11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

DZIADEK LEON
-#Trooper
-#Trooper

Re: 11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Post autor: DZIADEK LEON »

Albo po prostu LN postanowiło posłuchać narzekań fanów na to jak im źle na klepisku, za co znowu gromy się na nich sypią :D, dobre, dobre :lol:
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Nie ma jak festiwal dwudniowy bez biletów na dwa dni :lol:. Podczepienie koncertu Aerosmith pod Black Sabbath i ogłoszenie tego szumnie festiwalem jest pomyłką jakich mało. Farsa. "Brawa" dla osób z Live Nation.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

Kuki91 pisze:Meta ma być ze swoją fajną sceną z TTN, więc to na pewno nie na klepisko. Tam pasuje jeszcze ewentualnie Pearl Jam
Tylko pytanie skąd biorą się te ploty o scenie z TTN skoro w ostatnich wywiadach sam zespół wspominał, że chcą ruszyć z nią w trasę dopiero za kilka lat... Wydawałoby się, że Meta raczej ruszy w przyszłym roku w krótką letnią trasę "escape from the studio", a skupi się na pracach nad nowym LP... I najważniejsze - czy scena z TTN byłaby możliwa do odtworzenia na Narodowym gdzie chyba nie da się podczepić całej konstrukcji pod dach?? :?:
RALF
-#The Alchemist
-#The Alchemist

Post autor: RALF »

Raczej to tylko opcja do hal... oczywiście tych przystosowanych.
Awatar użytkownika
WICKER MAN
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: WICKER MAN »

RALF pisze:Raczej to tylko opcja do hal... oczywiście tych przystosowanych.
Warunkiem koniecznym wydaje się być możliwość podwieszenia kilku ton sprzętu pod dach budynku - co raczej wyklucza użycie tej sceny na Basenie Narodowym. O ile ich koncert na tym obiekcie wydaje się być bardzo prawdopodobny, choćby ze względu na to, że mało zostało już zespołów zdolnych zapełnić ten obiekt, to raczej spodziewałbym się po raz 4-ty z rzędu tej samej sceny z telebimem.
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

Rozwiązaniem jest postawienie nad sceną rusztowania do którego podwieszony zostanie sprzęt. Metallica już to rozwiązanie stosowała, rzućcie choćby okiem na dvd z Nimes, tam też grali na otwartym obiekcie na swojej halowej scenie z trasy World Magnetic. Podobno na jakimś koncercie halowym w Australii też z tego korzystali - tam dach nie był przystosowany do podwieszania. Minusem jest to, że takie rusztowanie zasłania widoczność z wyższych rzędów trybun.

Chociaż możliwe, że planują większą stadionową trasę ze sceną z TTN, wtedy może przygotują jakąś lepszą konstrukcję zamiast prowizorycznego rusztowania - coś w stylu sceny 360 U2.
Awatar użytkownika
Mr.Hankey
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Mr.Hankey »

Ha ha festiwal bez biletów dwudniowych :lol:
Awatar użytkownika
Pablo1919
-#Assassin
-#Assassin

Post autor: Pablo1919 »

Aerosmith mus zobaczyć, ale organizatorzy już się gubią. Mam kupić 2 osobne bilety na jeden fest :D
To to raczej są dwa koncerty dzień po dniu a nie festiwal. Przyjeżdża Sabbath, podpinają pod to drugą gwiazdę i nazywają "Imact Festivalem"
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Mają headlinerów godnych Hellfestu albo Sweden Rock, więc robią edycję halową!

Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć logikę tego ?
PanPrezes
-#Moonchild
-#Moonchild

Post autor: PanPrezes »

pewnie Sabbaci się uparli, że chcą grać w hali, a Live Nations naiwnie liczyło do samego końca, że uda się ich przekonać na ten festiwal i teraz mają wała jak to wszystko poodkręcać
Awatar użytkownika
DeJMIeN Wielki
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: DeJMIeN Wielki »

Jest to mało prawdopodobne przy fakcie że 4 dni później i 3 wcześniej grają na powietrzu w Berlinie i Austrii.

Może to bemowo po prostu ma już dosyć naćpanych brudasów na swej ziemi :lol: I dlatego wyszło jak wyszło
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

FaithNoMore pisze:Nie ma jak festiwal dwudniowy bez biletów na dwa dni :lol:. Podczepienie koncertu Aerosmith pod Black Sabbath i ogłoszenie tego szumnie festiwalem jest pomyłką jakich mało. Farsa. "Brawa" dla osób z Live Nation.
+1

Idealnie pasuje tu - mało popularne u nas, a szkoda - powiedzenie "z konieczności zrobić cnotę". Żena. :facepalm:
Awatar użytkownika
qracoss
-#Long distance runner
-#Long distance runner

Post autor: qracoss »

live nation w pieknym stylu robi milosnikow ciezkiego grania w balona.....takie numery tylko u nas...co z ludzmi ktorzy kupili juz bilety na BS a chca tez zobaczyc Aerosmith ?? troche mi to przypomina rzad Donalda....wszystko zeby wycisnac jak najwoecej mamony z kieszeni fanow....przykra sprawa
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Mam nadzieję, że bilety na Aerosmith nie pójdą tak szybko jak na Black Sabbath., bo przed nowym rokiem nie stać mnie już na taki wydatek... :twisted:
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

qracoss pisze:live nation w pieknym stylu robi milosnikow ciezkiego grania w balona.....takie numery tylko u nas...co z ludzmi ktorzy kupili juz bilety na BS a chca tez zobaczyc Aerosmith ??
owszem, robi w ciula, ale ostatnie zdanie jest złe - akurat te 2 koncerty nie są połączone jak widać żadnym karnetem, wiec jestes w takiej samej sytuacji, jak przy 2 osobnych koncertach :mrgreen:
Awatar użytkownika
MrCrowley
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: MrCrowley »

Dobra, a teraz wiadomość dla tych, którzy płakali do Black Sabbath tak jak i ja płakałem.

Dwie godziny temu w sprzedaży na parę chwil pojawiły się tańsze bilety na trybuny i GC EE. Zdeterminowany kupiłem swoją wejściówkę *chwała wszystkim którzy mnie uspokajali). Przepłaciłem, bo przepłaciłem, ale podszedłem do tego koncertu bardzo emocjonalnie - musiałem zdobyć ten bilet!

Tymczasem na wydarzeniu "Black Sabbath" na facebooku jakiś gość podzielił się wiadomością, że dzwonił na infolinię LN i uzyskał odpowiedź, że jeszcze w przeciągu 2-3 tygodni pojawią się bilety na sprzedaż. Czy to będą serie po kilkadziesiąt sztuk, jak przypuszczalnie ta na którą się załapałem, czy większa pula - nie sprecyzował. Polecam dołączyć do wydarzenia, bo nagle się okazało że jedzie spora ekipa moich znajomych, których bym o to nie podejrzewał ;)

Jadę spełnić swoje marzenie - zobaczyć Black Sabbath. Życzę powodzenia tym, których marzeniem jest koncert Aerosmith. Powodzenia w piątek! I do zobaczenia 11.06!
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

mnie zastanawia jeszcze coś... jeśli fest, to zapewne nie tylko BS i Aerosmith, to masa innych kapel, nie koniecznie niszowych. Może uda się zaprosić np Black Label Society, Nevermore, Coroner itp.
Awatar użytkownika
Kuki91
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: Kuki91 »

BLS ok, ale reszta to raczje nie jest "przyswajalna" na Impact, chyba, ze nagle odeszli od wizerunku jaki budowali. Nawet tegoroczny, "mocniejszy" Impact byl zbudowany albo z przyswajalnych albo ze znanych :) dodatkowo, z tego co kojarze, to Nevermore już nie gra
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Oj marudzicie, mamy koncerty halowe Black Sabbath i Aerosmith dzień po dniu, w tym samym mieście. Fakt - drogie, fakt - Evil Nation jak zwykle kręci i kombinuje, ale pozwólcie że powtórzę jeszcze raz :) mamy koncerty halowe Black Sabbath i Aerosmith dzień po dniu, w tym samym mieście!!! Narzekaliście na klepisko na Bemowie - no to go nie ma, zamiast tego jest fajna hala, w centrum Polski. Dla mnie to ekstra wiadomość, na BS bilet już mam, na Aerosmith może też kupię, chociaż nie tak od razu, z kasą cienko wiec liczę że za jakiś czas wciąż będą. Skoro rzucili to pod markę Impactu to można przypuszczać że dorzucą więcej zespołów, dotychczas można się było spodziewać że będzie to Black Sabbath + na supporcie jakiś Dżem/TSA ;-) Tak więc dzisiejszy news to wiadomość z wszech miar pozytywna, ja się jaram tym niesamowicie.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Jeszcze rzucą karnety ;-)
ODPOWIEDZ