Big Survivor
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Big Survivor
Przecież pierwsze dwa albumy są świetne (w szczególności Killers). Strasznie niedoceniane płyty, bo bez Bruce'a, bo z Paulem, bo za dużo punkowych wpływów
No wiadomo, że z późniejszych płyt Maiden niemal każda będzie w czołówce, jednak w 1980 jest masa lepszych płyt. Ale forum Ironów to nie ma się co dziwić, że większość każdy ich album będzie dawać na 1 miejsce.Invader pisze:Pablo jestem pozytywnie zaskoczony,że nie głosowałeś na Maiden ja tylko przez sentyment,prawdziwa potęga Maiden nadejdzie dopiero w późniejszych latach.
- LukaSieka
- -#The Man Who Would Be Spammer

1. Black Sabbath - Heaven And Hell
2. Iron Maiden - Iron Maiden
3. Judas Priest - British Steel
4. Motorhead - Ace Of Spades
5. Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz
6. AC/DC - Back In Black
7. Diamond Head - Lightning To The Nations
8. Saxon - Strong Arm Of The Law
9. Ramones - End Of The Century
10. Saxon - Wheels Of Steel
2. Iron Maiden - Iron Maiden
3. Judas Priest - British Steel
4. Motorhead - Ace Of Spades
5. Ozzy Osbourne - Blizzard Of Ozz
6. AC/DC - Back In Black
7. Diamond Head - Lightning To The Nations
8. Saxon - Strong Arm Of The Law
9. Ramones - End Of The Century
10. Saxon - Wheels Of Steel
So what if the master walked on the water.
I don't see him trying to stop the slaughter.
autentycznie genialny rok, lata 1980-1984 to najwspanialsze czasy muzyki, rządziliśmy my a nie pijana dzieciarnia z Bay Area 
1.Saxon-Strong Arm of the Law
2.Black Sabbath-Heaven and Hell
3.Judas Priest-British Steel
4.Iron Maiden-Iron Maiden
5.AC/DC-Back in Black
6.Motorhead-Ace of Spades
7.Michael Schenker-Armed and Ready
8.Angel Witch-Angel Witch
9.Saxon-Wheels of Steel
10.Thin Lizzy-Chinatown
1.Saxon-Strong Arm of the Law
2.Black Sabbath-Heaven and Hell
3.Judas Priest-British Steel
4.Iron Maiden-Iron Maiden
5.AC/DC-Back in Black
6.Motorhead-Ace of Spades
7.Michael Schenker-Armed and Ready
8.Angel Witch-Angel Witch
9.Saxon-Wheels of Steel
10.Thin Lizzy-Chinatown
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

W sumie przyznaje Ci 100% racji, Rock bottom to jedna z moich absolutnie ulubionych płyt, tylko niestety muszę Cię zmartwić, te wszystkie głosy tutaj na Rock Bottom to głosy na płytę, która musi odpaść, a nie wygraćvoivod' pisze:to widzę ze Wyatt wygrał lata 70, niezłe : D i dobrze bo to bez dwóch zdań jeden z najbardziej niedocenianiach albumów w historii muzyki rockowej i totalnie nieznany w kraju wychowanym na audycjach sweterkowej Trójki.
Mój głos na Powerage, chociaż i tak Rock Bottom już się nie uratuje
Matek pisze:Rock Bottom niech będzie bo nawet nie słyszałem![]()
No i dlatego takie głosowanie nie ma za bardzo sensu.
