Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Setlista Maiden England World Tour - dyskusja
byłby komplet bo większość ludzi idąc na koncert nie zaprząta sobie głowy jaki będzie set
to wiesz co by się wtedy działo na publice gdyby stado 15 latków nie usłyszało ani Numbera, ani Troopera, ani Running Free, ani Evil That Man Do, ani Minutek...nie byłoby Feara !!! , nie było Run to the Hills !!! wyobrażasz sobie te wycia, te krzyki, te zdezorientowane miny...to byłoby żałosne wręcz
-
Deleted User 2259
No to sobie możesz pomarzyć.Nomad1985 pisze:Marzy mi się by na trasie pożegnalnej przygotowali 12-13 utworów.
pisząc marzy mi się, nie miałem na myśli "marzę o tym by zagrali" tylko "wiem doskonale, że tego nie zrobią, ale sobie tam mogę pomarzyć"Invader pisze:No to sobie możesz pomarzyć.Nomad1985 pisze:Marzy mi się by na trasie pożegnalnej przygotowali 12-13 utworów.
niestety dopiero teraz widać wszystkie wady tego, że Ironi stali się tacy mega-popularni, w latach 80, 90 potrafili się jakoś bardziej bawić muzyką, setami, dziś jest jak w firmie
co nie zmienia faktu, że kocham Iron Maiden ponad wszystko, ale jakoś tak dziwnie się składa, że to częściej sezonowcy bronią IM przed fanami niż odwrotnie, bo im to wszystko jakoś dziwnym trafem nie przeszkadza
Może sie kiedyś uda żeby zagrali po kawałku/dwóch z KAŻDEJ płyty
Piękna by była taka trasa pożegnalna
Na takim koncercie z wymarzonym i nietypowym setem komplet myślę że by był. Ale reakcja publiki pewnie dość niemrawa. Wystarczy zobaczyć co się dzieje wśród publiki w trakcie Troopera/2MTM/FOTD a co się dzieje np. w trakcie Talisman/Dance of Death/Clairvoyant itp. Ewidentnie w trakcie tych klasyków "największych z największych" (w cudzysłowiu bo wiadomo, że każdy ma swój zestaw klasyków, lecz jednak te najważniejsze się pokrywają) jest pełny ogień! A w trakcie innych utworów też dobra zabawa ale jednak jakby trochę ciszej i spokojniej.
Dlatego taki koncert mógłby być dziwny bo 90% publiki by nie znało tych utworów lub znałoby je słabo. Ja sam nie jestem pewny czy wszystko bym tak z pamięci z Brucem śpiewał...
Dlatego taki koncert mógłby być dziwny bo 90% publiki by nie znało tych utworów lub znałoby je słabo. Ja sam nie jestem pewny czy wszystko bym tak z pamięci z Brucem śpiewał...
Ostatnio zmieniony ndz cze 09, 2013 12:17 am przez wojteq, łącznie zmieniany 1 raz.
wcale nie musiałoby być rewelacji:VeeKing pisze:Może sie kiedyś uda żeby zagrali po kawałku/dwóch z KAŻDEJ płytyPiękna by była taka trasa pożegnalna
1 płyta - IRON MAIDEN
2 - WRATHCHILD
3 - 666 / RTTH
4 - TROOPER
5 - 2M2M
6 - WY/HCW
7 - CIPWM / TETMD czy CLAIRVOYANT
8 - BYDTTS
9 - FOTD
10 - LORD / SIGN
11 - CLANSMAN / FUTUREAL
12 - WICKERMAN
13 - WILDEST DREAMS
14 - DIFFERENT WORLD
15 - EL DORADO
i szału nie ma a z wszystkich płyt set
tym bardziej, że z płyt z Blazem by "wicie, rozumicie" zrezygnowali
Tak czy owak, nie ma Infinite Dreams, ciesze się ze zrobię tylko 2 koncerty na tej trasie
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Bardziej coś w stylu:
1. The Ides of March
2. Iron Maiden
3. Children of the Damned
4. Revelations
5. Powerslave
6. Wasted Years
7. Can I Play with Madness
8. No Prayer for the Dying
9. Sign of the Cross
10. Afraid to Shoot Strangers
11. Futureal
12. Blood Brothers
13. Journeyman
14. The Pilgrim
15. When The Wild Wind Blows
encore:
churchill/aces high
Killers
Coming Home
Oczywiście setlista mogłaby być inna
zależy ile jeszcze płyt nagrają 
1. The Ides of March
2. Iron Maiden
3. Children of the Damned
4. Revelations
5. Powerslave
6. Wasted Years
7. Can I Play with Madness
8. No Prayer for the Dying
9. Sign of the Cross
10. Afraid to Shoot Strangers
11. Futureal
12. Blood Brothers
13. Journeyman
14. The Pilgrim
15. When The Wild Wind Blows
encore:
churchill/aces high
Killers
Coming Home
Oczywiście setlista mogłaby być inna
No to jest fakt. Ja też często tu narzekam, że w kółko tłuką to samo ale mimo że kolejny raz usłyszę TNOTB czy Troopera to na tych kawałkach pewnie będę darł się głośniej i udzieli mi się więcej emocji niż na tych z wymarzonej setlisty. To chyba jest bardziej ciekawość jak zabrzmiałby dziś na żywo np Flight of Icarus czy Judas be my guide, ot taka zachcianka kogoś kto już był na koncercie nie jeden raz. W sumie bardziej przydałyby mi się te kawałki w wersji live do słuchania w domu niż akurat na koncerciewojteq pisze:Na takim koncercie z wymarzonym i nietypowym setem komplet myślę że by był. Ale reakcja publiki pewnie dość niemrawa. Wystarczy zobaczyć co się dzieje wśród publiki w trakcie Troopera/2MTM/FOTD a co się dzieje np. w trakcie Talisman/Dance of Death/Clairvoyant itp. Ewidentnie w trakcie tych klasyków "największych z największych" (w cudzysłowiu bo wiadomo, że każdy ma swój zestaw klasyków, lecz jednak te najważniejsze się pokrywają) jest pełny ogień! A w trakcie innych utworów też dobra zabawa ale jednak jak by trochę ciszej i spokojniej.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
