Ale na wieść o Accept bardzo się cieszę
31/07-02/08/2014 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą
Moderator: Administracja i Moderacja SanktuariuM
Re: 31/07-02/08/2014 - Przystanek Woodstock - Kostrzyn nad Odrą
2 lata temu na Woodstocku grało Prodigy. Zjechało się wg różnych szacunków 600-700 tys. ludu, z czego 150-200 tylko na samo Prodigy. Przyjechali, zrobili korki na drogach, masę tłumu na terenie festiwalu i pojechali. Z Maiden byłaby podobna sytuacja, a mogłoby przyjechać więcej osób. Nie mam nic przeciwko koncertowi IM ze względów muzycznych czy "artystycznych", lecz pod kwestiami organizacyjnymi i samą atmosferą i przebywaniem na Woodstocku - jest to fatalny pomysł. "Woodstock to nie festiwal - to styl życia", jak to młodzież 15-19 lubi mawiać i to rzeczywiście sprawdza się w praktyce, (mimo że zawsze śmieszą mnie podobne zdania
). Jak dla mnie Woodstock to bardziej zjawisko socjologiczne, gdzie kilkadziesiąt tysięcy ludzi poguje do piosenek Arki Noego czy jakichś polskich punkowych zespołów, chodzi ciągle nawalonych, sra po krzakach i kąpie w błocie. Natomiast nie jest to miejsce do koncertów pokroju Maiden czy podobnych "gwiazd". Od tego mamy w końcu tyle ładnych stadionów i hal w Polsce. Więc mam nadzieję, że ta informacja się nie sprawdzi.
Dlatego ja nie wierzę w Maiden, ani inną kapelę tego formatu na Woodstocku. Zorganizowanie koncertu takiej gwiazdy w warunkach Kostrzynia stanowi istotny problem logistyczny, poza tym pole Woodstockowe też ma ograniczoną pojemność i jak grało Prodigy to ludzie między namiotami stali, bo nie było miejsca pod sceną. Z Maiden byłaby powtórka o ile nie jeszcze większy ścisk.
Dlatego gdyby było Maiden, to chętnie bym pośpiewał Feeeeeaaaarr of the Daaaark!, ale w ogóle nie wierzę, że ktokolwiek Maiden zaprosi.
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
-
Deleted User 804
Po tegorocznej zapowiedzi że "za rok przywiozą nam Australię" liczę na AC/DC. Wtedy dopiero byłyby tłumy 
A skończy się to tym, że przyjedzie Parkway Drive 
Linda będzie na ASP. Doobrze...
-
Zakkahletz
- -#Rainmaker

Prędzej Midnight Oil.Deleted User 804 pisze:Po tegorocznej zapowiedzi że "za rok przywiozą nam Australię" liczę na AC/DC. Wtedy dopiero byłyby tłumy
Obecnie nie ta półka jedynie pod względem ilości publiki na koncertach zapomniałeś dodać...Dejavu pisze:Z całym szacunkiem do tych kapel - nie ta półka co Maiden.RALF pisze:Nie ma ani sygnałów ani "kompleksów". Jakie kompleksy wobec darmowego show może mieć zespół, który regularnie gra dla 60 tyś. ludzI??! A jak mogli zagrać Anthrax, Helloween czy teraz Accept - to czemu nie IM?!!
Why so serious?
No jak dla mnie pod każdym względem nie ta półka...Mandrake pisze: Obecnie nie ta półka jedynie pod względem ilości publiki na koncertach zapomniałeś dodać...
Chociaż w tym kontekście miałem na myśli tylko i wyłącznie ilość publiki na koncertach bo poziom muzyczny, chociaż w mojej opinii wyższy, nie ma tu nic do rzeczy.
Zdecydowanie wyższy poziom i muzyczny i komercyjny...
Dejavu pisze:Iron Maiden na Woodstocku? Może jeszcze jednorazowa reaktywacja Led Zeppelin, albo lepiej, koncert Ozzy'ego z wskrzeszonym Randym Rhoadsem?![]()
Z całym szacunkiem do tych kapel - nie ta półka co Maiden.RALF pisze:Nie ma ani sygnałów ani "kompleksów". Jakie kompleksy wobec darmowego show może mieć zespół, który regularnie gra dla 60 tyś. ludzI??! A jak mogli zagrać Anthrax, Helloween czy teraz Accept - to czemu nie IM?!!
Na Woodstock z Ironami bym się wybrał bardzo chętnie, fakt, że pod wieloma względami byłby gorszy niż normalny koncert, ale najzwyczajniej w świecie nadrobiłbym ten brak jadąc gdzieś na jeszcze jeden koncert, jeśli nie w Polsce, to w okolicach.
Problem polega na tym, że coś takiego jest kompletnie niemożliwe i Maiden na 100% nie wystąpi na Woodstocku.
+ miliard
przez ostatnie 5-6 lat, WOŚP kontaktował się z chyba każdą kapelą rockowo-metalową na świecie. Ale nie każda jest gotowa zagrać koncert bez biletów
a to jest akurat bzduramimski pisze: Zorganizowanie koncertu takiej gwiazdy w warunkach Kostrzynia stanowi istotny problem logistyczny,
już nie mam tu najwięcej postów

Możemy sobie pogadać a... będzie, co będzie!
zgodzę się tylko z drugą częścią twojej wypowiedzi. Rzecz gustu.RALF pisze:Zdecydowanie wyższy poziom i muzyczny i komercyjny...
Why so serious?
Pffff... to powodzenia... Ja po Prodigy następnego! dnia wyjeżdżałem 3 godziny spod tesco do ronda (1 km), faktycznie Kostrzyn jest przygotowany na milion ludzi...Szajba pisze:a to jest akurat bzduramimski pisze: Zorganizowanie koncertu takiej gwiazdy w warunkach Kostrzynia stanowi istotny problem logistyczny,
To nie demokracja, ale własność prywatna, produkcja i dobrowolna wymiana są źródłem dobrobytu.
To jest chyba 20 rocznica przystanku... Zapowiadano coś wielkiego... Jeśli będzie AC/DC albo (mniej prawdopodobne) Iron Maiden, to jadę
.
Może Slash? Widziałem jak na twitterze odpowiadał fanom z polski, że po tym co dla niego zgotowaliśmy na 100% wróci w przyszłym roku.
Może Slash? Widziałem jak na twitterze odpowiadał fanom z polski, że po tym co dla niego zgotowaliśmy na 100% wróci w przyszłym roku.
AC/DC jest raczej mało porawdopodobne...
Noooo dla takiego składu mega chętnie wpadnę! Skid Row z Acceptem, ciekawe co dalej!? :d
Coraz ciekawszy skład 
Night Mistress Fan Club Łódź
-
The Burczax
- -#Moonchild

Dochodzi Volbeat. Słyszałem, (z tego samego źródła co informacja o Volbeat- teraz po prostu piszę, bo zespół potwierdził) że chcą drugą dużą gwiazdę i zastanawiają się nad AC/DC. Co jednak raczej się nie uda.
w ac/dc nie wierzę, ale Volbeat przekonał mnie aby jechać tam po raz pierwszy :d