Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Iron Maiden Big Survivor 2013/2014
To teraz z tej 15tki wybieramy "Naj" 
Może z 30? Niektóre z 2 miejsc są lepsze niż te z 1 
A może od razu cały survivor 150 utworów? Niektóre te, które odpadały jako drugie, są lepsze o tych, które wygrywały swoje albumy...Korpal pisze:Może z 30? Niektóre z 2 miejsc są lepsze niż te z 1
Albo 170, bo przecież niektóre covery grane przez zespół były lepsze od niektórych nr 1 
podliczałeś jego głosy 3 razy? ;p bo jak ja liczyłem to onie zauważyłem i też chyba podliczyłem 3kamil198 pisze:RALF gratuluję, zagłosowałeś 3 razy(!) na ten sam utwór podczas jednej tury. Bo liczy się ilość![]()
Wygrywa When the Wild Wind Blows (14:9)
Na dalszą zabawę musimy zaczekać na Invadera.
Policzyłem OSOBY głosujące na dany utwór, a nie samą liczbę głosów.
- hipcio_stg
- -#Moonchild

No i ładnie się skończyło. Poczekajmy z dalszymi wyborami do powrotu Invadera. Niech się przeprowadzi i w miarę ogarnie.
Jakie to szczęście, że nie znamy się osobiście, nie chciałbym mieć takich znajomych jak ta czternastkakamil198 pisze:
Wygrywa When the Wild Wind Blows (14:9)
najciekawszy kawałek na płycie
nie licząc Satellite 15... 
W ogóle zastanawia mnie jedna rzecz.... Tak tutaj sporo osób psioczyło na WTWWB, że najgorsze badziewie na płycie
ciekawe czemu nie głosowali
teraz beda lamenty, że WTWWB wygrało
ale co ja tam wiem
mnie osobiście bardzo kawałek się podoba zwłaszcza słowa przetłumaczone na polski (a zwykle nie wgłębiam się w tekst)
W ogóle zastanawia mnie jedna rzecz.... Tak tutaj sporo osób psioczyło na WTWWB, że najgorsze badziewie na płycie
Ja często wgłębiam się w tekst. Aczkolwiek uważam Starblind za ciekawszy utwór.
Zdecydowanie Starblind ciekawszy. WTWWB to takie typowe flaki z olejem, tak naprawdę ciekawie to się robi dopiero w drugiej połowie utworu.
Przyznam szczerze że w ogóle nie lubię całej płyty, na palcach jednej ręki policzę kawałki które naprawdę mi się podobają.
Przyznam szczerze że w ogóle nie lubię całej płyty, na palcach jednej ręki policzę kawałki które naprawdę mi się podobają.
Ja tak mam z każdą płytą. Jedynie album Dance Of Death lubie CAŁY
No niestety ale jak dla mnie połowa DoD to wypełniacze, raptem kilka kawałków jest naprawdę świetnych, z Paschendale i tytułowym na czele.VeeKing pisze:Ja tak mam z każdą płytą. Jedynie album Dance Of Death lubie CAŁY
Ale faktycznie, ciężko znaleźć album Maiden, który od początku do końca ma świetne i równe kawałki. Chyba tylko 7th Son jest taki, bo nawet na PoM czy TNoTB znajdują się słabsze momenty.
Dobrze mówi, polać muerosinho pisze:Zdecydowanie Starblind ciekawszy. WTWWB to takie typowe flaki z olejem, tak naprawdę ciekawie to się robi dopiero w drugiej połowie utworu.
-
Deleted User 2259
Ok to teraz jeszcze najlepsze kawalki z singlowych,teraz tydzien przerwy je?li laska koncze si? przeprowadzac na stare smieci
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Jeśli chodzi o kawałki ze stron B singli, to tutaj nie ma co głosować, bo wiadomo, że absolutnie najlepszy jest Reach Out
http://www.youtube.com/watch?v=e275RzmQekA
Genialny!
http://www.youtube.com/watch?v=e275RzmQekA
Genialny!
Jeszcze mam taką uwagę.
Gdyby, bardzo hipotetycznie, Maiden zrobiło akcję na styl Mety i zorganizowało trasę By Request to jako fanklub - jakie cztery utwory byśmy zaproponowali dla głosujących jako "must be" a pozostałe (12) wedle uznania?
Fanklub Mety tak zrobił i zaproponował między innymi Fixxxera (i w tej chwili wygrywa w głosowaniu).
Czy byłyby to wyniki tego Survivora (w sumie bardzo "hitowe") czy też zrobilibyśmy oddzielną ankietę by wystosować jednoznaczne środowisko?
Obstawiam, że podobnie jak fani Mety - znaleźlibyśmy kilka takich "Fixxxerów" (utworów-perełek) - jak np. Alexander the Great, Be Quick or Be Dead czy Sing of the Cross.
Może i marzenie nierealne, ale ciekawe jakby wyglądał oficjalny rezultat naszego fanklubu, bo co do reszty ludzi głosujących spoza - chyba pozostałe 12 utworów byłyby pewne: Number, Trooper etc.
Gdyby, bardzo hipotetycznie, Maiden zrobiło akcję na styl Mety i zorganizowało trasę By Request to jako fanklub - jakie cztery utwory byśmy zaproponowali dla głosujących jako "must be" a pozostałe (12) wedle uznania?
Fanklub Mety tak zrobił i zaproponował między innymi Fixxxera (i w tej chwili wygrywa w głosowaniu).
Czy byłyby to wyniki tego Survivora (w sumie bardzo "hitowe") czy też zrobilibyśmy oddzielną ankietę by wystosować jednoznaczne środowisko?
Obstawiam, że podobnie jak fani Mety - znaleźlibyśmy kilka takich "Fixxxerów" (utworów-perełek) - jak np. Alexander the Great, Be Quick or Be Dead czy Sing of the Cross.
Może i marzenie nierealne, ale ciekawe jakby wyglądał oficjalny rezultat naszego fanklubu, bo co do reszty ludzi głosujących spoza - chyba pozostałe 12 utworów byłyby pewne: Number, Trooper etc.
Reach Out z Adrianem na wokalu 
- Journeyman666
- -#Clairvoyant

Alexander pewnie by się znalazł ale Be Quick czy SOTC to w sumie nie wiem czy taki rarytas. Gdyby coś takiego doszło do skutku to liczyłbym na utwory, których nigdy nie było live jak na przykład Only the Good Die Young, Como Estais Amigos, Judgement of Heaven czy Judas Be My Guide. O Thin Line czy Montsegur nie wspominając.remi pisze:Obstawiam, że podobnie jak fani Mety - znaleźlibyśmy kilka takich "Fixxxerów" (utworów-perełek) - jak np. Alexander the Great, Be Quick or Be Dead czy Sing of the Cross.
Gwoli ścisłości, takie rzeczy działy się już wcześniej i nie jest to bynajmniej wymysł tych cwaniaków z Kalifornii, bo trasy, w których fani wybierali co będzie grane robiło już np. na początku lat 90-tych The Cure a pewnie i inni by się znaleźliremi pisze:Jeszcze mam taką uwagę.
Gdyby, bardzo hipotetycznie, Maiden zrobiło akcję na styl Mety i zorganizowało trasę By Request