11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Info o koncercie? Zlocie? Imprezie? Patrz tutaj

Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM

Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Re: 11-12/06/2014 - Impact Festival - Łódź

Post autor: Mefisto76 »

Soloist pisze:miód dla moich uszu! Dobrze, że co poniektórych zżera zazdrość. W tym całym bałaganie, który mamy w mieście Włókniarzy, to jedno akurat nas wyróżnia. "Miasto Łódź - koncertowa stolica Polski"... i tak ma być!
Naciesz się, masz jeszcze pół roku.

W kwietniu otwieramy Arenę Kraków na 18 000 ludzi, drugą największą w Europie po 02 w Londynie. Cytuję inwestora:"Wprowadziliśmy za 19 milionów zmianę konstrukcji dachu, tak aby można było mocować do niego różne elementy sceniczne, także o maksymalnym ciężarze. Dzięki wzmocnieniu konstrukcji dachu to będzie hala z jedynym takim wyposażeniem w kraju. Wygląda na to, że obiekt nie będzie miał konkurencji w Polsce".

Nacieszcie się Black Sabbath w Atlas Arenie - bo to się już nigdy nie powtórzy :)
I'M WRECK, I'M SLEAZE, I'M ROCK N'ROLL DISEASE!
Awatar użytkownika
Lando
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Lando »

Mefisto76 pisze:Nacieszcie się Black Sabbath w Atlas Arenie - bo to się już nigdy nie powtórzy :)
Na pewno Black Sabbath już nie zagra - zarówno w Łodzi jak i w Polsce w ogóle. Bo pewnie kolejnej trasy już nie będzie :mryellow:
I tak, będziemy się cieszyć. Słowa o "koncertowej stolicy" może i mocno przesadzone, ale generalnie w AA wbrew pozorom dużo się dzieje, więc powodów do narzekań nie mamy :) A czytanie lamentów, że Black Sabbath i Aerosmith są w Łodzi a nie np w Warszawie - bezcenne :)
Co do Areny Kraków - cieszę się, że powstaje, sto razy bardziej wolę jeździć do Krakowa niż do stolycy. Mam tylko pytanko - gdzie ona będzie, w której części Krakowa? :)
Night Mistress Fan Club Łódź
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Lando pisze: Co do Areny Kraków - cieszę się, że powstaje, sto razy bardziej wolę jeździć do Krakowa niż do stolycy. Mam tylko pytanko - gdzie ona będzie, w której części Krakowa? :)
Czyżyny - przy dojeździe od strony Łodzi AKURAT części obwodnicy niestety jeszcze brakuje, ale wypada się ok. 6 km na prostą jak strzała drogę wojewódzką Conrada/Opolską i dojeżdża się nią prawie pod samą halę, więc będzie dobrze.

Sam mam nadzieję, ze Krakowskie Biuro Festiwalowe się weźmie za organizację porządnych eventów tam - na razie podobno "przedstawiciele wielkich agencji koncertowych" (?) zostali zaproszeni na budowę :)
Awatar użytkownika
dewastator88
-#Prisoner
-#Prisoner

Post autor: dewastator88 »

To bardzo mocno będzie zależało od cen wynajmu a nie od tego jaka ta hala jest tak w rzeczywistości. Atlas arena ma ten plus, że jest tania, bo lepiej wynajać ją za mniej niż niech ma stać pusta i ot taki jeden, gigantyczny plus, który może sprawić, że Łódź nadal będzie koncertową stolicą Polski. Bo pamiętajmy- tylko pieniążki się liczą.
Mefisto76 pisze:"Wprowadziliśmy za 19 milionów zmianę konstrukcji dachu
Co automatycznie zwiększa koszty wynajmu hali bardzo mocno. Dziękuję, dobranoc :)

Dodatkowe plusy to autostrada z Warszawy i Gdańska, samo centrum Polski, doskonały obiekt ledwo mniejszy, bo o kilka tysięcy, tuż obok dworca, niemalże w centrum, duża pomoc z Urzędu Miasta, obiekt sprawdzony na bardzo dużych eventach.

