Plany na 2014 - spekulacje

Wszystko na temat trasy Maiden England 2012 -2014

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Plany na 2014 - spekulacje

Post autor: Mr.Hankey »

Emilio pisze:Opinia jest jak dziura w d***, każdy ma swoją.
Tylko są pewne opinie, którymi lepiej się nie dzielić, bo można się narazić na śmieszność :roll:
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 2:40 pm przez Mr.Hankey, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Slaug pisze:I łyknę wszystko - cokolwiek by nie wydali.
To szczerze współczuję.
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

vyrus pisze:Czujecie to co ja? :lol:
Chyba tak :-o
Road to Hell, Man of Sorrows, jerusalem, change of heart itepe. - nawet jeśli Ci się nie podobają, to na pewno nie są to kawałki nie warte uwagi.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

Emilio pisze:
VeeKing pisze:All The Young Dudes
To nie jest kawałek Dickinsona.
ale bardzo dobrze brzmi w jego wykonaniu. Oceniam to co sie znajduje na albumach Dickinsona nie ważne czyj to kawałek w oryginale.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 2:41 pm przez VeeKing, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Wymienił najchujo..sze utwory :D
Awatar użytkownika
Slaug
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Slaug »

Invader pisze:
Slaug pisze:I łyknę wszystko - cokolwiek by nie wydali.
To szczerze współczuję.
Gwoli ścisłości. Łyknę, bo wiem, że na 100% nie będzie to słabe. Natomiast nie łyknę tego bezkrytycznie. ;-)
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

Mr.Hankey pisze:Tylko są pewne opinie, którymi lepiej się nie dzielić, bo można się narazić na śmieszność
Ja tak nie uważam. Np, skoro prawie cały świat zachwycał się dziełami Derridy, a ja uważam jego twórczość za makulaturę i harlequiny filozoficzne, to nie widzę powodu aby przy okazji dyskusji o jego książkach zachwalać je wbrew sobie czy milczeć ;)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Slaug pisze:Road to Hell, Man of Sorrows, jerusalem, change of heart itepe. - nawet jeśli Ci się nie podobają, to na pewno nie są to kawałki nie warte uwagi.
według mnie są:)
sekcjazwlok pisze:Wymienił najchujo..sze utwory
Emilio pisze:Opinia jest jak dziura w d***, każdy ma swoją.
:)
Deleted User 1499

Post autor: Deleted User 1499 »

Nie da się ukryć :B
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Emilio pisze:Ja tak nie uważam. Np, skoro prawie cały świat zachwycał się dziełami Derridy, a ja uważam jego twórczość za makulaturę i harlequiny filozoficzne, to nie widzę powodu aby przy okazji dyskusji o jego książkach zachwalać je wbrew sobie czy milczeć
Możesz powiedzieć, że znasz, ale Ci się nie podobają, nie robią większego wrażenia i odpowiednio to uargumentować - jasna spawa. Mówiąc po prostu, że są do dupy nie przedstawiasz siebie w najlepszym świetle... Tak samo jak można napisać, że Bruce solo nie robi na mnie większego wrażenia, jakoś do mnie nie trafia itp., ale stwierdzenie "Bruce solo nie stworzył nic wartego uwagi poza paroma kawałkami dosłownie" to ewidentne pokazanie swojej niewiedzy, a stwierdzenie, że o gustach się niby nie dyskutuje, nie ma tu w tym momencie absolutnie nic do rzeczy...
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

VeeKing pisze:Bruce solo nie stworzył WEDŁUG MNIE nic wartego uwagi poza paroma kawałkami dosłownie
teraz lepiej??
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Przecież wiadomo, że według Ciebie bo Ty to napisałeś.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
Emilio
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Emilio »

http://www.joemonster.org/filmy/15811 - coś na temat tego, że powszechnie lubiane rzeczy nie muszą się koniecznie podobać. Z tymi przykładami mogę się akurat nie zgadzać ale sam kontekst tej wypowiedzi popieram w 100% ;-)
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."
Deleted User 2259

vyrus pisze:Przecież wiadomo, że według Ciebie bo Ty to napisałeś.
Mistrz ;-)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

vyrus pisze:Przecież wiadomo, że według Ciebie bo Ty to napisałeś.
poiwedz to hankeyowi...
Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: vyrus »

