01-03/08/2013 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: 01-03/08/2013 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn

Post autor: Lando »

Emilio pisze:Generalnie od jakiegoś czasu, jak już mam jechać na jakiś fest to tylko płatny, jak trzeba zapłacić konkretne pieniądze to ludzie jacyś bardziej cywilizowani się wydają niż skłotowy element z łódstoka srający gdzie popadnie. Bez jaj ale ostatnim razem to piwa w spokoju tam nie szło wypić żeby jakiś osmarkany brudas o dolewkę nie poprosił :roll:
Na woodstocku nie byłem więc nie oceniam, ale zgadzam się z Twoim zdaniem odnośnie imprez darmowych (oczywiście pewnie nie wszystkich...). Przykład to koncerty juwenaliowe - ostatnio w Łodzi byli Acid Drinkers. I przykro to stwierdzić, ale takiego spędu pijanego i chamskiego bydła dawno nie widziałem. Zupełnie inaczej niż na klubowym normalnym-płatnym koncercie, gdzie nawet przy ostrym pogo jest pewna kultura i szacunek wobec siebie nawzajem...
Night Mistress Fan Club Łódź
Mike Stanley
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mike Stanley »

ttomek pisze:moze to nie najlepsze miejsce na takie dyskusje ale jesli mozesz Emilio to podziel sie swoimi - a nie wyczytanymi - opiniami na temat festiwali i ich organizacji. Gdzie byles na 3 dniowych festiwalach gdzie organizacja byla duuuzo lepsza niz na woodzie ? przypominam fakt ze to festiwal darmowy
Masters Of Rock
Inzell Hi-Rock Festival - dwudniowy, z czego drugi dzień odwołany z powodu powodzi, ale to w JAKI sposób zostało wszystko zrobione, ZERO problemu z odzyskaniem kasy mimo że się miało dwudniowy bilet, oddawali w cenie jednodniowego biletu.
Sweden Rock Festival
Dreams are only impossible when YOU decide they're impossible - Paul Stanley
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Ja np traktuję Woodstock już czysto jako zjawisko socjologiczne z racji, że kapele coraz słabsze grają. W tym roku może też się wybiorę na jeden dzień z racji, że mam blisko ale to na zasadzie zobaczenia co się teraz tam wyprawia :razz:
Awatar użytkownika
ttomek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: ttomek »

Mike Stanley pisze:
ttomek pisze:moze to nie najlepsze miejsce na takie dyskusje ale jesli mozesz Emilio to podziel sie swoimi - a nie wyczytanymi - opiniami na temat festiwali i ich organizacji. Gdzie byles na 3 dniowych festiwalach gdzie organizacja byla duuuzo lepsza niz na woodzie ? przypominam fakt ze to festiwal darmowy
Masters Of Rock
Inzell Hi-Rock Festival - dwudniowy, z czego drugi dzień odwołany z powodu powodzi, ale to w JAKI sposób zostało wszystko zrobione, ZERO problemu z odzyskaniem kasy mimo że się miało dwudniowy bilet, oddawali w cenie jednodniowego biletu.
Sweden Rock Festival
no to zajebista podales przyklad - organizacja zajebista tylko drugi dzien odwolali z powodu powodzi. tsunami bylo ? :facepalm:
Jarasz sie ze ci za bilet oddali ? WOW ! no to po prostu rewelacja

albo wczesniejsze argumentacje ze wkurzajace jest odwoluwanie zespolow - tak jakby na innych platnych festiwalach tego nie bylo - o polskich hunterfescie czy ursynaliach nie wspoinam nawet

POSH mlodziez :) spoko co kto lubi - w sumie im mniej malkontentow tym lepiej :P

a do reszty do zobaczenia na miejscu !
Awatar użytkownika
ttomek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Lando pisze:gdzie nawet przy ostrym pogo jest pewna kultura
tekst dnia :)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Ciekawe jak Lando to rozpoznaje, kiedy jest kultura przy pogo, a kiedy nie, w szczególności czy jest kultura na Ironach. :)

Ja oczywiście będę, wyjeżdżam jutro, zostaję do niedzieli. Mnie te 4-5 dni w Kostrzynie resetuje zupełnie, jak żaden inny urlop.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
ttomek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

kultura jest jak sie mowi przepraszam jak sie nadepnie komus na buta :mryellow:
izehytol
-#Invader
-#Invader

