Plany na 2014 - spekulacje
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Plany na 2014 - spekulacje
Jesli bym robil to tylko jesli w sobote.
Remi ja bym chcial przyleciec w dzien koncertu i powrot po. A na lotnisku wynajac auto. Problem dojazdu i spedzenia nocy wtedy odpada. Wiec mozna by podzielic koszty, tyle ze u mnie decyzja dopiero pod koniec marca....
Remi ja bym chcial przyleciec w dzien koncertu i powrot po. A na lotnisku wynajac auto. Problem dojazdu i spedzenia nocy wtedy odpada. Wiec mozna by podzielic koszty, tyle ze u mnie decyzja dopiero pod koniec marca....
Ja nie chce żadnego festiwalu Tuska!!!! 
U mnie decyzja również pod koniec marca (wtedy będę miał ustalone 7 egzaminów na czerwiec i będę wiedział na co, kiedy jechać), oczywiście priorytetem dla mnie są halówki, ale z braku laku taka Szwecja to nie jest zły pomysł - leciałbym w sobotę, w dzień gigu i powrót od razu po.
Swoją drogą, bardzo mi się marzy lipcowa data w o2 w Dublinie
Swoją drogą, bardzo mi się marzy lipcowa data w o2 w Dublinie
Ale słuchaj, jak coś nie wyjdzie, to zawsze będzie można powiedzieć, że "to wina Tuska!"wydra77 pisze: festiwalu Tuska!!!!
Podobno data irlandzka jest bardzo prawdopodobna...
Faktycznie skupiają się na państwach w których nie grali w tym roku! Wszystkie ogłoszone daty do tej pory to nowe państwa...
Tych innych państw ma być sześć, prawdopodobnie Dania, Irlandia, Serbia (albo Węgry), Grecja, Norwegia. Powoli uzupełnią...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

No raczej bez dzisiejszej, bo w Szwecji zagrali 2 sztuki. To mi zostawia nadzieję na Polskę.HAMMERS pisze:Faktycznie skupiają się na państwach w których nie grali w tym roku! Wszystkie ogłoszone daty do tej pory to nowe państwa...
Wiem, że miło tak myśleć - ale rozumem, nie sercemZakkahletz pisze:No raczej bez dzisiejszej, bo w Szwecji zagrali 2 sztuki. To mi zostawia nadzieję na Polskę.HAMMERS pisze:Faktycznie skupiają się na państwach w których nie grali w tym roku! Wszystkie ogłoszone daty do tej pory to nowe państwa...
Polskie LiveNation na pewno nie jest tak zdeterminowane ich tu ściągać, jest koncert Metallici i Black Sabbath, Maiden w podobnym okresie...no nie wiem jakby było z sprzedażą biletów. Polacy to nie Szwedzi - zanim Kowalski by poszedł drugi raz na ten sam zespół po roku, obyczaiłby, że grają "to samo".
A już nawet abstrahując od LiveNation i Polaków - zespół, przede wszystkim uważa w tej chwili rynek Polski jako "wyeksplatowany" do conajmniej trasy albumowej w Europie, w 2016.
Dodatkowo uważam, że ogłoszenie koncertu dla "naszej" części Europy np. W Ostravie - byłoby maksymalnym prezentem jaki możemy w tym roku od zespołu otrzymać.
Polski raczej na bank nie będzie...
w wszystkich innych ogloszonych tez graliNo raczej bez dzisiejszej, bo w Szwecji zagrali 2 sztuki.
Polska jest tak samo mozliwa jak czechy czy slowacja. Z tym ze przy impakcie w czetwcu i soni w lipcu, jedyna mozliwoscia wydaje sie hala na poczatku trasy w maju.
W ktoryms z tych 3 to raczej pewne ze zagraja. 6 nowych krajow to 16 innych zostaje, nawet przy 2 w niemczech, francji, moze hiszpani? Do tego pojedyncze w portugalii, holandii, uk, szwajcarii, austrii, szwecji, wloszech. To zostaja3 miejsca: finlandia? Watpliwa. Belgia? Moze. I co dalej? Rumunie nie, chrwacja tez nie raczej. Turcja tez. Zostaje polska i nasi 2 sasiedzi.....no chyba ze jeszcze rosja.No wiec szanse wydaja mi sie wcale nie male...
Może indywidualny koncert darmowy w tym samym miejscu i oprawie, co Przystanek Woodstock...? 
Przeanalizujmy:
Niemcy (2), Szwecja (1), Szwajcaria (1), Austria (1), Francja (2), Włochy (1), Dania (1), Norwegia (1), Finlandia (1), Irlandia (1), UK (1), Czechy (1), Portugalia (1), Hiszpania (1), Grecja (1), Serbia/Węgry (1), Holandia (1), Bułgaria (1), Belgia (1) oraz... dajmy na to Polska (1).
Sam w to nie wierzę ale... może i coś jest na rzeczy(...)
Przeanalizujmy:
Niemcy (2), Szwecja (1), Szwajcaria (1), Austria (1), Francja (2), Włochy (1), Dania (1), Norwegia (1), Finlandia (1), Irlandia (1), UK (1), Czechy (1), Portugalia (1), Hiszpania (1), Grecja (1), Serbia/Węgry (1), Holandia (1), Bułgaria (1), Belgia (1) oraz... dajmy na to Polska (1).
Sam w to nie wierzę ale... może i coś jest na rzeczy(...)
No przecież Watykan miał być! 
Jest jeszcze opcja wschodnia: Ukraina/Litwa/Lotwa...
Hala na poczatek trasy na przyklad
Hala na poczatek trasy na przyklad
Niby tak, tyle że w takiej Bułgarii to już w zeszłym roku mieli być...
Maiden na Majdanie plus Clansman i Blood Brothers w imię solidarności 
Ja to widze tak:
26 port, 28 hiszp 29 hiszp, 31 hol, , 3debrecen, 4 ostrava/pl, 6 i 7 rar i rip, 9 belgrad, 11 wlochy, 13 sui, 14 aut, 17 grecja, 20 helfest, 21 belgia, 23 i 24 nor, 26 fin, 29 dania, 1 irlandia, 3 arras, 5 uk
Ewentualnie otwarcie zestawem serbia wegry polska a hiszpania i port po holandii
26 port, 28 hiszp 29 hiszp, 31 hol, , 3debrecen, 4 ostrava/pl, 6 i 7 rar i rip, 9 belgrad, 11 wlochy, 13 sui, 14 aut, 17 grecja, 20 helfest, 21 belgia, 23 i 24 nor, 26 fin, 29 dania, 1 irlandia, 3 arras, 5 uk
Ewentualnie otwarcie zestawem serbia wegry polska a hiszpania i port po holandii
The prophet stared at his crystal ballSzymon pisze:Ja to widze tak:
Ta je!! 
Nie będzie Polszy, pojawiłoby się już coś w TickerAlercie. A, że na czeskim jest to dodatkowo przemawia za tym. 
-
Deleted User 4783
Polski pewnie nie będzie, wyeksploatowali nas w tym roku:D chociaż podejrzewam, że gdyby ogłosili koncert, to duża część fanów zebrałaby kasę. Więc może, może... 1 halowy?