Kurczę, pominąłem kilka głosowań :<
1. Joy Division - Closer 10 pkt.
2. Talking heads - Remain in Light 9 pkt.
3. Embyro - Embryo's Reise 8 pkt. - Embyro mimo upadku prog-rocka nadal świetnie się trzyma!
4. Diamond head - Lighting to the nations 7 pkt.
5. Saxon - Wheels of steel 6 pkt.
6. Art zoyd - Génération sans futur 5 pkt.
7. Saxon - Strong arm of the Law 4 pkt.
8. Iron maiden - Iron maiden 3 pkt.
9. Motorhead - Ace of Spades 2 pkt.
10. Judas Priest - British steel 1 pkt.
wiem, wiem, nie doczytalem zasad na początku : DDIronCezarek pisze:W sumie przyznaje Ci 100% racji, Rock bottom to jedna z moich absolutnie ulubionych płyt, tylko niestety muszę Cię zmartwić, te wszystkie głosy tutaj na Rock Bottom to głosy na płytę, która musi odpaść, a nie wygrać
btw, serio masz 14 lat? :]
- IronCezarek
- -#Clairvoyant

No ja też właśnie, a ucieszyłem się :<voivod' pisze:wiem, wiem, nie doczytalem zasad na początku : DDIronCezarek pisze:W sumie przyznaje Ci 100% racji, Rock bottom to jedna z moich absolutnie ulubionych płyt, tylko niestety muszę Cię zmartwić, te wszystkie głosy tutaj na Rock Bottom to głosy na płytę, która musi odpaść, a nie wygrać
btw, serio masz 14 lat? :]
Tak, całkiem serio, zresztą, przecież jeszcze rok temu byłem tu na forum bardzo... "charakterystycznym" userem, raczej w kontekście negatywnym
To spoko, dla mnie w tym wieku szczytem muzycznego wyrafinowania było Queen i w życiu nie przyszło by mi do głowy słuchać Wyatta, czy Art Zoyd : D No ale to było na długo zanim można było o wszystkim przeczytać w internecie : DDD
-
Deleted User 2259
Odpada Robert Wyatt
1.Deep Purple-In Rock(1970)
2.Led Zeppelin - IV(1971)
3.Deep Purple-Machine Head(1972)
4.Pink Floyd-The Dark Side Of The Moon(1973)
6.Pink Floyd-Wish You Were Here(1975)
7.Judas Priest-Sad Wings Of Destiny(1976)
8.Rainbow - Rising(1976)
9.AC/DC - Let There Be Rock(1977)
10.AC/DC- Powerage(1978)
11.Motörhead-Overkill(1979)
Głos Ponownie na Powerage.
8.Rainbow - Rising(1976)
10.AC/DC- Powerage(1978)
Głos Ponownie na Powerage.
-
The Burczax
- -#Moonchild

Głos na Rainbow - Rising
Pink Floyd Wish You Were Here
ojoj, cry me a river. Większość konkursów z listami otwartymi nie ma sensu zatem, idąc Twoim tokiem rozumowania. Chyba, że zmusisz wszystkich do przesłuchania całego dostępnego materiałuIronCezarek pisze:Matek pisze:Rock Bottom niech będzie bo nawet nie słyszałem![]()
![]()
No i dlatego takie głosowanie nie ma za bardzo sensu.
a Rock Bottom przesłuchałem nawet, nie jakoś szczególnie wnikliwie, ale wystarczająco, żeby się upewnić, że drugi raz zagłosowałbym tak samo. Zupełnie nie moja bajka. Może kiedyś bym jeszcze postanowił być twardym i poświęcić temu tyle czasu, żeby zrozumieć, ale już na to za stary i zbyt leniwy jestem. I nie ma co jęczeć tutaj, tylko dlatego, że dla Ciebie to płyta wyjątkowa. Każdy ma jakieś skrzywienia, których prawie nikt nie rozumie
następny do odstrzału Powerage
AC/DC- Powerage(1978)
Pink Floyd-Wish You Were Here
Clan Of Xymox 7.02 ; E.Clapton 29.04 ; Hellhaim,Orgasmatron 16.05 ;Metallica 19.05 ;Savatage + 11.08 ;Deep Purple 8.10 ; Acid Drinkers 12.12
- Nicko McBrain
- -#Long distance runner

Pink Floyd-Wish You Were Here
AC/DC - Powerage
- DeJMIeN Wielki
- -#Clansman

Pałarage
-
Deleted User 2259
No więc zaczynamy rok 1981,ale najpierw
Odpada Powerage
8.Rainbow - Rising(1976)
Glos na Rising.
W roku 1980 głosowało aż 19 użytkowników!!!(Nowy rekord,pobijemy nie?) i 45 albumów(rekord to 47,więc dalej nie pobity)panowie Voivod,Iron Cezarek we trzech dajemy po kilka płyt na które nikt inny prócz nas samych nie głosuje,więc może uda się pobić ten rekord
.
A oto najlepsza 10,bardzo wyrównana walka,spodziewałem się jednak innego wygranego
1980:
10,9:Angel Witch - Angel Witch 26 pkt,Closer - Joy Division 26 pkt
8:RUSH-PERMANENT WAVES 37 pkt,dobra i pierwsza dyszka
7.Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz 50 pkt.
6.Saxon - Strong Arm Of The Law 55 pkt.