aha, jeszcze jedno. Impact festival jest podpisany na najlbiższe trzy lata, więc LN pokłada duże nadzieje na współpracę z Łodzią

jeszcze jeden edit

ta hala w Krakowie taka duża znów nie jest
Dla imprez rozrywkowych, typu koncert rockowy w zależności od konfiguracji i ustawienia sceny łączna ilość widzów – do 14977 miejsc
Atlas arena natomiast łączną ilość widzów ma do 13 806 miejsc, więc tylko 1000 różnicy, heh.
Atlas arena ma większą płytę o 1000 m2

Ogólnie, umiarkowanie wygląda ta z Krakowa ;)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Post autor: Shedao Shai »

Kraków, to to miasto co ostatnio straciło Selectora na rzecz Warszawy?

:mryellow:
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

Tak trochę głupio wypominać innym stracone koncerty, mieszkając we Wrocławiu :mrgreen:
Awatar użytkownika
Piwowarus
-#Lord of the flies
-#Lord of the flies

Post autor: Piwowarus »

Co do Łodzi, to trzeba pamiętać właśnie o tym, że przez organizatorów Atlas Arena traktowana jest właśnie jako hala dla Warszawy. I sytuacja ta zmieni się dopiero wtedy, gdy coś większego powstanie w Warszawie. Dekada co najmniej ;) Tak więc otwarcie hali w Krakowie, czy też tej budowanej gdzieś na Śląsku (już nie pamiętam gdzie) wielkiej krzywdy Łodzi nie zrobi. Dopiero właśnie zbudowanie hali w Warszawie spowoduje, że nagle Atlas Arena zjedzie do obecnej formy Spodka. Kiedyś wszystko tam było, teraz prawie nic.
Awatar użytkownika
masarenka
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: masarenka »

Benson pisze:Tak trochę głupio wypominać innym stracone koncerty, mieszkając we Wrocławiu :mrgreen:
Cudo! ;-)
Benson
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Benson »

Piwowarus pisze:tej budowanej gdzieś na Śląsku (już nie pamiętam gdzie)
W Gliwicach.
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Benson pisze:Tak trochę głupio wypominać innym stracone koncerty, mieszkając we Wrocławiu :mrgreen:
Co racja to racja :mrgreen: tyle, że przynajmniej Wrocław o żaden tytuł koncertowej stolicy nie konkuruje, wszyscy wiedzą że tu ch**em wieje :mrgreen: :mrgreen:
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

Shedao Shai pisze:
Co racja to racja :mrgreen: tyle, że przynajmniej Wrocław o żaden tytuł koncertowej stolicy nie konkuruje, wszyscy wiedzą że tu ch**em wieje :mrgreen: :mrgreen:
e tam, Queen było, Scorpions, DP i to dwa razy ostatnimi czasy. Nie jest źle.
Deleted User 4876

Post autor: Deleted User 4876 »

Paul McCartney, Prince tez prawie dojechali :D
Awatar użytkownika
Mefisto76
-#Wrathchild
-#Wrathchild

dewastator88 pisze:Atlas arena ma ten plus, że jest tania, bo lepiej wynajać ją za mniej niż niech ma stać pusta
Tak, na pewno ten argument dotyczy tylko Łodzi - na pewno w Krakowie będą woleli, żeby stała pusta :)

dewastator88 pisze:Dodatkowe plusy to autostrada z Warszawy i Gdańska, samo centrum Polski, doskonały obiekt ledwo mniejszy, bo o kilka tysięcy, tuż obok dworca, niemalże w centrum
Tak, "zapomniałeś" tylko o wspomnieć o tym jak "cudownie" cała Łódź jest rozkopana i pozamykana (będąc w październiku myślałem, że chyba wojna musiała niedawno tam być) i tak będzie jeszcze przez co najmniej 2 lata :)
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

Może się komuś ta informacja przyda- bilety na BS mają być rzekomo wysłane w ciągu kolejnych 3-4 tyg.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Post autor: live_evil »

mila pisze:Może się komuś ta informacja przyda- bilety na BS mają być rzekomo wysłane w ciągu kolejnych 3-4 tyg.
Moje bilety przyjechały dziś.
Awatar użytkownika
Mila
-#Ancient mariner
-#Ancient mariner