No dokładnie!vyrus pisze:No to jest fakt. Ja też często tu narzekam, że w kółko tłuką to samo ale mimo że kolejny raz usłyszę TNOTB czy Troopera to na tych kawałkach pewnie będę darł się głośniej i udzieli mi się więcej emocji niż na tych z wymarzonej setlisty. To chyba jest bardziej ciekawość jak zabrzmiałby dziś na żywo np Flight of Icarus czy Judas be my guide, ot taka zachcianka kogoś kto już był na koncercie nie jeden raz. W sumie bardziej przydałyby mi się te kawałki w wersji live do słuchania w domu niż akurat na koncercie
Ja mam akurat zupełnie na odwrót, zawsze na kolejnym koncercie Iron Maiden najwięcej emocji mam przy utworach słyszanych pierwszy raz, dlatego, że kojarzą mi się właśnie z TYM koncertem ....akurat The Trooper obiektywnie jest niesamowitym utworem koncertowym, nigdy w zasadzie nie zawodzi, no ale akurat w wypadku Maiden England Still Life na jego miejsce to byłoby coś...Troopera jeszcze zdążą zagraćvyrus pisze:No to jest fakt. Ja też często tu narzekam, że w kółko tłuką to samo ale mimo że kolejny raz usłyszę TNOTB czy Troopera to na tych kawałkach pewnie będę darł się głośniej i udzieli mi się więcej emocji niż na tych z wymarzonej setlisty. To chyba jest bardziej ciekawość jak zabrzmiałby dziś na żywo np Flight of Icarus czy Judas be my guide, ot taka zachcianka kogoś kto już był na koncercie nie jeden raz. W sumie bardziej przydałyby mi się te kawałki w wersji live do słuchania w domu niż akurat na koncerciewojteq pisze:Na takim koncercie z wymarzonym i nietypowym setem komplet myślę że by był. Ale reakcja publiki pewnie dość niemrawa. Wystarczy zobaczyć co się dzieje wśród publiki w trakcie Troopera/2MTM/FOTD a co się dzieje np. w trakcie Talisman/Dance of Death/Clairvoyant itp. Ewidentnie w trakcie tych klasyków "największych z największych" (w cudzysłowiu bo wiadomo, że każdy ma swój zestaw klasyków, lecz jednak te najważniejsze się pokrywają) jest pełny ogień! A w trakcie innych utworów też dobra zabawa ale jednak jak by trochę ciszej i spokojniej.
Chyba tylko fani Maiden narzekaja, ze zespol gra 'oklepane' kawałki
nie jezdzijcie na tyle koncertów to nie bedzie problemu
Jak sie jest na kilku koncertach Maiden w roku to kazdy kawałek staje sie w koncu 'oklepanym'. Ja nie lubie wielu kawałków w wersjach studyjnych ale na koncertach juz jednak power jest 
Widzę, ze nie tylko mi opadłokrusejder pisze:Tak czy owak, nie ma Infinite Dreams, ciesze się ze zrobię tylko 2 koncerty na tej trasie
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
-
Deleted User 2259
To i ja sobie secik strzele(2 h)
Ps.Biorę pod uwage tylko wałki grane live.
1.Transylvania
2.Innocent Exile
3.22 Acacia Avenue
4.To Tame A Land
5.Losfer Words (Big 'Orra)
6.Stranger in a Strange Land
7.Infinite Dreams
8.Public Enema # 1
9.Afraid to Shoot Strangers
10.Man on the Edge
11.Futureal
12.Brave New World
13.Paschendale
14.These Colours Don't Run
15.El Dorado
Intermission 5 minut na piwo,jak na razie 81 minut.
16.The Number Of The Beast
17.The Trooper
18.Powerslave
Encore:
19.Wasted Years
20.The Evil That Men Do
21.Fear Of The Dark(Dobra niech będzie
)
Encore 2:
22.Hallowed Be Thy Name
Ps.Biorę pod uwage tylko wałki grane live.
1.Transylvania
2.Innocent Exile
3.22 Acacia Avenue
4.To Tame A Land
5.Losfer Words (Big 'Orra)
6.Stranger in a Strange Land
7.Infinite Dreams
8.Public Enema # 1
9.Afraid to Shoot Strangers
10.Man on the Edge
11.Futureal
12.Brave New World
13.Paschendale
14.These Colours Don't Run
15.El Dorado
Intermission 5 minut na piwo,jak na razie 81 minut.
16.The Number Of The Beast
17.The Trooper
18.Powerslave
Encore:
19.Wasted Years
20.The Evil That Men Do
21.Fear Of The Dark(Dobra niech będzie
Encore 2:
22.Hallowed Be Thy Name
[SPAM]
Wiecie, że enema u nas oznacza lewatywe w terminologi lekarskiej?
[/SPAM]
Wiecie, że enema u nas oznacza lewatywe w terminologi lekarskiej?
[/SPAM]
czy gdy graja dzień po dniu w tym samym kraju, albo nawet w tym samym mieście np ostatnio Frankfurt, czyli w sumie podejrzewam dla tej samej publiki, tez nie ma szans na wymianę 1 lub 2 kawłków?
Szanse zawsze są, ale oni z nich nie korzystają.