Duża przepaść punktowa,tu walka była bardzo wyrównana.
5.Motorhead-Ace Of Spades 100 pkt.
4. AC/DC - Back in Black 111 pkt.
Najlepsza trójka(Zamieniłbym trzecie miejsce na 1 i było by spoko)
3.Judas Priest-British Steel 115 pkt.
2.Black Sabbath- Heaven and Hell 121 pkt.(Tak blisko,jak dla mnie to jest prawdziwy zwycięzca,bo nietrudno jest wygrać kapeli której to forum jest poświęcone,patrz niżej)
1.Iron Maiden-Iron Maiden 124 pkt Jestem trochę zaskoczony,ja wiem,że maiden,ale moim zdaniem jest kilka lepszych płyt z tego rocznika,no i jak w podsumowanie dekady będą prawie same Maideny,to prawie jak surviovor Maiden,całe szczęście,że nie wydawali płyty co roku
.
Moja 10 rocznika 1981:
Tradycyjnie w nawiasie ulubione utwory z danego LP.
Pierwsza trójka ciężki wybór.(3 albumy które na jednym forum są uważane,za najlepsze 3 albumy roku 1981,więc cóż wydaje mi się,że mam niezły gust,tyle,że u mnie kolejność trochę inna no i, ze tam glosowały dziadki w przedziale wiekowym od 25 do 60)
1.RUSH-MOVING PICTURES 10 PKT.
MOIM ZDANIEM NAJLEPSZY ALBUM TEGO ROCZNIKA,OPUS TEGO ZESPOŁU,ANI JEDNEGO WYPEŁNIACZA,ŚWIETNA PRODUKCJA I KLIMAT PŁYTY,I 2 NAJLEPSZY ALBUM ROCZNIKA 1981 U MNIE NR 1,TU NIE SPODZIEWAM SIĘ NIE WIADOMO JAKIEGO MIEJSCA,BO TO TYLKO ZABAWA JEDNAK ZAPEWNIAM,ZE MOVING PICTURES ZAWIERA W SOBIE WSZYSTKIE NALEPSZE ELEMENTY MUZYKI RUSH,I JEST TYM CZYM DLA MAIDEN TAKI SSOASS,DZIĘKUJE DOBRANOC,NO TO JESZCZE NAJLEPSZE NUMERY(WSZYSTKO,ALE NAJBARDZIEJ:RED BARCHETTA,LIMELIGHT,THE CAMERA EYE,VITAL SIGNS)
2.
Jon And Vangelis-The Friends of Mr Cairo 9 pkt.Tam nr 3,tu nr 2.Co tu dużo gadać najlepszy ich album,wspaniały Duet w najlepszym wydaniu.Album który znam od dziecka i mam do niego wielki sentyment(I'll Find My Way Home,State of Independence-ta końcówka,The Friends of Mr. Cairo-Jeden z moich nr wszech czasów,i ten śpiew Jona Andersona,lubie Śpiewaków metalowych,jednak tam chodzi bardzie o energie,i oni nie potrafia mnie ruszyć tak jak np.Layne Staley czy Jon Anderson,którzy śpiewem tak przekazują emojce,wyrażaja siebie jak nikt inny,no i potem płacze jak małe dziecko,i za to ich właśnie kocham istawiam wyżej niż killers,Outside of This (Inside of That))
3.
King Crimson-Discipline 8 pkt.,nr 1 jak dla mnie nr 3.Oj udała się im ta płyta,i konkurencja za bardzo niesilna w tym roku,jednak znalazły się 2 albumy które darze większym uczuciem[Frame by Frame,Indiscipline,The Sheltering Sky,Discipline)
4.
Iron Maiden-Killers 7 pkt.Świetny album,dla mnie o niebo lepszy od debiutu,pierwszy album z Adrianem,miód solówki,pierwsza płyta z Birchem za konsoletą,no i przede wszystkim GENIALNA sekcja rytmiczna Burr[*]-Harris jest to chyba moja ulubiona płyta Maiden pod tym względem,utwory moją takiego kopa i moc,że kopią po mordzie za każdym razem,pewnie się narażę wielu użytkownikom,ale uważam,że jest to lepszy album i od IM, i od TNOTB).A Najlepsze momenty(Genghis Khan,Innocent Exile,Purgatory,,Drifter)Jakby co to Maiden słucham 15 lat i wałki pokroju Murder czy Killers,po prostu mi się przejadły,te jeszcze dają radę,ps dobra płyta,ale znalazłem 3 lepsze w moim rankingu,które zdecydowanie są lepszymi pozycjami w dyskografii tych zespołów niżli Killers,które uważam nie powinno wygrać tego rocznika
,prawdziwe zwycięstwa Maiden powinny przyjść dopiero później:P.
