlinie supportem jest Five Finger Death Punch, ale czy w Pradze również?
Wcześniej w Kopenhadze i Berlinie supportem jest Five Finger Death Punch, ale czy w Pradze również?
Koncert był masakryczny. KISS potwierdzili że są jedną z najlepszych (o ile nie najlepszą) kapel koncertową świata. Muzycznie rewelacja, nie da się wskazać słabszego numeru, bo każdy z kawałek w secie (który również był świetnie dobrany) został zagrany z pełną rock'n'rollową werwą. Nawet kawałki z nowej płyty to prosty rockowy sierpowy między oczy. Niesamowita forma, niekwestionowaną gwiazdą wieczoru był Gene "The Demon" Simmons. Byłem w 3 rzędzie od barierek pod samą sceną, za dużego kotła nie było bo wiadomo Pepiki naród spokojny (u nas na bank pogo by było i ludzie na fali) więc świetnie się oglądało. Show niesamowity. Hala wypełniona do ostatniego miejsca.
Na minus jedynie białe confetti i białe kostki więc jak ktoś dorwał w locie tego artefakta ten szczęściarz, gdy spadła na ziemię znalezienie kostki niemożliwe
Filmiki i fotki
https://www.youtube.com/watch?v=-pW07yYCaeU
https://www.youtube.com/watch?v=b8PksELAeHs
https://www.youtube.com/watch?v=sa9RkxI2cG4
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
Na minus jedynie białe confetti i białe kostki więc jak ktoś dorwał w locie tego artefakta ten szczęściarz, gdy spadła na ziemię znalezienie kostki niemożliwe
Filmiki i fotki
https://www.youtube.com/watch?v=-pW07yYCaeU
https://www.youtube.com/watch?v=b8PksELAeHs
https://www.youtube.com/watch?v=sa9RkxI2cG4
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater