11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

yankes
-#Clansman
-#Clansman

Re: 11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Post autor: yankes »

Wychodzi typowe polskie narzekanie. Gdyby ogłosili Black Sabbath lub Aerosmith na Bemowie, to jak co roku mielibyśmy tyradę, jakie Live Nation jest złe, jakie Bemowo do dupy itd itp.

Tak, jak moi poprzednicy zauważyli, mamy oba koncerty w hali, dzień po dniu, więc ładnie logistycznie to można ogarnąć.

Oczywiście, jak pewnie wszyscy, i ja nie mam pojęcia dlaczego zdecydowali się z tego zrobić festiwal w momencie, kiedy koncerty zostały ogłoszone w różnym czasie i nie ma karnetów na dwa dni.
Ceny też są, jakie są, ale mamy topowe kapele, które kosztują krocie a ilość biletów, dzięki którym wyjdą na swoje, mocno ograniczona.

Plusem natomiast ogłoszenia tego, jako festiwal jest dość spore prawdopodobieństwo, że dadzą jakieś przyzwoite supporty. Zobaczymy.

Rozwijając na koniec wątpliwości co niektórych, to na oficjalnym wydarzeniu na fb, admin LN o Black Sababth napisał:

Obrazek
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

thorgal_30 pisze:Jeszcze rzucą karnety ;-)
dokładnie :!:
to by tłumaczyło dlaczego w 38min zeszły "wszystkie" bilety na BS ;)

yankes zgadzam się zawsze źle :)
Bemowo - klepicho każdy narzekał, to teraz super sprawa w nowoczesnej hali - też źle :lol:
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

Budziol pisze:Bemowo - klepicho każdy narzekał
O, przepraszam, nie każdy, ja nie narzekałem.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Budziol pisze:
thorgal_30 pisze:Jeszcze rzucą karnety ;-)
dokładnie :!:
A ja uważam, że nie będzie karnetów. Bo skoro jest podział na GC, GC EE, trybuny i płytę, to jakie zrobią karnety??? Karnet na GC na oba koncerty, karnet na GC EE na obydwa koncerty, karnet na trybuny (z resztą w przypadku BS już w większości wyprzedane) czy też karnet na płytę na obydwa koncerty? A jeśli ktoś chce mieć GCEE na Black Sabbath a trybunę bądź płytę na Aerosmith? Lub odwrotnie? Bo na Bemowie nie było problemu, każdy miał "płytę" więc nie było podziałów...
Bilety na GC/GC EE i płyta na Sabbath już wyprzedane więc ja nie widzę to możliwości karnetów...
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Budziol
-#Administrator
-#Administrator

Post autor: Budziol »

fakt, że mega dziwnie fest pod jedną nazwą i brak karnetów dwudniowych :)
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

A propos narzekań - ja nie protestuję z powodu formatu gwiazd, cen, czy lokalizacji -oburza mnie jedynie fakt nazywanie tego festiwalem nie wypuszczająć karnetów - nie słyszałem o żadnym cywilizowanym fescie 2-3 dniowym, w którym to nie byłoby karnetów, ale z reguły jezdzę na osobne gigi, nic nie wiem, moze ktoś z wiekszą festiwalową wiedzą poda jakis przykład festiwalu bez karnetów :D
lead
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: lead »

thorgal_30 pisze: moze ktoś z wiekszą festiwalową wiedzą poda jakis przykład festiwalu bez karnetów :D
Nie jestem pewien, ale coś mi się kojarzy że na Rock in Rio nie ma karnetów. Ale tam festiwal jest kilkudniowy.
Awatar użytkownika
kam
-#Weekend Warrior
-#Weekend Warrior

Post autor: kam »

Impact Festival w Łodzi przez kolejne 3 lata będzie organizowany.

http://www.pap.pl/palio/html.run?_Insta ... 1542253666
https://www.last.fm/user/kamooo
Awatar użytkownika
Saimon1995
-#Moderator
-#Moderator

Post autor: Saimon1995 »

Lando pisze: A ja uważam, że nie będzie karnetów. Bo skoro jest podział na GC, GC EE, trybuny i płytę, to jakie zrobią karnety??? Karnet na GC na oba koncerty, karnet na GC EE na obydwa koncerty, karnet na trybuny (z resztą w przypadku BS już w większości wyprzedane) czy też karnet na płytę na obydwa koncerty? A jeśli ktoś chce mieć GCEE na Black Sabbath a trybunę bądź płytę na Aerosmith? Lub odwrotnie? Bo na Bemowie nie było problemu, każdy miał "płytę" więc nie było podziałów...
Bilety na GC/GC EE i płyta na Sabbath już wyprzedane więc ja nie widzę to możliwości karnetów...
+1

Karnetów nie będzie. Gdyby takowe były to pewnie (!) by poinformowali (chyba, że chcą jeszcze bardziej robić z ludzi idiotów).

A gadanie, że BS nie chciało grać na otwartym powietrzu też bez sensu. Na innych festach im to nie przeszkadza. Widocznie Sabbsi musieli dużo "słyszeć" o klepisku i zrezygnowali. Hehe :lol:.
yankes
-#Clansman
-#Clansman

Post autor: yankes »

FaithNoMore pisze:
A gadanie, że BS nie chciało grać na otwartym powietrzu też bez sensu. Na innych festach im to nie przeszkadza. Widocznie Sabbsi musieli dużo "słyszeć" o klepisku i zrezygnowali. Hehe :lol:.

Przecież nie powiedzieli, że nie chcą grać w ogóle na otwartym powietrzu, tylko, że w Polsce chcą grać akurat w hali a to jest (subtelna) różnica. Takie decyzje management podejmuję osobno dla każdego kraju i w jednym lepszym dla zespołu rozwiązaniem jest występ na renomowanym festiwalu a w drugim w wyprzedanej hali.
Ostatnio zmieniony śr lis 20, 2013 9:41 pm przez yankes, łącznie zmieniany 1 raz.
Deleted User 4876

FaithNoMore pisze:
+1

lead no ok, z tym RiR to trafiłeś (chyba że co mi umknęło) :-) Heh, ale w Europie takiego dziwadła chyba nie ma. No ale Polak potrafi :-)
GrzegorzCantara
-#Clairvoyant
-#Clairvoyant

Post autor: GrzegorzCantara »

kam pisze:Impact Festival w Łodzi przez kolejne 3 lata będzie organizowany.

Buhahahaha, koncertowa stolica Polski:-) Dawno się tak nie uśmiałem:-) 5-7 koncertów rocznie w Atlas Arenie i 2-3 koncerty klubowe w Wytwórni czy Dekompresji:-) W Warszawie czy Krakowie w ciągu jednego tygodnia odbywa się więcej imprez:-))))
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Tylko co to są za koncerty? Istotnie, Łódź staje się koncertową stolicą Polski, tak jak 10 lat temu Katowice.

Dla mieszkańców Warszawy i Krakowa, Polska to tylko te dwa miasta...
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

GrzegorzCantara pisze:
kam pisze:Impact Festival w Łodzi przez kolejne 3 lata będzie organizowany.

Buhahahaha, koncertowa stolica Polski:-) Dawno się tak nie uśmiałem:-) 5-7 koncertów rocznie w Atlas Arenie i 2-3 koncerty klubowe w Wytwórni czy Dekompresji:-) W Warszawie czy Krakowie w ciągu jednego tygodnia odbywa się więcej imprez:-))))
miód dla moich uszu! Dobrze, że co poniektórych zżera zazdrość. W tym całym bałaganie, który mamy w mieście Włókniarzy, to jedno akurat nas wyróżnia. "Miasto Łódź - koncertowa stolica Polski"... i tak ma być!
Zakkahletz
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Zakkahletz »

To nie zazdrość, tylko stwierdzenie faktu, a jest on taki, że Łódź koncertową stolicą Polski NIE JEST. Niewykluczone, że kiedyś będzie, ale pewnie nie w tym półwieczu.
Awatar użytkownika
widman
-#Lord of light
-#Lord of light

Post autor: widman »

Tylko szkoda, że koncerty z TAAAAAKIM zainteresowaniem robią w hali w której może se śpiewać Edyta Górniak.
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Soloist pisze:miód dla moich uszu! Dobrze, że co poniektórych zżera zazdrość. W tym całym bałaganie, który mamy w mieście Włókniarzy, to jedno akurat nas wyróżnia. "Miasto Łódź - koncertowa stolica Polski"... i tak ma być!
Podpisuję się pod tym rękoma, nogami i czym tylko się jeszcze da ;)
Night Mistress Fan Club Łódź
Odyseusz
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Odyseusz »

Bardzo dobrze, że koncerty odbywają się w takich miastach jak Łódź, Gdańsk, Bydgoszcz czy Rzeszów. To idzie w dobrą stronę, może za 10 lat nikogo nie będzie dziwił koncert w Opolu, Gorzowie Wielkopolskim, Tarnowie czy Sosnowcu.
Na całym świecie koncerty odbywają się miastach 100-tysięcznych a u nas dziwi kogoś, że Łódź a nie Warszawa. Co mieli to zrobić na Basenie Narodowym?
Deleted User 4876

qwa było dostępne GC na Sabbsów :-/ nie zdążyłem
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

GrzegorzCantara pisze:Buhahahaha, koncertowa stolica Polski:-) Dawno się tak nie uśmiałem:-) 5-7 koncertów rocznie w Atlas Arenie i 2-3 koncerty klubowe w Wytwórni czy Dekompresji:-) W Warszawie czy Krakowie w ciągu jednego tygodnia odbywa się więcej imprez:-))))
chyba chodzi o jakość a nie ilość.

Jestem ciekaw. Skoro nie Atlas Arena w Łodzi to jaki inny obiekt na halowy koncert Sabbsów i Areosmith?
ODPOWIEDZ