Księga Skarg i Wniosków

Regulamin, kwestie techniczne i organizacyjne związane z forum, info o Fan Klubie

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
vyrus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Re: Księga Skarg i wniosków

Post autor: vyrus »

mimski pisze:
IronCezarek pisze: Gwiazdki nie świadczą o niczym tak naprawdę,
Przykładem jest wiking, który ma 3 gwiazdki, ale z wartościowym postem z jego strony jeszcze się nie spotkałem. :)
To akurat jest wina złych proporcji, praktycznie każdy z miejsca dostaje te 3 gwiazdki. Drugi powód to wina administracji, która toleruje nieustanny spam ze strony tego człowieka. Syndrom ostatniego posta w każdym temacie, Budziol chyba wie o czym piszę.

Ja jak wchodzę na jakieś obce forum to lubię wiedzieć kto na forum zna się na rzeczy, a o tym właśnie świadczy ten system gwiazdek, jeżeli jest oczywiście dobrze skonstruowany. Niezbyt często załapie się tam jakiś spamer typu Szajba. Jak ktoś napisał na forum kilka tys postów to z reguły ma coś ciekawego do powiedzenia. Przy założeniu, że jest to porządne forum na którym tępi się różnych wariatów. Jak połowa ludzi ma te 3 gwiazdki to rzeczywiście mija się to z celem; stąd mój wniosek o korekty.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Korpal
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Korpal »

Albo wporwadzić punkty reputacji, za podobający się post dawałoby się punkt, im więcej tych punktów by ktoś miał, tym bardziej mogłoby się ufać jego postom.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Post autor: VeeKing »

vyrus pisze: porządne forum
no to forum od paru lat nie zasługuje na to miano według mnie
Korpal pisze:Albo wporwadzić punkty reputacji, za podobający się post dawałoby się punkt, im więcej tych punktów by ktoś miał, tym bardziej mogłoby się ufać jego postom.
a to fajny pomysł. chyba najlepszy jak na razie :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

VeeKing pisze:no to forum od paru lat nie zasługuje na to miano według mnie
zrób lepsze, droga wolna :!:
Jest jakie jest, niestety także przez spamerów mających do powiedzenia dużo i bez sensu na każdy możliwy temat :roll:
vyrus pisze:Syndrom ostatniego posta w każdym temacie, Budziol chyba wie o czym piszę.
trafione w samo sendno. Jestem coraz bliżej podjęcia pewnej decyzji, która zrobi z tego forum "porządne" ;)
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Budziol pisze:Jestem coraz bliżej podjęcia pewnej decyzji, która zrobi z tego forum "porządne"
nie było mnie tu kilka lat i nie udało sie :)
Budziol pisze:zrób lepsze, droga wolna
Under Construction :)
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

VeeKing pisze: Budziol napisał/a:
Jestem coraz bliżej podjęcia pewnej decyzji, która zrobi z tego forum "porządne"

nie było mnie tu kilka lat i nie udało sie
uderz w stół, a nożyce się odezwą?
Skąd wiesz, że chodzi o Ciebie lub Tobie podobnych?
Co konkretnie, aż tak bardzo "nieporządnego" jest na tym forum?
Powodzenia z własnym, na pewno będziesz miał masę oddanych i bezkrytycznych fanów.

P.S. to ludzie tworzą atmosferę na forum, nie administracja :)
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Albo wporwadzić punkty reputacji, za podobający się post dawałoby się punkt, im więcej tych punktów by ktoś miał, tym bardziej mogłoby się ufać jego postom.
Z jednej strony dobry pomysł, z drugiej nie wiem czy w niektórych sytuacjach to by nie psuło dyskusji. Mam na myśli wygłaszanie opinii z którymi większość może się nie zgadzać, a które nie są w żaden sposób niemerytoryczne/niekulturalne etc. Takie osoby miałyby z pozoru niską "reputację" przy jednoczesnym wnoszeniu czegoś do dyskusji.

