Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Re: Metallica

Post autor: Dejavu »

Ogłosili już to info? Bo patrzyłem na Deathmagnetic.pl i nic nie widzę na ten temat... za to jest nowa wypowiedź odnośnie nowej płyty, dość spodziewana w sumie
"! Gdybym miał się założyć, powiedziałbym że [płyta wyjdzie] w 2015r. – tak bym obstawiał.
Wiele osób oczywiście pyta, gdzie jest kolejny album. Zrobimy kolejny album, ale jak już mówiłem wcześniej, nie czujemy tego jakby… jakby to powiedzieć? Chyba ‘obowiązek’ będzie właściwym słowem. Nie czujemy tego nieodłącznego obowiązku masowego produkowania albumów, gdy tylko ludzie ich chcą. [sarkastyczny głos:] “Wybaczcie! Pozwólcie, że dam sobie po łapach i pójdę dla was zrobić album!” Zajmiemy się nim jeszcze. - cytaty z wypowiedzi Larsa wrzuconej na Deathmagnetic.pl

Z jednej strony to, że nie gonią za zrobieniem nowej płyty i nie robią jej na siłę jest w porządku i podoba mi się taka postawa, ale z drugiej, tak jak już gdzieś pisałem, to jest zespół muzyczny, a nie ekipa filmowa czy cokolwiek innego, więc nowa płyta po 7 latach od wydania poprzedniej podczas gdy w międzyczasie robiło się sto innych rzeczy to brzmi słabo. Mam wrażenie, że po prostu starają się to odwlec.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dejavu pisze:Ogłosili już to info? Bo patrzyłem na Deathmagnetic.pl i nic nie widzę na ten temat... za to jest nowa wypowiedź odnośnie nowej płyty, dość spodziewana w sumie
"! Gdybym miał się założyć, powiedziałbym że [płyta wyjdzie] w 2015r. – tak bym obstawiał.
Wiele osób oczywiście pyta, gdzie jest kolejny album. Zrobimy kolejny album, ale jak już mówiłem wcześniej, nie czujemy tego jakby… jakby to powiedzieć? Chyba ‘obowiązek’ będzie właściwym słowem. Nie czujemy tego nieodłącznego obowiązku masowego produkowania albumów, gdy tylko ludzie ich chcą. [sarkastyczny głos:] “Wybaczcie! Pozwólcie, że dam sobie po łapach i pójdę dla was zrobić album!” Zajmiemy się nim jeszcze. - cytaty z wypowiedzi Larsa wrzuconej na Deathmagnetic.pl

Z jednej strony to, że nie gonią za zrobieniem nowej płyty i nie robią jej na siłę jest w porządku i podoba mi się taka postawa, ale z drugiej, tak jak już gdzieś pisałem, to jest zespół muzyczny, a nie ekipa filmowa czy cokolwiek innego, więc nowa płyta po 7 latach od wydania poprzedniej podczas gdy w międzyczasie robiło się sto innych rzeczy to brzmi słabo. Mam wrażenie, że po prostu starają się to odwlec.
Na oficjalnej nic nie ma, więc można się domyślać, że Lars po raz kolejny zrobił sobie z żarty z ogłoszenia czegoś nowego. To coś ma się pojawić w grudniu. Nie da się ukryć, że chłopaki zajmują się wszystkim tylko nie nagraniem nowego materiału.
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Też odwiedziłem kino. Ogólnie koncert świetny, super ujęcia, dobrze zmontowany, tylko szkoda że tak krótko (ten wątek "fabularny" też mogli jakoś rozbudować), zbyt okrojony wg. mnie, powinni całego seta dać. Na minus też to że przynajmniej w Cinema 3D było zbyt cicho, już kurde nieraz zwykłe filmy głośniej puszczają, a tu koncert metalowy a mocy zero.
Awatar użytkownika
Mikojaski
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Mikojaski »

Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Byłem w Multikinie na Through The Never i wrażenia jak najbardziej pozytywne. Fajne efekty, chłopaki w formie, dość dobre brzmienie. Fabuła to taki ciekawy element do interpretacji, nawet dobrze zaprezentowany. Trzeba przyznać, że show nie nudziło. Wykonanie Orion na koniec, super sprawa. Szkoda, że zapalili światło, choć i tak każdy czekał do końca. Oby więcej takich inicjatyw i możliwości oglądania gwiazd na dużym ekranie z porządną akustyką.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Lars chce ruszyć w tournee z U2 i Green Day, nie zdziwi mnie, jeśli ogłoszą to w grudniu...
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

A ja bym wolał trasę z Megadeth i Anthraxem niż z U2 i Green Day ;-). Nie wiem czy pomysł jest dobry, bo wydaje mi się, że przeciętny fan Green Daya będzie się nudził na Metallice i odwrotnie. O ile jeszcze np. U2 posłuchałbym na żywo dość chętnie, choćby z ciekawości, to na Green Day byłoby mi dość ciężko wytrzymać. Poza tym, ciekaw jestem jakie byłby ceny biletów. Chociaż nie warto póki co spekulować, zobaczymy czy w ogóle tak będzie.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No właśnie?! Lars lubi paplać głupoty... :mryellow:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Dejavu pisze:A ja bym wolał trasę z Megadeth i Anthraxem
Anthrax zamienić na Testament i mamy skład marzeń. :razz:
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Zakkahletz pisze:
Dejavu pisze:A ja bym wolał trasę z Megadeth i Anthraxem
Anthrax zamienić na Testament i mamy skład marzeń. :razz:
I na dokładkę jeszcze Newsted! To byłby skład.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Dejavu pisze:A ja bym wolał trasę z Megadeth i Anthraxem niż z U2 i Green Day ;-). Nie wiem czy pomysł jest dobry, bo wydaje mi się, że przeciętny fan Green Daya będzie się nudził na Metallice i odwrotnie. O ile jeszcze np. U2 posłuchałbym na żywo dość chętnie, choćby z ciekawości, to na Green Day byłoby mi dość ciężko wytrzymać. Poza tym, ciekaw jestem jakie byłby ceny biletów. Chociaż nie warto póki co spekulować, zobaczymy czy w ogóle tak będzie.
Mnie by tam trasa z U2 i Green Day pasowała, choć nie sądzę, żeby do Polski ta trasa dotarła. Ale i tak najbardziej interesuje mnie kto byłyby na tej trasie headlinerem? U2 czy Meta?
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

No raczej U2. Film - kasowy niewypał i artystyczny kicz, to samo "LuLu", to trzeba sie podczepić do słynnego BONO, może i popolitykować... aby kasa się zgadzała. Jak przeczytałem wypowiedzi Urlich'a o jego "miłości do U2" to aż mnie udławiło od tej wazelinki..
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Gdyby im chodziło o kasę to zrobiliby cokolwiek innego, choćby nową płytę czym prędzej albo jakąś trasę w stylu Big 4, naprawdę sądzisz, że robiąc Lulu liczyli na zarobienie dużych pieniędzy? Ja nie sądzę ;) Nie podoba mi się ten pomysł z trasą z U2, ale Metallika może robić cokolwiek (oprócz Lulu 2 ;) i to się sprzeda, więc nie sądzę, żeby to miał być pomysł głównie ukierunkowany na nadrobienie niewypałów typu Lulu.
A co do Larsa, to kilka razy na przestrzeni lat czytałem jego wypowiedzi o tym, czego prywatnie słucha i już kiedyś się wypowiadał o U2. Zresztą, z tego co zauważyłem on najmniej z zespołu słucha metalu, więc nie dziwi mnie jego "miłość" do Bono.
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Dejavu pisze:Gdyby im chodziło o kasę to zrobiliby cokolwiek innego, choćby nową płytę czym prędzej albo jakąś trasę w stylu Big 4, naprawdę sądzisz, że robiąc Lulu liczyli na zarobienie dużych pieniędzy? Ja nie sądzę ;) Nie podoba mi się ten pomysł z trasą z U2, ale Metallika może robić cokolwiek (oprócz Lulu 2 ;) i to się sprzeda, więc nie sądzę, żeby to miał być pomysł głównie ukierunkowany na nadrobienie niewypałów typu Lulu.
A co do Larsa, to kilka razy na przestrzeni lat czytałem jego wypowiedzi o tym, czego prywatnie słucha i już kiedyś się wypowiadał o U2. Zresztą, z tego co zauważyłem on najmniej z zespołu słucha metalu, więc nie dziwi mnie jego "miłość" do Bono.
Przecież Meta mogłaby do końca życia nic nie robić i tak kaska z tantiem leci. Zapewne chodzi o przekraczanie kolejnych granic (domysłów c.d. - może o tym wspomniał Lars), a trasa z U2 do takowych na pewno należy. Wspólna trasa zespołów, których więcej dzieli niż łączy.
W ogóle oni słuchają różnej muzyki. Więcej szeroko rozumianego rocka niż metalu, w którym się obracają.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