Mr.Hankey jak się domyślam nie negował tego, że nie możesz mieć swojego zdania tylko to, że nie powinienś wyrażać się w tak płytki sposób. Rozumiem, że komuś może nie leżeć twórczość Michaela Jacksona ale to nie znaczy, żeby serwować innymi teksty, że nie stworzył nic ciekawego, nic godnego uwagi czy jeszcze że coś jest do dupy. Jeżeli mi się coś nie podoba to mogę to uargumentować a nawet docenić. Bo to, że coś nie trafia w mój gust nie znaczy że jest słabe. Ja np nie trawię black/death metalu (za wyjątkiem naprawdę max 3-4 kapel) ale potrafię wychwycić różnicę między dobrym a słabym zespołem tego gatunku. Opisać jego mocne strony, czy są dobrzy technicznie. Dlatego tekst, że Dickinson nie stworzył nic godnego uwagi poza 3 kawałkami jest poprostu prześmieszniutki.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

przecież nawet wulgaryzmów nie użyłęm... napisalem tylko, ze DLA MNIE jego twóczość to nic ciekawego... Pan B. nie trafił w mój gust koniec kropka...
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

krusejder pisze:
Emilio pisze:Mnie się podobał ciężki i mroczny klimat zarówno X Factory jak i AMOLAD. Wiadomo, płyty jakby mniej koncertowe, ale do słuchania z płyty świetne. Do tego imho najlepsze pod względem tekstowym albumy IM.
+1

Dwie najlepsze płyty po erze klasycznej, która się zamknęła 7 synem.
heh... zgoda, zgoda i jeszcze raz zgoda. Pamiętam jak posłuchałem "TXF" tuż po premierze. Jaki byłem wtedy rozczarowany i załamany. Kaseta chyba ze 2 lata przeleżała w szufladzie. Któregoś dnia odpaliłem i zakochałem się w tej muzyce :) Do dzisiaj to jeden z moich ulubionych albumów IM.
vyrus pisze:Mr.Hankey jak się domyślam nie negował tego, że nie możesz mieć swojego zdania tylko to, że nie powinienś wyrażać się w tak płytki sposób. Rozumiem, że komuś może nie leżeć twórczość Michaela Jacksona ale to nie znaczy, żeby serwować innymi teksty, że nie stworzył nic ciekawego, nic godnego uwagi czy jeszcze że coś jest do dupy. Jeżeli mi się coś nie podoba to mogę to uargumentować a nawet docenić. Bo to, że coś nie trafia w mój gust nie znaczy że jest słabe. Ja np nie trawię black/death metalu (za wyjątkiem naprawdę max 3-4 kapel) ale potrafię wychwycić różnicę między dobrym a słabym zespołem tego gatunku. Opisać jego mocne strony, czy są dobrzy technicznie. Dlatego tekst, że Dickinson nie stworzył nic godnego uwagi poza 3 kawałkami jest poprostu prześmieszniutki.
Widzisz... trafiłeś w punkt. Wszystko zależy od "muzycznego wyrobienia się", osłuchania, wiedzy, muzycznych horyzontów itp. itd.
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

VeeKing pisze:Bruce solo nie stworzył nic wartego uwagi poza paroma kawałkami dosłownie.
To zdanie to mocny kandydat do cytatu roku na tym forum :lol:. Pewnie, że nie stworzył nic wartego uwagi. Wszystkie jego albumy to pomyje muzyczne, których słuchać się na trzeźwo nie da. Lepiej włączyć The Final Frontier, ekspercie muzycznym. Szkoda komentować takich bzdur. OK, Skunkworks może ci nie podchodzić, ale pisanie, że Dickinson nie stworzył nic ciekawego... Szkoda słów.
VeeKing pisze:Nawet wersja Tears Of The Dragon z zespołem Tribuzy jest lepsza niz oeyginał :P mimo genialnego głosu niech sie nie bierze juz za tworzenie solo chyba, ze chlopaki z Maiden beda mu komponowac :P
Tears of the Dragon to geniusz w czystej postaci. Nie da się tego poprawić. Pewnie - niech sobie wynajmie Stefka, żeby napisał parę numerów, które w zupełności nie będą odbiegać od dokonań Iron Maiden. Po to się nagrywa albumy solowe, żeby słuchacza zaskoczyć. Wiem, że chociażby na albumie Accident of Birth znajdują się utwory, które bardzo przypominają macierzystą formację. Co nie zmienia faktu, że dwa pierwsze albumy znacznie odbiegają od IM.

Mam podobne odczucia. Kiedy zaczynałem poznawać albumy IM, płyty z Blazem na wokalu omijałem szerokim łukiem (akurat Virtual - omijam do dzisiaj). Odpaliłem sobie The X Factor kilka lat później i miazga. U mnie w czołówce albumów Iron Maiden. Na pewno jest coś w tym stwierdzeniu, że X Factor albo się kocha, albo nienawidzi.
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 9:16 pm przez Saimon1995, łącznie zmieniany 4 razy.
Deleted User 2259

FaithNoMore pisze:Tears of the Dragon to geniusz w czystej postaci
Ja go tam nie widzę,jest masę lepszych kawałków.
ODPOWIEDZ