Ja, z perspektywy osoby która już trochę czasu czyta to forum ale dużo krócej udziela się tu czynnie, mogę powiedzieć, że tych gwiazdek nawet nie zauważyłem do czasu przeczytania tego tematu - zwyczajnie nie świadczą one moim zdaniem o niczym, a ocenianie użytkowników na ich podstawie jest dosyć złudne.
Wydaje mi się, że żadne gwiazdki,plusy i tym podobne rzeczy nie zastąpią czytania forum i wyrobienia sobie opinii na temat użytkowników na podstawie treści pisanych przez nich postów.
Moim zdaniem powinno się karać za nachalny offtop, za trollowanie i łamanie regulaminu - to powinno wystarczyć i utrzyma albo i podniesie poziom forum lepiej niż cokolwiek innego.
Deleted User 804

Post autor: Deleted User 804 »

To akurat jest wina złych proporcji, praktycznie każdy z miejsca dostaje te 3 gwiazdki.
Oto daty założenia konta trzech najpóźniej zarejestrowanych użytkowników którzy mają na swoim konce przynajmniej 3 gwiazdki:
Kwi 01, 2011
Lis 09, 2010
Paź 21, 2010
Rekordziście zajęło to dwa lata, więc ciężko to dla Ciebie za krótko to się nie dogadamy ;)
Ja, z perspektywy osoby która już trochę czasu czyta to forum ale dużo krócej udziela się tu czynnie, mogę powiedzieć, że tych gwiazdek nawet nie zauważyłem do czasu przeczytania tego tematu - zwyczajnie nie świadczą one moim zdaniem o niczym, a ocenianie użytkowników na ich podstawie jest dosyć złudne.

Dokładnie, po jakimś czasie patrzy się na nik i już się wie że np tego postu nie warto pisać,

Zresztą jak gwiazdki mają o czymkolwiek świadczyć, jeśli wystarczy ze się dobrze zagada z adminem a będzie się miało ich tyle ile się chce :twisted: By było ciekawiej to nawet nie muszą być gwiazdki :B
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

VeeKing pisze:
vyrus pisze: porządne forum
no to forum od paru lat nie zasługuje na to miano według mnie
Masakra. Tylko iść się pociąć tępym grzebieniem. :facepalm:
Awatar użytkownika
DARTH
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DARTH »

VeeKing, błagam skończ i wstydu oszczędź!!! Jesteś straszny pod względem netowej przekory i napinania! Wiem ze taki w rzeczywistości nie jesteś bo poznałem Cię w realu ale w necie zamieniasz się w demona :( Normalnie dr. Jackyl i Hyde. Czasem właśnie warto pokazać klasę i przemilczeć pewne sprawy i osoby ... :pijak:
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Ja tylko wygłaszam swoje zdanie. Nikt nie musi sie z nim zgadzać ale są granice, a jest tu pare osób, które tych granic nie znają. Co to za forum dyskusyjne na, ktorym nie można swojego zdania wygłaszać.... Ja rozumiem notoryczne bluzganie ale nic takiego tu nie ma.... Co komu przeszkadza, że jeden woli różowe spodnie a drugi czarne czapki (ale obrażanie kogoś tylko dla tego jest bezsensowne)????

Może warto pomyśleć nad regulaminem forum bo praktycznie każdy jego punkt to: O TYM DECYDUJE ADMINISTRACJA I MODERACJA... a jeszcze nie widziałem żeby sensownie o czymś zadecydowałą :roll: ... W ostatnim czasie została zbanowana nie łamiąca regulaminu kobitka, która bała się o koszulke i jakiś dzieciak (również nie łąmiący regulaminu)...

BTW fajna ranga ale to już chyba podchodzi pod pewien paragraf :)
DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: DZIADEK LEON »

Weź VeeKing zastanów się jak coś piszesz czasami - ta nie łamiąca regulaminu kobitka, która bała się o koszulke trochę poszła po bandzie z epitetami, dobrze pamiętam bo o mnie chodziło, ale żeś se kurna przykład znalazł żeby administracji dowalić
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Ja nie mam zamiaru nikomu dowalić.... Chociaż faktem jest, że przydałyby sie zmiany personalne (ewentualnie świeża krew na moderatorów, która będzie pilnowała tego bajzlu.) bo jak narazie to administracja woli sie bawić i ośmieszać tylko innych żałosnymi rangami bo mysla, ze w internecie 'są ważniejsi' od innych'.... (syndrom jedynaka czy co??)
Awatar użytkownika
hipcio_stg
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: hipcio_stg »

