RALF pisze:Serbii
Maiden England European Tour 2013
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Maiden England European Tour 2013
Cholera - Croatia, sorki...
bo może też fani zaczynają myśleć jak my - pojechałbym, ale jeśli zagrają dokładnie to samo co na pozostałych gigach na których byłem to żadna atrakcja!
Co do GC w Rosji to wg mnie jest ogromny, a sens wyrzucenia pozostałych ludzi na boki gdzie nawet sceny nie widać i słychać mono, a nie stereo to chyba porażka jeszcze większa niż u nas
Co do GC w Rosji to wg mnie jest ogromny, a sens wyrzucenia pozostałych ludzi na boki gdzie nawet sceny nie widać i słychać mono, a nie stereo to chyba porażka jeszcze większa niż u nas
-
Deleted User 5490
Budziol. Gdzie Ty słyszysz stereo na koncertach Maiden?? Jeśli chodzi o gitary przecież nie ma rozbicia na prawą i lewą stronę. Wszystkich słychać lepiej lub gorzej po obu stronach. Stereo masz tylko we fragmentach puszczanych z "taśmy". 
powinienem napisać "stereo" i "mono" no bo zapędzić ludzi w skrajne rogi jak nie nie ma się GC to bezsens 
Ja nie wiem kto kupił te miejsca, obejrzał koncert z telebimów i wysłuchał z kolumn skrajanie ustawionych po jednej ze stron - ale może były tam bilety za półdarmo
Ja nie wiem kto kupił te miejsca, obejrzał koncert z telebimów i wysłuchał z kolumn skrajanie ustawionych po jednej ze stron - ale może były tam bilety za półdarmo
Co do tego dźwięku, wydawało mi się, że w Berlinie było elegancko, może troszeczkę za cicho.
Fani IM oczekują już chyba czegoś nowego, odmiennego... Uważam, że trasy historyczne powinny zakończyć się na tegorocznej. Każda kolejna - to już według mnie - przechył... Żaden późniejszy album nie wniósł tyle do muzyki, co pierwsze 7 płyt studyjnych IM.
Powinni ostro wziąć się do pracy nad nowym albumem studyjnym oraz urozmaicić show na scenie...
Powinni ostro wziąć się do pracy nad nowym albumem studyjnym oraz urozmaicić show na scenie...
powinni zacząć zmieniać setlistę, wtedy znów będzie większy sens za nimi jeździć!
Każdy show byłby niespodzianką, czymś niewiadomym
Każdy show byłby niespodzianką, czymś niewiadomym
Przynajmniej jej część, żeby zawsze rotacja jakaś była... Czuję jednak, że nowy album dopiero w 2015 wyjdzie - przed obchodami 40 lecia... Może w 2014 odwiedzą z ME Oceanię i Azję no i te kraje EU, gdzie nie zagrali w tym roku... Jakieś 10 koncertów, w tym Sziget, Wacken, Roskilde. To by nawet miało sens! Takie "może"... z mojej strony. Bez Oceanii i Azji, jakaś taka mało treściwa ta trasa, może jednak EF 1 wzbije się do lotu?! 
nie no Europa z tym samym setem, czyli jakby nie patrzeć 3ci rok z rzędu ME to już byłoby przegięcie nawet jak na nich 
Wiadomo, że nie mówię co występ zupełnie inna setlista. Ale powiedzmy kilka ruchomych kawałków, wymienianych co kilka gigów. To naprawdę nie takie trudne. Chyba, iż wychodzą z założenia każdy zobaczy ich "u siebie" i wtedy dla każdego to nowy i inny set, niż powiedzmy dwa lata temu
Wiadomo, że nie mówię co występ zupełnie inna setlista. Ale powiedzmy kilka ruchomych kawałków, wymienianych co kilka gigów. To naprawdę nie takie trudne. Chyba, iż wychodzą z założenia każdy zobaczy ich "u siebie" i wtedy dla każdego to nowy i inny set, niż powiedzmy dwa lata temu
pewnien etap Maiden zakanczyl sie na FOTD takze mysle ze bedzie nastepne wydawnictwo i remaster Donnington ewentualnie Raising Hell...i pewnie do tego trasa moze nawet z Be Quick w roli openera
Co do setu.... stanowczo powinni wdrazac numery dawno nie grane...tak jak ktos stwierdzil ze nie ma sensu walic na koncert po raz nasty slyszac te same oklepane numery.W niedalekiej przysdzlosci nowa plyta i pewnie trasa promocyjne z tym ze jezeli nie nastapia konkretne zmiany to sam sie bede zastranawial nad sensem nastepnego kncertu....Chyba staje sie za bardzo wybredny 
Panowie się trochę postarzeli mentalnie, nie chce im się... a może lepiej zrobić dwa lata przerwy i w 2015 ogłosić Farewell Tour na 40 lecie... 
wydaje mi sie ze nie tak szybko,pomimo delikatnej znizki z frekwencja w niektorych miejscach Maiden to dalej niesamowita zyla zlota i Rob doskonale sonbie zdaje z tego sprawe
Teraz bankowo nowa plyta i trasa,a potem pewnie vol 4 z historia Dziewicy w postaci dvd i moze mega pozegnalny tour na zakonczenie...cos ala Epitaph Judasow...
Ostatnio zmieniony pn lip 22, 2013 11:09 pm przez qracoss, łącznie zmieniany 1 raz.
Generalnie na wszystkie koncerty (znaczy innych artystów) na świecie mniej obecnie ludzi przychodzi niż kiedyś. Kilka miejsc IM zajeździli już totalnie i pewnie będą musieli na hale się przerzucić.. Ale oczywiście jest dużo takich,gdzie wciąż graja dla ogromnych audytoriów i wiele, które powinni odwiedzić...
faktycznie, sa nawet miejsca w Europie gdzie popyta na Maiden jest calkiem spory....chociazby kraje nadbaltyckie,z tego co pamietam,moge sie myklic oczywiscie ale chyba od 2000 roku nie bylo tez Ukrainy na rozkaldzie....
Ta, no i ja liczę że zagrają w Chinach w końcu...
a jedziesz do Chin

-
Deleted User 5490
Przecież gdyby zaplątali się do Chin to przez rok stamtąd nie wyjeżdżają, grają każdego dnia 2 koncerty i wszystkie koncerty są sold out.
Budziol, akurat po lewej i prawej słychać wszystko. Różnica jest mniej więcej do granicy sceny, blisko sceny.
o sam fakt chodzi...Budziol pisze:a jedziesz do Chin