Post autor: Mila »

live_evil pisze:
mila pisze:Może się komuś ta informacja przyda- bilety na BS mają być rzekomo wysłane w ciągu kolejnych 3-4 tyg.
Moje bilety przyjechały dziś.
lucky you!
Ja zamówiłam pierwszego dnia sprzedaży i takiego maila zwrotnego dostałam od eventimu.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

mila pisze:Ja zamówiłam pierwszego dnia sprzedaży
Ja zamówiłem jakieś 5-7 minut po rozpoczęciu sprzedazy jak tylko stronę eventimu odetkało ;-)
Awatar użytkownika
Soloist
-#Trooper
-#Trooper

Post autor: Soloist »

Mefisto76 pisze:
dewastator88 pisze:Atlas arena ma ten plus, że jest tania, bo lepiej wynajać ją za mniej niż niech ma stać pusta
Tak, na pewno ten argument dotyczy tylko Łodzi - na pewno w Krakowie będą woleli, żeby stała pusta :)

dewastator88 pisze:Dodatkowe plusy to autostrada z Warszawy i Gdańska, samo centrum Polski, doskonały obiekt ledwo mniejszy, bo o kilka tysięcy, tuż obok dworca, niemalże w centrum
Tak, "zapomniałeś" tylko o wspomnieć o tym jak "cudownie" cała Łódź jest rozkopana i pozamykana (będąc w październiku myślałem, że chyba wojna musiała niedawno tam być) i tak będzie jeszcze przez co najmniej 2 lata :)
po raz kolejny czytam, jaka to Łódź rozkopana, jak źle i niedobrze... to teraz trochę faktów:

# dla wjeżdżających od północy (Gdańsk, Toruń, Bydgoszcz): przejazd przez Zgierz, dalej ulicami Zgierską, Włókniarzy- BEZ ZAKŁÓCEŃ (edit)
# dla wjeżdżających od południa (Kraków, Górny Śląsk): przejazd przez Chojny ul. Rzgowską, Paderewskiego, Politechniki, Włókniarzy- BEZ ZAKŁÓCEŃ, bądź zjazd z trasy Piotrkowskiej na Rudzką, Pabianicka Jana Pawła II, Włókniarzy- aktualnie około 100 metrowe zwężenie na JPII.
# dla wjeżdżających od strony Wrocławia: obwodnica, Pabianicka, Jana Pawła II, Włókniarzy- aktualnie około 100 metrowe zwężenie na JPII.
# dla wjeżdżających od strony Poznania: Aleksandrowska, Włókniarzy bądź jak w przypadku wjazdu od północy- BEZ ZAKŁÓCEŃ
# dla wjeżdżających od strony Warszawy: Strykowska, Inflancka, Pojezierska, Włókniarzy- BEZ ZAKŁÓCEŃ.

dlatego też skończmy temat zakorkowanej Łodzi. To miasto to nie tylko trasa W-Z.
live_evil
-#Wrathchild
-#Wrathchild

Soloist pisze: # dla wjeżdżających od strony Wrocławia: obwodnica, Pabianicka, Jana Pawła II, Włókniarzy- aktualnie około 100 metrowe zwężenie na JPII.
Akurat jadąc od strony Wrocławia/Sieradza/Kalisza lepiej z obwodnicy Pabianic zjechać na DK71 do Konstantynowa, tam na Łódź, przed ZOO w prawo i jesteśmy w Atlas Arenie.

Ale najlepszy i tak jest dojazd pociągiem - odległość od dworca jest krótsza niż czas wypalenia papierosa ;-)
Awatar użytkownika
Shedao Shai
-#Rainmaker
-#Rainmaker

Soloist pisze:e tam, Queen było, Scorpions, DP i to dwa razy ostatnimi czasy. Nie jest źle.
No właśnie, to tylko potwierdza moje zdanie że ch**em wieje :mrgreen:
ODPOWIEDZ