Metallica

Dyskusje o innych zespołach i albumach

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Re: Metallica

Post autor: Kuki91 »

zaznaczmy, że Robek jest jednym z ciekawszych basistów obecnie.... Tylko kompozycyjnie dalej rządzi J&L - a szkoda, bo Robek chociażby wspomnianą linią basu z CYanide pokazuje bardzo fajny potencjał do mocniejszej muzyki niż IG czy ST.

ja to moge powiedzieć jako także psychofan Mety - Rob jest najlepszą postacią, która im się trafiła. Chociażby premiera Dyers Eve czy powrót do setlisty cześci rzadkich kawałków jest jego inwencją ;)
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Władysław_Warneńczyk »

ja się nie mogę doczekać trasy z U2 i Green Gayem, moim zdaniem to będzie największa trasa w historii muzyki w ogóle!

troje największych rockowych nieudaczników na jednej scenie! ewenement!
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Chciałbym być takim nieudacznikiem, co może tyłek dolcami podcierać i stworzył wielki kawał historii współczesnej muzyki. To może być fajne uczucie. Tylko pewnie bym sie bardzo przejmował tym, co o mnie piszą na forach internetowych :p
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

stworzył wielki kawał historii współczesnej muzyki
no już bez przesady...
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Co do GD nie znam, to sie nie wypowiem, ale co do Mety i U2 jak się zaprzeczy, to będzie troche hm... ok, załóżmy, że płyty jak MoP, AJFA, RtL czy BA od Mety nie tworzyły w swoich czasach historii(a nadal rozchodzą sie jak świeże bułeczki)... To ja nie wiem co tworzyło.
Awatar użytkownika
yasiooo
-#Invader
-#Invader

Post autor: yasiooo »

FaithNoMore pisze:wtedy niekoniecznie można się zgodzić z opinią twojego kumpla
Po to są opinie, żeby się z nimi nie zgadzać ;)

Mnie osobiście nie robi żadnej różnicy czy w tych kawałkach, które lubię, gra Cliff, Jason czy Rob. Ot, chociażby "My Friend of Misery" - na pewno w moim Top3 utworów Mety. Napisana przez Jasona, ale to jak zagrali ją na zeszłorocznym Rock in Rio... Bajka.
Awatar użytkownika
Dejavu
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: Dejavu »

Metallica i U2 jako najwięksi rockowi nieudacznicy :facepalm: Nie trzeba ich lubić, ale tego typu teksty są śmieszne ;)
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Dejavu pisze:Metallica i U2 jako najwięksi rockowi nieudacznicy :facepalm: Nie trzeba ich lubić, ale tego typu teksty są śmieszne ;)
To nawet nie jest śmieszne. Takie stwierdzenia są tak żenujące, że aż szkoda odpisywać na tego rodzaju komentarze.

OFICJALNIE: Metallica zagra 8 grudnia na lądowisku dla helikopterów w argentyńskiej bazie Carlini na Antarktyce.

"Bilety na specjalny statek i rejs w dniach 3-10 grudnia, będą mogli wygrać fani z Argentyny, Chile, Kolumbii, Kostaryki i Meksyku. Metallica zagra pod specjalną kopułą, a nagranie będzie przekazane do fanów za pośrednictwem ich słuchawek. Koncert będzie również transmitowany w krajach Ameryki Łacińskiej i Południowej oraz nagrany, aby póxniej mogli go zobaczyć fani na całym świecie."
Awatar użytkownika
yasiooo
-#Invader
-#Invader

Post autor: yasiooo »

Ha. Maideni mogliby zrobić ME na Antarktyce, oszczędziliby na dekoracjach ;)
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

FaithNoMore pisze: To nawet nie jest śmieszne. Takie stwierdzenia są tak żenujące, że aż szkoda odpisywać na tego rodzaju komentarze.
Dlatego lubię to forum. :) Czasem pojawiają się na nim perełki. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
Władysław_Warneńczyk
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

do usług!

ale zanim hejt nabierze jeszcze większego rozpędu, żeby trochę wszystko uspokoić podzielę się z Wami zdjęciem dorodnej rzodkiewki! zima za pasem, więc przypomnijmy sobie jak jeszcze rosła w naszych ogródkach!

Obrazek
Awatar użytkownika
mimski
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: mimski »

Nie lubię rzodkiewki. :P Kaczuszki były przeurocze, to natomiast nie wywołuje żadnych emocji. :)
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
Awatar użytkownika
LukaSieka
-#The Man Who Would Be Spammer

Post autor: LukaSieka »

Choć nie słucham niczego co Metallica wypuściła po "...And Justice For All", bo irytują mnie i momentami śmieszą poczynania tego zespołu, to jeszcze bardziej wkurza mnie ta małpa na scenie. W ogóle Trujillo nie pasuje mi do Metallicy. Newsted miał w sobie to coś co zaje**ście przyciągało uwagę, zwłaszcza w początkowych latach jego działalności w kapeli. Dlatego był moment, że "Seatlle '89" oglądałem co drugi dzień na zmianę z "Live In East Berlin 89/90" Kreatora. Trujillo lubiłem za "Lights... Camera... Revolution" Suicidal Tendencies, ale teraz mnie tylko drażni, zwłaszcza za te małpią postawę na scenie....
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
diego
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: diego »

Czepiacie się małpiej postawie na scenie. Ja tam po prostu uważam, że świetnie gra na basie i bardzo dobrze wypada jego brzmienie w piosenkach mety. Moim zdaniem dobrze pasuje do kapeli. Nie jest łatwo wejść do grupy kultowych gości i grać z nimi, ale według mnie Robert daje radę.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Cóż nie da się ukryć, że w jakiś sposób Metallica się "wypaliła" jeśli chodzi o tworzenie nowego materiału. Więcej obecnie dzieje się w tematach "biznesowych", niż muzycznych. Było "Lulu", DVD, film, teraz Antarktyda... a "Death Magnetic" premierę miał w 2008 roku.

A swoją drogą to wybrałbym się na ich koncert, bo dawno nie byłem :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

gumbyy pisze:Cóż nie da się ukryć, że w jakiś sposób Metallica się "wypaliła" jeśli chodzi o tworzenie nowego materiału. Więcej obecnie dzieje się w tematach "biznesowych", niż muzycznych. Było "Lulu", DVD, film, teraz Antarktyda... a "Death Magnetic" premierę miał w 2008 roku.

A swoją drogą to wybrałbym się na ich koncert, bo dawno nie byłem :)
Bardzo prawdopodobne, że niedługo będzie ku temu okazja. Meta pojawiła się w ticketalarmie (podobnie jak Black Sabbath, Pearl Jam czy... Sonisphere), więc być może czeka nas koncert w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
gumbyy
ZASŁUŻONY SANATORIANIN

Post autor: gumbyy »

Bardzo chętnie :)
www.MetalSide.pl
Awatar użytkownika
LukaSieka

Post autor: LukaSieka »

gumbyy pisze:Cóż nie da się ukryć, że w jakiś sposób Metallica się "wypaliła" jeśli chodzi o tworzenie nowego materiału.
Według mnie kolesie z Metallicy w latach 90tych po prostu obcieli włosy razem z jajami.
So what if the master walked on the water. I don't see him trying to stop the slaughter.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

LukaSieka pisze:Metallicy
Jak kogoś obrażasz, to chociaż dobrze odmieniaj ich nazwę :-o
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Ale on nikogo nie obraża, mówio swoich odczuciach, cokolwiek dosadnie - ale ma do tego prawo!
ODPOWIEDZ