Co do DVD, też bym wolał koncert w całości z jednego miejsca.
Koncerty do obejrzenia LIVE
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Koncerty do obejrzenia LIVE
Mnie się też koncert podobał, chciałoby się tam być
Dźwięk niezły, miałem kilka zastrzeżeń, ale nie było źle. Zespół, z tego co widzę w dobrej formie. Warto było wstawać.
Warto było wstać te 2h wcześniej, aby to obejrzeć 
Warto! Najlepsze jest to że oczy same mi sie otworzyły 2 minuty przed budzikiem :p
Póki co na YT lipa, na żywo miałem dosłownie 1080p na TV, teraz same gnioty, liczę że dzisiaj ktoś coś wrzuci porządnego jak chociażby Mety gig z Rio jest na YT w niezłej jakości.
Co do piosenek - Aces High lepiej niż w 1985 zaśpiewane ;p , zaś Run to the Hills o wiele gorzej niż w 2001 xD, Running Free - chociaż trochę odbieglo od standardu z 2010-2013 - i to na dużo plus. Pojechałem do Sztokholmu (co było mega wydatkiem dla studenta) licząc że zobaczę historyczny gig a miałem wrażenie że zespół przeszedł obok tego koncertu, ukazując szczyt formy w Polsce...jakbym pojechał na te Rio - na pewno bym nie żałował.
Póki co na YT lipa, na żywo miałem dosłownie 1080p na TV, teraz same gnioty, liczę że dzisiaj ktoś coś wrzuci porządnego jak chociażby Mety gig z Rio jest na YT w niezłej jakości.
Co do piosenek - Aces High lepiej niż w 1985 zaśpiewane ;p , zaś Run to the Hills o wiele gorzej niż w 2001 xD, Running Free - chociaż trochę odbieglo od standardu z 2010-2013 - i to na dużo plus. Pojechałem do Sztokholmu (co było mega wydatkiem dla studenta) licząc że zobaczę historyczny gig a miałem wrażenie że zespół przeszedł obok tego koncertu, ukazując szczyt formy w Polsce...jakbym pojechał na te Rio - na pewno bym nie żałował.
Z chęcią obejrzę to w HD. Póki co słucham sobie tego w tle i słychać jednak dość ostry zjazd formy u Bruce'a, prównując to np z 2008 rokiem. W sumie normalna sprawa z wiekiem, jednak liczę na to, że zrobi użytek z niskiego wokalu który ma przecież genialny a tego się z wiekiem nie traci.
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
a nagrywał ktoś to może lub jest w sieci już RIO?
poczekam, aż ktoś wrzuci całość DVD HD
uuu kiepściuchno, na początku słychać tylko gitarę Janicka. Swoją drogą myślałem, że ciut inaczej grają to podczas refrenu
Przysługa, jaką pieniądz daje społeczeństwu, jest niezależna od jego ilości.
Względnie dobre audio było dopiero w okolicach ATSS. Na tyle dobre, że jakoś dało się słuchać. A potem coraz lepiej!
Tu będzie 720p HD, póki co jeszcze konwertuje.
https://www.youtube.com/watch?v=r20BEKlKAgw
https://www.youtube.com/watch?v=r20BEKlKAgw
Całkiem niezła wersja i to dość szybko wrzucona
Wielkie dzięki
Szkoda tylko, że na 7 synu w monologu Bronka jest przeskok po "he has the gift" i brakuje części "of second sight", po przeskoku jest już "he is the chosen one". W dalszej części jest następny przeskok podczas solo Adriana. Niby szczegół a psuje całość, przynajmniej w moim odczuciu
Zauważył to ktoś czy tylko ja się czepiam pierdółek? 
Szukałem. Jest taki zwrot w angielskim "The face that launched a thousand ships" odnoszący się do Heleny z wojny trojańskiej, która to była uosobieniem piękna i wdzięku. Czyli cały Nickobeaviso pisze:Nicko - "twarz, która zatopiła tysiąc okrętów"No tak go jeszcze przedstawionego nie słyszałem, o ile nic nie pokręciłem
-
Deleted User 5155
"Zauważył to ktoś czy tylko ja się czepiam pierdółek?"
Też zauważyłem i usłyszałem. Pewnie, że szkoda, choć montaż w sumie jakoś tak gładko to ułożył.
Koncert przezacny. Z przyjemnością znalazłbym go na blu ray - to by była trzecia wersja trasy
Też zauważyłem i usłyszałem. Pewnie, że szkoda, choć montaż w sumie jakoś tak gładko to ułożył.
Koncert przezacny. Z przyjemnością znalazłbym go na blu ray - to by była trzecia wersja trasy
- ThePaCZino
- -#Invader

Myślicie,że pojawi się jakieś nagranie z tego koncertu w prawdziwym 1080p tak jak to było w przypadku 3 utworów z Donington ?
http://www.youtube.com/watch?v=I0bPU4waKic <-- tu niby jest 1080p ale każdy widzi ,że z prawdziwym 1080p nie ma nic wspólnego :]
http://www.youtube.com/watch?v=I0bPU4waKic <-- tu niby jest 1080p ale każdy widzi ,że z prawdziwym 1080p nie ma nic wspólnego :]
Także przyznaję, że opłaciło się wstać o tej 4.40 
chociaż nagłośnienie może nie było doskonałe to jednak w realizacji zauważyłem pewien brak...mianowicie przy Seventh Son w momencie deklamacji przez Bruce'a proroctwa o Siódmym gest zapalanie świec nie został uchwycony przez realizatora. Teatralność widowiska traci ciut na tym...
chociaż nagłośnienie może nie było doskonałe to jednak w realizacji zauważyłem pewien brak...mianowicie przy Seventh Son w momencie deklamacji przez Bruce'a proroctwa o Siódmym gest zapalanie świec nie został uchwycony przez realizatora. Teatralność widowiska traci ciut na tym...
Końcówka boska, Nicko najbardziej przystojnym członkiemm zespołu wg mężczyzn kobiet i niektórych zwierząt czyh ccoś takiego i zmusziny do solówki :-)
Mi się nasuwa jedna myśl: zauważyliście że brazylijskie fanki Maiden są ..... ładne?
Odbiegają od wizerunku czarnowłosej, czarnej, nieazdowolonej metalówy (nie mówię że wszystkie u naas takie są ale dużo takich)
Mi się nasuwa jedna myśl: zauważyliście że brazylijskie fanki Maiden są ..... ładne?
Odbiegają od wizerunku czarnowłosej, czarnej, nieazdowolonej metalówy (nie mówię że wszystkie u naas takie są ale dużo takich)
-
Deleted User 2259
Oglądałem dzień z Metallica i tam też niezłe były,a na AIC bajka.jacob1 pisze:Mi się nasuwa jedna myśl: zauważyliście że brazylijskie fanki Maiden są ..... ładne?
Niedawno oglądałem DVD AC/DC Live at River Plate - tam też płeć piękna pokazała się z najlepszej strony;) Takie chyba uroki Ameryki Południowej.
A sam koncert bardzo fajny. Końcówka ładnie urozmaicona. Bruce tego Troopera trzymał, jakby w reklamie grał - cały czas etykietą do kamery;)
A sam koncert bardzo fajny. Końcówka ładnie urozmaicona. Bruce tego Troopera trzymał, jakby w reklamie grał - cały czas etykietą do kamery;)