Metallica
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: Metallica
No niby fajny pomysł ale i tak wiadomo, ze fani wybiora te kawałki, które sa grane zawsze na koncertach czyli Master, for whom, fade to black, creeping, sad bu true, one, seek, enter, hit the lights i Nothing else matters. Takze nie rozumiej podniety z tego powodu.
- Saimon1995
- -#Moderator

No to fajnie byłoby się zgadać np. na forum i głosować na utwory, których dawno nie grali (bądź wgl nie grali).Papuh pisze:No niby fajny pomysł ale i tak wiadomo, ze fani wybiora te kawałki, które sa grane zawsze na koncertach czyli Master, for whom, fade to black, creeping, sad bu true, one, seek, enter, hit the lights i Nothing else matters. Takze nie rozumiej podniety z tego powodu.
Podnieta będzie, jeśli większość zagłosuje na rzadkie kawałki. Lepsze to niż odgrzewanie cały czas tego samego setu (z małymi wyjątkami).
Coca Cola.....sprzedali się
hehe.. no ja myślałem, że oni się rozstawią normalnie na lodowcu, a tam w jakimś namiocie to po najmniejszej linii oporu widzę polecieli...
To już teraz wiemy skąd się mrożona cola wzięła(...)
- Saimon1995
- -#Moderator

Wszystko ładnie, ale brakuje klasycznego: "I am the Table" z LuluPablo1919 pisze:http://jameshetfieldsoundboard.com/
-
Deleted User 2259
http://www.guitarworld.com/100-greatest ... -metallica
100 najlepszych utworów,a dziś 50 lat skończył Lars Ulrich.
100 najlepszych utworów,a dziś 50 lat skończył Lars Ulrich.
ROTFL!! Przecież oni nie nagrali nawet 100 utworów, ani nawet 40 dobrych
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
-
Deleted User 2259
No więc tak nie licząc Garage i Lulu,mają 99 chyba,więc prawie 100,a 40 na pewno mają dobrych.krusejder pisze:ROTFL!! Przecież oni nie nagrali nawet 100 utworów, ani nawet 40 dobrych
Oglądam od kilku dni DVD :Metallica: Through The Never". Cóż, sam koncert absolutna top klasa, wypasiony pod każdym możliwym względem. Efekty, produkcja, ogromna scena z ekranami led - to robi wrażenie i sam zespół w bardzo dobrej formie. Natomiast film fabularny... No nie wiem, jak bym miał 15 lat to może by mi się te wstawki podobały a teraz: jedna wielka chała, typowe klisze wszystkiego co najbardziej mierne w amerykańskim kinie akcji. Film dla gimbazy. Prochy, płonące samochody, jeden przeciw wszystkim (i oczywiscie zwyciężył!), rozboje z policją, jakaś rebelka... Eeech - dla mnie to były wyrzucone pieniążki. Miało być artystycznie a wyszło.... TRAGICZNIE! Zawsze jak Meta zaczyna bawić się w "sztukę" wychodzi z tego całkowita pomyłka skrojona pod gusta typowego amerykańskiego "John'a".
Ale koncert - super!
Ale koncert - super!
Co do wyrzuconych pieniążków - Meta też wyrzuciła pieniążki, bo film był totalną klapą finansową
. Ja nie obejrzałem i raczej już nie obejrzę, nie miałem kiedy iść do Imaxa, a chciałem poczuć te przezycia i nagłośnienie w części koncertowej, na DVD to już nie ma tego klimatu ;(
- Mr.Hankey
- -#Lord of the flies

Solidny tv + solidne kino domowe + blu-ray i wysiada każde kino w tym kraju
A co do filmu, to panowie chyba myśleli, że uda się nakręcić metalową wersję Moonwalker'a, ale niestety wyszło jak wyszło...
A co do filmu, to panowie chyba myśleli, że uda się nakręcić metalową wersję Moonwalker'a, ale niestety wyszło jak wyszło...
Nie pomyłka, zawsze jak biorą się za 'artyzm' rezultat jest opłakany... Film dla miłośników Jackass. Dziękuję!
Rzadko się zgadzam z Ralfem w kwestii Metalliki, ale z tym "artyzmem" coś jest. Najlepszy przykład to One zagrane z pianistą Lang Langiem, które brzmiało po prostu bardzo źle. Dlatego mnie te wszystkie poboczne projekty i filmy mało interesują - interesuje mnie tylko nowa płyta 
Chcę coś wszystkim jasno zakomunikować, bo chyba parę osób opacznie mnie zrozumiało.... Ależ ja bardzo sobie cenię niektóre dokonania Słynnego Kwartetu, tylko reaguje wstrętem na mydlenie oczu.
Wykonanie "One" z LL - efekt podobny do tego z "S&M" czyli zespół swoje i pan pianista swoje. No i ten show - wszystko tylko po to, żeby ładnie w biografii wygladało. A nowa płyta? Niech już lepiej te klasyczne albumy grają...
Wykonanie "One" z LL - efekt podobny do tego z "S&M" czyli zespół swoje i pan pianista swoje. No i ten show - wszystko tylko po to, żeby ładnie w biografii wygladało. A nowa płyta? Niech już lepiej te klasyczne albumy grają...
Ja tam album S&M lubię, ale od występu z Ling Langiem bolały mnie uszy. Moim zdaniem nie ma to startu do dowolnego kawałka z S&M.
- Saimon1995
- -#Moderator

Ja też w tym aspekcie zgodzę się z RALFEM. Występ na Grammy był po prostu nieudany i tyle w tym temacie, a płyta z orkiestrą to jedna z kilku pomyłek (czy klap) jakie popełniła Meta w ostatnich kilkunastu latach.
Dla mnie Meta skończyła się na AJFA. Później już coraz gorzej, choć wiadomo na wielu koncertach z obecnej ery robią swoje gdy set jest przyzwoicie dobrany, ale jeśli chodzi o ten ich "artyzm"... niech sobie chłopaczki dadzą z tym spokój bo nic im z niego nie wychodzi, a jak tak dalej pójdzie to zaraz będą zapraszać na scenę Rhiany czy inne Eminemy by pokazać jak ich muzyka jest wielowymiarowa i wgl. Lepiej by się zajęli nagraniem porządnego albumu by odwdzięczyć się fanom, którzy darzą ich szacunkiem o wiele większym niż na to zasługują. Nie można przez 25 lat odgrywać tych samych kotletów, tyle że w różnych aranżacjach.