VeeKing pisze:Ja nie mam zamiaru nikomu dowalić.... Chociaż faktem jest, że przydałyby sie zmiany personalne (ewentualnie świeża krew na moderatorów, która będzie pilnowała tego bajzlu.) bo jak narazie to administracja woli sie bawić i ośmieszać tylko innych żałosnymi rangami bo mysla, ze w internecie 'są ważniejsi' od innych'.... (syndrom jedynaka czy co??)
Sorry, ale mam wrażenie, że na siłę chcesz zwrócić na siebie uwagę. Nadaktywnie udzielasz się na forum z nadzieją, że ktoś to zauważy i zaproponuje ci posadkę moderatora. Nikt nie chce tego zauważyć? Trzeba samemu podać swoją kandydaturę...

Ż A Ł O Ś Ć ...
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

Nie dziekuje mam inne priorytety :) poza tym w, ktorym miejscu napisałem O SOBIE?? No chyba, że uważasz, ze sie nadaje :P nie wziałbym tej posadki TUTAJ nawet gdyby mi dopłacili. Gdyby były jakieś większe zyski z tego to nawet może bym kupił ta domene ;)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Skoro tak ci z nami źle, to możesz odejść, ty się męczysz, my się męczymy...
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

za każdym razem obiecuję sobie, że odpuszczę tą paplaninę Veekinga i jednak nie mogę przejść nad tym do porządku dziennego bo aż zęby bolą.
Teraz do jedynaków się dojeb@#ałeś. Człowieku co z Tobą jest nie tak?
Siedzisz całe dnie w domu i nie masz co z czasem zrobić? Nudzi Ci się? Za wszelką cenę chcesz być w centrum uwagi?
Najchętniej byś nas wszystkich powypier@#$dalał i co, kogo zatrudnił siebie?
Człowieku czego Ty od nas chcesz? Bo ciągle bredzisz o jakiejś świeżej krwi, nowym regulaminie.
Konkrety! Kogo wyj@#$ebać, co chcesz zmienić?
Pisanie o kobiecie od koszulek to żenada nie mniejsza niż kropki. To był troll, podszywający się pod jakąś matkę. Każdy już dobrze o tym wie, bo się zdemaskowała (choć było to wiadomo od początku), zaczęła bluzgać. Tylko z racji obrażania użytkowników zostało to usunięte - więc odpuść ten temat bo to już mam nadzieję historia na zawsze zamknięta.
Co do dodatkowych moderatorów, nie wykluczamy takiej opcji. Jest już kandydat tylko póki co spokojniej się zrobiło na forum i nie jest potrzebny, ale jak coś uruchomimy dodatkowe siły do walki z trollami&spamem.

P.S. na każdym kroku uważam się za lepszego od innych będąc adm SANKTUARIUM :facepalm:
Ostatnio zmieniony czw wrz 19, 2013 8:20 pm przez Budziol, łącznie zmieniany 1 raz.
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dajcie już spokój i niech każdemu po prostu zawsze świeci jak żarówka w głowie, czemu poświęcone jest to forum.
Awatar użytkownika
VeeKing
-#
-#

co bym zmienił?? Stosowanie regulaminu przez Administracje.... Jak ktoś sie do mnie dowali i mnie obraża (nawet może nie celowo lub nie bezpośrednio i o tym wspomne to jest spoko. "można sie pośmiać, nie??"), a jak ja sie do kogoś doczepie (np. jak coś ktoś w poście przekręcił i wyszło śmiesznie to już spam i czepialstwo nie???
Awatar użytkownika
mic7
-#Nomad
-#Nomad

Post autor: mic7 »

Veekking - chciałbyś mieć własny punkt w regulaminie dotyczący Twojej osoby ? ;-)

I jak wnioskiem Truskawy dotyczącym nabijaczy postów? Zostaje tak jak jest czy przenosicie Big Survivor do ankiet np... ?
ODPOWIEDZ