5.
Genesis-Abacab 6 pkt.Nie mogło ich zabraknąć,w każdym roku wymieniałem Genesis kiedy tylko wydawali album,ale nigdy nie byli za podium,tym razem płyta o wiele słabsza,i zmieniająca styl co raz bardziej,jednak jest tu kilka fajnych momentów .(Abacab,No Reply at All,Me and Sarah Jane,Dodo/Lurker-Niszczy)
6.
ELO-TIME 5 pkt.(Twilight,Ticket to the Moon,Rain Is Falling,21st Century Man)
7.
The Moody Blues-Long Distance Voyager 4 pkt.,świetny album i świetna okładka,polecam.(The Voice-wagary a jak,Talking Out of Turn,Gemini Dream,Nervous)
8.
Phil Collins-Face Value 3 pkt.,debiut Philla jak najbardziej słuchalny(In the Air Tonight,Hand in Hand,I Missed Again,If Leaving Me Is Easy)
9.
John McLaughlin-Belo Horizonte 2 pkt,daje rade.[La Baleine,One Melody,Manitas d'Oro (For Paco de Lucia)
10.
Judas Priest-Point Of Entry 1 pkt.Co tu dużo gadać płyta nawet spoko,ale mają lepsze krążki i te wcześniejsze jak i póżniejsze.(Heading Out to the Highway,Hot Rockin',Solar Angels)
Czekam na wasze typy.
Odpada Powerage
8.Rainbow - Rising(1976)
Glos na Rising.
W roku 1980 głosowało aż 19 użytkowników!!!(Nowy rekord,pobijemy nie?) i 45 albumów(rekord to 47,więc dalej nie pobity)panowie Voivod,Iron Cezarek we trzech dajemy po kilka płyt na które nikt inny prócz nas samych nie głosuje,więc może uda się pobić ten rekord
A oto najlepsza 10,bardzo wyrównana walka,spodziewałem się jednak innego wygranego
1980:
10,9:Angel Witch - Angel Witch 26 pkt,Closer - Joy Division 26 pkt
8:RUSH-PERMANENT WAVES 37 pkt,dobra i pierwsza dyszka
7.Ozzy Osbourne - Blizzard of Ozz 50 pkt.
6.Saxon - Strong Arm Of The Law 55 pkt.
Duża przepaść punktowa,tu walka była bardzo wyrównana.
5.Motorhead-Ace Of Spades 100 pkt.
4. AC/DC - Back in Black 111 pkt.
Najlepsza trójka(Zamieniłbym trzecie miejsce na 1 i było by spoko)
3.Judas Priest-British Steel 115 pkt.
2.Black Sabbath- Heaven and Hell 121 pkt.(Tak blisko,jak dla mnie to jest prawdziwy zwycięzca,bo nietrudno jest wygrać kapeli której to forum jest poświęcone,patrz niżej)
1.Iron Maiden-Iron Maiden 124 pkt Jestem trochę zaskoczony,ja wiem,że maiden,ale moim zdaniem jest kilka lepszych płyt z tego rocznika,no i jak w podsumowanie dekady będą prawie same Maideny,to prawie jak surviovor Maiden,całe szczęście,że nie wydawali płyty co roku
Moja 10 rocznika 1981:
Tradycyjnie w nawiasie ulubione utwory z danego LP.
Pierwsza trójka ciężki wybór.(3 albumy które na jednym forum są uważane,za najlepsze 3 albumy roku 1981,więc cóż wydaje mi się,że mam niezły gust,tyle,że u mnie kolejność trochę inna no i, ze tam glosowały dziadki w przedziale wiekowym od 25 do 60)
1.RUSH-MOVING PICTURES 10 PKT.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
The Moody Blues-Long Distance Voyager 4 pkt.,świetny album i świetna okładka,polecam.(The Voice-wagary a jak,Talking Out of Turn,Gemini Dream,Nervous)8.
9.
John McLaughlin-Belo Horizonte 2 pkt,daje rade.[La Baleine,One Melody,Manitas d'Oro (For Paco de Lucia)10.
Czekam na wasze typy.