Post autor: izehytol »

ttomek pisze:(...) Przypominam ze to fest darmowy ! i kapele graja za free. (...)
Tak, te zachodnie w szczególności :lol:
Awatar użytkownika
Szajba
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: Szajba »

ttomek pisze:Przypominam ze to fest darmowy ! i kapele graja za free.
lol chyba jednak nie bardzo :D

miałem olać ale chyba na sobote się wybiorę...
już nie mam tu najwięcej postów :roll: :evil:
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Za free to grali może pod koniec lat '90. Od dobrych kilku wiosen koncerty w znacznej mierze są fundowane przez Carlsberga, Allegro, Play i innych sponsorów, co nie zmienia faktu, że impreza jest rewelacyjna. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

mimski pisze:Ciekawe jak Lando to rozpoznaje, kiedy jest kultura przy pogo, a kiedy nie, w szczególności czy jest kultura na Ironach. :)
A rozpoznaję to po tym, że kiedy na normalnym koncercie ktoś się na pogo wywali to od razu 10 rak go podnosi a jakoś na ostatnich Juwenaliach nawet jak ktoś leżał to inni go mieli w d**ie przbiegając obok lub co gorsza prawie go tratując - według zasady "leży to leży, po ch** drążyć temat"...
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Lando pisze:
mimski pisze:Ciekawe jak Lando to rozpoznaje, kiedy jest kultura przy pogo, a kiedy nie, w szczególności czy jest kultura na Ironach. :)
A rozpoznaję to po tym, że kiedy na normalnym koncercie ktoś się na pogo wywali to od razu 10 rak go podnosi a jakoś na ostatnich Juwenaliach nawet jak ktoś leżał to inni go mieli w d**ie przbiegając obok lub co gorsza prawie go tratując - według zasady "leży to leży, po ch** drążyć temat"...
A to na Woodstoku zawsze podają rękę. :)
Awatar użytkownika
ttomek
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Lando pisze:
Jeszcze nigdzie i nigdy sie nie spotkalem z taka akcja - NIGDZIE !

tylko nie wiem po co piszesz o swoich spostrzezeniach z Juwenalii w temacie o Woodstocku - krytykujac go ?

nie chcesz nie jedz - no problem. ale takie teksty sa powalajace. dzieki stary za tekst - strasznie rozweselajacy - Zupełnie inaczej niż na klubowym normalnym-płatnym koncercie, gdzie nawet przy ostrym pogo jest pewna kultura :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

ttomek pisze:tylko nie wiem po co piszesz o swoich spostrzezeniach z Juwenalii w temacie o Woodstocku - krytykujac go ?
Od samego początku zaznaczyłem, że na Woodstocku nie byłem więc go nie oceniam, przeczytaj moją pierwszą wypowiedź, a reszta odnosiła się TYLKO do wypowiedzi o darmowych koncertach, gdzie może zjechać się każdy...
Awatar użytkownika
yasiooo
-#Invader
-#Invader

Post autor: yasiooo »

Na youtubie jest livestream z Woodstocku, za 15 minut Anthrax :)
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Zacina się co 3 sekundy, do c**** pana z taką transmisją
Awatar użytkownika
yasiooo
-#Invader
-#Invader

U mnie chodzi dobrze, może spróbuj na niższej jakości?
Awatar użytkownika
Big Duke
-#Charlotte
-#Charlotte

Post autor: Big Duke »

U mnie bez zacinki - widać zależy od przepustu łącza
Wypadłem z obiegu jeśli chodzi o Wąglik - co to za typy na garach i drugim wiośle?
Belladonna chyba wypadł prosto z solarium, ale wokalnie na razie solidnie.
Publika widać, że tru fani kapeli, najważniejsze, żeby się kotłowało pod sceną.
Awatar użytkownika
yasiooo
-#Invader
-#Invader

Ten gość na gitarze to niejaki Jonathan Donais z zespołu Shadows Fall, który gra z nimi na tegorocznej trasie. A bębniarz chyba ten sam co zwykle?

EDIT: Jednak nie ten sam, faktycznie ;)
filip
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: filip »

Na garach Jon Dette
ODPOWIEDZ