FaithNoMore pisze: Przecież Meta mogłaby do końca życia nic nie robić i tak kaska z tantiem leci. Zapewne chodzi o przekraczanie kolejnych granic (domysłów c.d. - może o tym wspomniał Lars), a trasa z U2 do takowych na pewno należy. Wspólna trasa zespołów, których więcej dzieli niż łączy.
W ogóle oni słuchają różnej muzyki. Więcej szeroko rozumianego rocka niż metalu, w którym się obracają.
Właśnie dokładnie to napisałem powyżej :)

A Lars chce przekraczania granic - hej, mam dla niego pomysł! Niech zrobią epkę/album z Mustainem, już kiedyś im to proponował, a na takie połączenie ja bym czekał bardziej niż na cokolwiek oprócz albumu Maiden :D Niestety, chyba to niemożliwe.
Deleted User 2259

Post autor: Deleted User 2259 »

Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

I pomyślałby kto, że taki James Hetfield kiedyś potrafił powiedzieć na festiwalu Monsters Of Rock w Donington '85 występując pomiędzy Ratt i Bon Jovi - "Jeśli przyszliście tu by zobaczyć kolorowe ciuchy ze spandexu i makijaże czy jakieś inne gówna i czekacie na słowa "rock 'n' roll baby" w każdej piosence to my nie jesteśmy waszym pieprzonym zespołem"......
Jak później było każdy wie. Trasa z Guns 'N' Roses, teraz trasa z Green Day.... Niedługo polecą wspólne sztuki z Justinem Timberlakem czy jakąś inną Rihanną.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Ale stary, ile kasy... nawet w trasę z Top One i Milano pojadą. Po "Czarnym Albumie" biznes wyprał im mózgi. Poczytajcie wywiady z Newsted'em nawet w Teraz Rock - też o tym mówi - MONEY UBER ALLES :mryellow:
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

LukaSieka pisze:Niedługo polecą wspólne sztuki z Justinem Timberlakem czy jakąś inną Rihanną.
Słuchaj sobie dowolnego metalu, ale od Timberlake'a się proszę odpałować :P . Koleś ma więcej muzycznych patentów niż pół metalowego świata :roll:

Co do trasy - jak dla mnie nierealne z jednej prostej rzeczy - finanse. 2 zespoły, które na bank się cenią(U2 + Meta), do tego Green Day - 500zł za koncert trzeba liczyć co najmniej - a to może być nie do przeskoczenia nawet i w zachodnich krajach
Awatar użytkownika
voivod'
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: voivod' »

Kuki91 pisze: Koleś ma więcej muzycznych patentów niż pół metalowego świata
i jeszcze bardziej gejowski wokal, a to już duży wyczyn : D
ODPOWIEDZ