Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
Sonisphere UK ogłosiło kolejna edycje w przyszłym roku na 40-to lecie festiwali w Knebworth.
Są spekulacje ze Maideni i Black Sabbath mogą być headlinerami
- hipcio_stg
- -#Moonchild

@Alchemist - była już taka szybka, krótka płyta - No Prayer... - szał!
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Dla mnie przyszłością IM są utwory typu "Lord Of Light", "The Legacy" czy chociażby "The Talisman". Utwory w których stare patenty łączą się w udany sposób z -powiedzmy-nowoczesnością jak na ten zespół. I to jest Maiden XXI wieku. Rewolucji niestety nie będzie. Steve ma wciąż wiele pomysłów na nowe utwory, ma monpol na komponowanie, ale nikt się temu nie przeciwstawi, bo cięzko mówic ojcu co ma robic w domu
A pomysły ma najsłabsze, moim skromnym zdaniem. Nie sądzę też aby reszta miała do Harrisa jakieś ale, więc chętnie grają co lider proponuje. Gdyby zmienili producenta na wspomnianego przeze mnie Roya Z., facet wywaliłby 50% tego co Steve by zaproponował, drugie 50% przerobiłby tak że sam autor by tego nie poznał.
Lubię ostatni album, ale gdyby w latach 80tych wyjechali z takim otwieraczem jak tytułowy, byłby śmiech na sali. Brakuje mi drapieżnych utworów, wrzasków Dickinsona, "Fear Is The Key" to chyba ostatni utwór gdzie używał falsetu. Na ostatnich albumach ze święcą szukac tak szatańskiego śpiewu jak w rozwinięciu tytułowego z "Tyranny...".
Lubię ostatni album, ale gdyby w latach 80tych wyjechali z takim otwieraczem jak tytułowy, byłby śmiech na sali. Brakuje mi drapieżnych utworów, wrzasków Dickinsona, "Fear Is The Key" to chyba ostatni utwór gdzie używał falsetu. Na ostatnich albumach ze święcą szukac tak szatańskiego śpiewu jak w rozwinięciu tytułowego z "Tyranny...".
IvanRocks, nawiązując do tego co mówiłeś o latach osiemdziesiątych, to z kolei ja mam wrażenie, że spora część tego nowego materiału (powiedzmy, że od Brave New World) gdyby wyszła w latach 80 z i znalazła się na tych klasycznych albumach, to byłaby dużo bardziej doceniana, bo ludzie lubią idealizować albumy które są klasykami i wyszły dawno temu. I odwrotnie też to moim zdaniem działa - gdyby niektóre utwory z tych starszych albumów wyszły dzisiaj ludzie krytykowaliby je bardziej. Mówię to jako fan zarówno tego klasycznego, jak i nowego okresu w ich twórczości.
Oby nie było powtórki z 2005. Jeżeli Ozzy nie weźmie Sharon to jest to możliwewydra77 pisze:Sonisphere UK ogłosiło kolejna edycje w przyszłym roku na 40-to lecie festiwali w Knebworth.
Myślę tak jak Ivan że Steve'owi Roy by nie przypasował, jemu jest potrzebny uległy/podobnie myślący producent bo w MAidenach wszystko musi być wyStevowane. Roy jest zbyt ambitny, z Dickiem było ok bo tutaj Roy też brał czynny odział w tworzeniu muzyki
Mi tam jednak brakuje takich smaczków ze starych płyt w stylu "Give me Piece of Mind" niby banalne i głupie ale jednak uatrakcyjnia całość
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Doskonale rozumiem logikę Twojej wypowiedzi, zgadzam się. Gdyby "Hallowed Be Thy Name" ukazał się na ostatnim albumie, byłby kolejnym, seryjnym epikiem HarrisaDejavu pisze:IvanRocks, nawiązując do tego co mówiłeś o latach osiemdziesiątych, to z kolei ja mam wrażenie, że spora część tego nowego materiału (powiedzmy, że od Brave New World) gdyby wyszła w latach 80 z i znalazła się na tych klasycznych albumach, to byłaby dużo bardziej doceniana, bo ludzie lubią idealizować albumy które są klasykami i wyszły dawno temu. I odwrotnie też to moim zdaniem działa - gdyby niektóre utwory z tych starszych albumów wyszły dzisiaj ludzie krytykowaliby je bardziej. Mówię to jako fan zarówno tego klasycznego, jak i nowego okresu w ich twórczości.
Oczywiście zdaję sobie sprawę że to wciąż te same patenty, ale wówczas nie były forsowane przez trzy dekady.
Wspominając o latach 80tych, miałem bardziej na myśli kontrast pomiędzy dawnymi otwieraczami płyt a ostatnim. "Aces High", "Moonchild"... Ładunek mocy jest nierporównywalny.
Tak, to prawda, patrząc na sam otwieracz, to w porównaniach z Seventh Sonem czy Piece of Mind nie ma szans. Chociaż i tak bardzo lubię ten kawałek.
3go grudnia (jak nie wczesniej) czegos sie dowiemy 
Przynajmniej troche bedzie juz wiadome
-
IvanRocks007
- -#Wrathchild

Ja spokojnie czekam na info. Bez spinki, domysłów. Co ma byc to będzie. Na to wpływu nie mamy. Ktoś będzie zadowolony, ktoś pokręci nosem.
Dla mnie osobiście najważniejsze jest gardło Bruce'a. Na ostatiej trasie śpiewał świetnie, lecz z każdym koncertem jednak słabiej. Wciąż mocarny głos, lecz już nie na tak długie tournee. Dlatego nie chciałbym Rio na dvd. Prędzej Donington.
Dla mnie osobiście najważniejsze jest gardło Bruce'a. Na ostatiej trasie śpiewał świetnie, lecz z każdym koncertem jednak słabiej. Wciąż mocarny głos, lecz już nie na tak długie tournee. Dlatego nie chciałbym Rio na dvd. Prędzej Donington.
A co jest 3 grudnia?wydra77 pisze:3go grudnia (jak nie wczesniej) czegos sie dowiemy
+1?Szymon pisze:A co jest 3 grudnia?wydra77 pisze:3go grudnia (jak nie wczesniej) czegos sie dowiemy
-
DZIADEK LEON
- -#Trooper

Brakuje mi drapieżnych utworów, wrzasków Dickinsona, "Fear Is The Key" to chyba ostatni utwór gdzie używał falsetu. Na ostatnich albumach ze święcą szukac tak szatańskiego śpiewu jak w rozwinięciu tytułowego z "Tyranny...".[/quote]
tu dochodzisz do kwestii obecnych możliwości głosowych Dickinsona. On już najzwyczajniej w świecie nie da rady tak zaśpiewać czy się wydrzeć. Ponad 30 lat zdzierania gardła zrobiło swoje
tu dochodzisz do kwestii obecnych możliwości głosowych Dickinsona. On już najzwyczajniej w świecie nie da rady tak zaśpiewać czy się wydrzeć. Ponad 30 lat zdzierania gardła zrobiło swoje
+1DZIADEK LEON pisze:wtorek
erosinho pisze:Brakuje mi drapieżnych utworów, wrzasków Dickinsona, "Fear Is The Key" to chyba ostatni utwór gdzie używał falsetu. Na ostatnich albumach ze święcą szukac tak szatańskiego śpiewu jak w rozwinięciu tytułowego z "Tyranny...".
Wydawał szatanski krzyk na Moonchild
A cos wiecej z tym 3grudnia? 
na oficjalnej, profilu fb cisza, kalendarz promuja;-)
na oficjalnej, profilu fb cisza, kalendarz promuja;-)
Właśnie, czemu akurat trzeciego grudnia...
- WICKER MAN
- -#Rainmaker

Ponoć tego dnia mają być ogłoszeni headlinerzy Hellfestu...Szymon pisze:A co jest 3 grudnia?wydra77 pisze:3go grudnia (jak nie wczesniej) czegos sie dowiemy
Bardzo możliwe, że przyszłoroczna trasa w głównej mierze opierać się będzie na festiwalach - poza Sonisphere w Knebworth i Hellfestem obstawiałbym takie festy jak Nova Rock, Greenfield (gdzie do tej pory nie grali), a także może powrót po latach na Rock Im Park/Rock Am Ring - chociaż fakt, że Maiden od 2006 roku współpracują z konkurencyjnym promotorem w Niemczech...
Ja nawet liczę na zabójczy skład Knebworth : Black Sabbath/Iron Maiden/Metallica - to by dopiero była masakra i ... chyba się coś kręci. Mówisz, Hellfest i Rock Am Ring... Ciekawe czy Black Sabbath dociągnie trasę do początku sierpnia? No bo pozostaje kwestia Wacken???
- Emilio
- -#Lord of the flies

Raczej inspirowana folkiem, chyba irlandzkim. Wieśniackie to są kolejne nudne patataje, na które pomysły skończyły się w połowie lat 80.IvanRocks007 pisze:Drugi niby lubię, ale nie ma się co oszukiwać-ta melodia jest wieśniacka, taka biesiadna, ogniskowa.
"Moje dni upływają pomiędzy logiką, gwizdaniem, chodzeniem na spacery i stanami depresji."