KAT & ROMAN KOSTRZEWSKI
+ Repulsor
19.01 19:30 Parlament / Gdańsk
bilety 40/45 pln
do nabycia: ticketpro.pl, ebilet.pl, eventim.pl, lotto (ch Manhattan), puls (gdynia), Klub Parlament oraz empiki i media markty na terenie całego kraju!
Koncert promujący najnowszy album zespołu KAT & Roman Kostrzewski. 12 listopada 2013 ukaże się album „Rarities” legendy polskiego metalu, grupy Kat. Płyta zawierać będzie niepublikowane wcześniej utwory, a autoryzowane przez członków zespołu.
Płyta "Rarities" zawiera utwory nigdy dotąd niepublikowane - studyjne oraz koncertowe z lat 80., do tego clip z utworem „Menaced”, czyli specjalną wersją utworu „Porwany obłędem”. Płyta autoryzowana przez członków zespołu KAT - gwiazdy na firmamencie polskiej muzyki metalowej. To grupa, która przez lata wypracowała swój wyjątkowy styl, wzbudzała wiele kontrowersji i gromadziła pod sceną tłumy fanów, zaspokajając głód ciężkiego brzmienia. Krążek "Rarities" to perełka, którą wielbiciele zespołu muszą mieć na swojej półce. To starannie dobrana mieszanka kompozycji z legendarnego okresu działalności grupy, które do tej pory nie pojawiły się jeszcze na żadnym z wydawnictw!
Prawdziwym rarytasem jest również booklet płyty, w którym znajdzie się wiele archiwalnych zdjęć z prywatnych kolekcji muzyków, oraz wiele historii i anegdot z życia zespołu.
Ostatnio zmieniony śr sty 15, 2014 5:37 pm przez mnt, łącznie zmieniany 1 raz.
Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, bo chyba już się pogubiłem w tej sytuacji: "Rarities" to płyta sygnowana samą nazwą "KAT", czyli tą, do której prawa ma Luczyk, ale w trasę promującą ten album rusza KAT & Roman Kostrzewski (ten bez Luczyka)?? Jak to jeszcze działa?
A na KAT-a z Romanem chętnie bym się po raz kolejny wybrał, oby gdzieś blisko była okazja.
Zakkahletz pisze:1 weekend + 1 samotny koncert określać jako "tour" - idiotyzm.
Tour, bo będą jeździć po Polsce z tym materiałem. Na razie cztery koncerty, ale będzie więcej. Ot i cała tajemnica.
Mr. M pisze:Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, bo chyba już się pogubiłem w tej sytuacji: "Rarities" to płyta sygnowana samą nazwą "KAT", czyli tą, do której prawa ma Luczyk, ale w trasę promującą ten album rusza KAT & Roman Kostrzewski (ten bez Luczyka)?? Jak to jeszcze działa?
No działa w ten sposób, że kotleta można odgrzewać i odgrzewać i odgrzewać Pojawił się materiał na którym śpiewał Roman i grał Irek, więc znów jest pretekst, by grać koncerty. Jeden nowy, autorski materiał w ciągu 9 lat stanowczo wystarczy
> Koncert dedykowany jest ostatniej płycie wydanej przez Metal Mind Production w grudniu 2013 r.pod tytułem "Rarities".
Polska język, trudna język
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Byłem dzisiaj i widziałem. Mój czwarty i najlepszy koncert Kata! Wszyscy w świetnej formie, łącznie z Romkiem. Nareszcie gig bez nudnych setów akustycznych i gości specjalnych ( czyt. pomyłek ) jak np. Titus. Dwie godziny czystego KATa!
Set po prostu masakryczny!
Metal i Piekło
Śpisz Jak Kamień
Dziewczyna w Cierniowej Koronie
Maryja Omen
Zemsta
Wyrokiem Sądu Bożego
Bez Pamięci
Diabelski Dom I
Wierzę
Bramy Żądz
Szydercze Zwierciadło
Diabelski Dom III
Niewinność
Diabelski Dom II
Porwany Obłędem
Wyrocznia
-
Łza Dla Cieniów Minionych
Odi Profanum Vulgus
-
Ostatni Tabor
Supporty także się spisały. Night Mistress widziałem po raz drugi ( poprzednio też przed KATem ) i kapela rozkłada na łopatki. Wokalista po prostu genialny! Hateera - całkiem przyzwoite łojenie w klimacie starej Sepy. No i jeszcze po raz pierwszy byłem w nowej Progresji. Niestety nowa miejscówka klimatu nie ma żadnego w porównaniu z poprzednią, choć główna sala jest naprawdę spora ( nie jestem pewien czy nie większa od Stodoły ), jeszcze jeden plusik to bardzo dobre nagłośnienie.
Zaiste, nawet ja, niefan Kata, doceniam ten zestaw kawałków No i polecam Twej uwadze NM 14 marca na koncercie X lecia kapelki.
Najbliższe koncerty w 2026: White Buffalo, Hollywood Vampires, Doogie White, Blaze Bayley, Mostly Autumn weekend, Hallas, Coroner, Deep Purple, Quidam, Europe, Maiden United, Still of the Night ...
Zastanawiam się czy warto jechać na koncert w Wiatraku ale chyba wasze opinie mnie przekonały.
Jeszcze mam pytanie: czy zespół wychodzi po koncercie rozdać jakieś grafy, porobić zdjęcia?